Hanna

Hanna är i närheten och tydligen så har de gått ut med varning för Turks and Caicos. Men antagligen inget att oroa sig för för de gjorde det samma förra veckan för Fay och då hände ingenting. Dock så är det molnigt och lite mer blåsigt idag men vi var ändå ute och badade nu på morgonen så det funkar. Är dock inte lite roligt så vet inte riktigt vad vi ska sysselsätta oss med idag. Tjejerna spelar kort just nu, ska väl gå och spela med dem jag också snart.

Sista dyket

Jag och john var ute idag igen och dök och herregud vad häftigt det var sista dyket! Vi såg två hajar, två rockor (en stor och en liten), fler lejonfiskar, ne baracuda och en sköldpadda. Några andra dykare såg en delfin men den missade jag tyvärr, men jag såg en från båten sen. Han hade nog roligt för att på båten stod och såg på honom medan han simmade runt oss. Aja det var helt makalöst! En jättebra sista dyk. Var nere på 75 feet också vilket blir... eh... 22 meter ungefär. Var mina första dyk som certifierad och det gick rätt så bra faktiskt. var i en grupp med fyra andra plus Wes som instruktör. Verkligen perfekt sista dyk! Nu får vi väl se när det blir nästa gång, blir antagligen inte något mer för den här semestern iaf.
Vi träffade också en trevlig fransman som gav oss skjuts hem till hotellet (eller vad man nu kallar det här stället). Han ägde hotellet bredvid våran så det var ingen omväg direkt...

Planerna för kvällen är någon form av kyckling till middag hemma, titta på solnedgången på stranden och sedan äta sjukt mycket godis och kakor och annat junkfood som vi har hemma till Sound of Music. Blir nog en till Smirnoff Green Apples för mig, men det är farligt för både Lizi och Vican tyckte att de där Smirnoff var väldigt goda så de håller hela tiden på att sno den för mig... hm vi får väl se ;)

Folk pratar om att Hanna ska komma hit imorgon men inte enligt vädret, plus att hon är tydligen inte så farlig så vi ska nog klara oss... behöver egentligen bara sol två dagar till sedan så är vi inte kvar. Tur att jag åker vidare till nästa äventyr åtminstone, annars skulle det vara allt för hemskt att lämna det här stället!

Kul att du ska få ett katt farmor :) Du får ta massor bilder och skicka till mig!
Jag får ta med kamera om jag vill pappa men jag har först och främst ingen kamera och för det andra inget fodral, men John har båda så har har tagit massa kort på mig ;) Ska sno dme av honom någon gång och lägga upp. Internet här är dock lite segt och gillar inte att ladda upp bilder så det får bli vid ett senare tillfälle.

Fjällar!

Usch jag fjällar! Och inte lite heller, nej hela ansiktet i stort sett kunde dras loss i morse. Jaja kroppen har klarat sig än så länge åtminstone och jag har redan börjat att återställa färgen i ansitket ;) Är mest röd runt näsan nu men pannan är åtminstone inte vit längre... såg väldigt dumt ut tidigare idag. Christina tyckte det så ut som att jag hade hudcancer... var jätteroligt att sitta vid baren och äta lunch och se ut sådär (inte!).

Men bortsett från att huden försvinner från mig så är allting underbart. Är nu en certifierad dykare och även om vi tog ledigt från dykningen idag så ska jag och John ut imorgon igen. Ska bli riktigt roligt! Har tagit lite bilder som jag hade tänkt att lägga upp. Har inte tagit någon på stranden än men jag ska. Det är nog den bästa strand jag någonsin varit på och vattnet är helt underbart! Okay är jobbigt för er att läsa kanske men jag har aldrig sett någonting liknande... slår till och med Grekland och Cypern och då tyckte jag ändå att jag hade sett det bästa...

Tydligen så hade inte datorn/internet lust att ladda upp bilder just nu så det får bli en annan gång så...

Skönt att få lite sol där hemma också :) Vissa kanske har sett på nyheterna om att det är en del stormar här runtomkring. Turligt nog så inkluderas knappt Turks and Caicos. De har inte haft en tornado här på 60 år och både Gustav och Hanna rör sig häromkring och attackerar stackars Cuba men missar oss precis. Vi har fått några kortare rengskurar men med den här solen så behöver man ju lite sådant också ;) Nej nu har jag varit alldeles för förjäklig igen. Ska sluta prata om hur bra jag har det just nu. Om några dagar bär det tillbaka till NJ där det är riktigt träligt väder (också pga Gustav och Hanna tror jag) samt skola och plugg.

Nu hör jag åskan mullra så ska väll avsluta det här och dra mig tillbaka och vara lite social med de andra. Vi ska till ett ställe som heter Tikihut ikväll. Var på Cocobar häromdagen och åt jättegod kyckling. Jättemysigt ställe, man satt under en massa palmer :) Iaf ha det gött och jag svarar på allas mail vid ett senare tillfället.

Scuba <3

Jag tror att jag har hittat min sport. Scuba diving är helt otroligt häftigt! Var i första (och andra) gånge idag. två dyk på en utflykt, vilket är normalt, och herregud vilken känsla. Var till och med bättre än jag hade föreställt mig och inte det minsta läskigt när man var där nere. Min instruktör är en dansk tjej (vi pratar dock engelska med varandra, jag försökte inte ens att förstå danska för det är lönlöst för mig) vid namn Birgitte som är jättetrevlig och i kanske 25 års åldern. Jag är den enda som ska ta certifikat här just nu så det är bara hon och jag och hon tyckte tydligen att jag var en naturbegåvning. Hehe blev man ju lite glad över att höra. Hostan är nästan över men det spelar inte så stor roll att jag har den. Näsan är bara jättejättelite mest på morgonen och egentligen ska man inte ha någon snuva men det där spelar ingen roll.
Vi började med att bara gå ner lite och simma runt för att få känna på det. Helt underbart! Som att flyga fast under vatten ;) Jag hade inga problem med öronen eller någonting och även om vi inte var nere så djupt så att man behövde ta ett stopp så gjorde vi ju såklart det ;) Idag var meningen att vi bara skulle gå ner 12 meter/40 feet men eftersom vi var tvungna att sitta på botten för några saker så gick vi ner till 15 meter/ 50 feet. Och jag såg en haj också föresten! Vi var nog de enda som såg den tror jag... visserligen en haj utan tänder men ändå, en haj! Såg massa andra häftiga saker också där nere. En sak som drog ihop sig såfort man kom i närheten... Ja jag skulle kunna fortsätta föralltid och berätta om scuba diving men mitt batteri försvinner snart så lika bra att jag går vidare antar jag.

Turks en Caicos är... paradiset på jorden? Ja det är väl en bra beskrivning på det hela. Vet inte direkt temeperaturen mer än att det är varmt. När vi landade så var det 31 grader sa han... Kanske ligger runt 35 på dagarna här kan jag tänka mig men med en liten bris så det är riktigt mänskligt.
Stället vi bor på en en resort, som ett hotell med lägenheter ungefär. Vi har en studio och en enrumslägenhet som sitter ihop. Förklaring: Vi har ett vardagsrum som sitter ihop med köket, ett master bedroom och ett till sovrum som också har ett litet kök. Vi barn bor i studion, vi satte in två extra sängar och de står alla på rad så John och A-B skämtar hela tiden om att det ser ut som ett barnhem från Annie.
Mer skryt: Vi har två pooler precis utanför dörren och stranden ligger väl femtio meter från polen... om ens det! Dagarna spenderas i poolen och mellan varven går vi upp till baren och äter lunch och dricker fruktdrinkar.
Det enda negativa med det här stället är att de inte har internet på rummen utan man måste gå till the front desk... men med tanke på allt det andra så är det faktiskt någonting som jag kan leva med ;)

Vican och Lizi brände sig igår i ansiktet så det är det enda som de pratar om hela tiden. Jag har inte brännt mig så farligt än faktiskt. Tror att de där dagarna på stranden i Sverige kan ha hjälpt en del till att förebygga det.

Oj nu håller batteriet på att försvinna. Bäst jag avslutar men nu har ni fått en liten uppdatering om vad som försigår åtminstone. Det går ingen nöd på mig här och jag har fått klartecken från College att det går bra att flytta in senare så allting är toppen! Imorgon eftermiddag så kommer jag att vara en certifierad scuba divier. Det ni ;)

Bara ett litet inlägg

Håller fortfarande på att packa lite. Ska bli jätteroligt att åka ner dit, har en ny bok på lager nu inför det. Får se om den är något att ha. Har packat allt jag kan nu tror jag faktiskt så nu ska vi väl ner i källarn och välja DVD-skivor.

Kakorna blev jättebra farmor, mycket uppskattade och Vican åt nog hälften av dem själv. De blev lite annorlunda mot hur de brukar bli i brist på svenska ingredienser ( som vaniljsocker!!) Men mycket goda iaf :)

Anette: Bra att du kommer ihåg vilken film jag menar men du kanske också kan berätta VILKEN film det var? ;) Blir lite galen här på att inte komma på det... Och ja mina läxor lär komma igång nästa torsdag. Onsdagen är egentligen första dagen för lektioner men eftersom jag inte har några lektioner den dagen så antar jag att jag inte ska göra någonting ;)

Packning för fullt och ny (gammal) bil

Dagen började tidigt. Eller ja, kvar över sju så ringde väckarklockan och det blev direkt in i duschen. Hade egentligen tänkt att bli klar till åtta med allt men det fick bli ett samtal Natta också så jag var inte klar förrän kvart över... rätt så hyfsat ändå tycker jag. När jag väl var klar blev det iaf in i bilen tillsammans med John och upp till Connecticut för att hämta bilen som jag ska få ha. Jag vet inte om du kommer ihåg vilken film det var Anette men jag tror det var vi som såg den... Var iaf ett roligt säkerhetsbälte i den som som satt fast i taket och som åkte bakåt så man blev fastspänd... kommer du ihåg? Sådant är det i den här bilen hehe...

Vi var tillbaka i Ridgewood vid tio tiden och utan att ha några större planer för dagen så började jag packa inför college och Turks. Börja var väl ordet för nu så har jag två stora resväskor och en liten på mitt golv och kläder och saker överallt. Men en del är åtminstone nerpackat.


Medicin

Så det blev ett läkarbesök trots allt. Och efter en massa rågor om min försäkring som ingen tydligen kände igen så fick jag träffa läkaren som sa att det hade med min astma att göra så jag fick några tabletter som jag ska ta och om det inte är bra inom en vecka så ska jag höra av mig igen.
Mer krångel med försäkringen när jag skulle hämta ut medicinen, de fattade ingenting och sa att de inte godtog den men jag fick ut medicinen iaf för $114!! Bäst för dem att den är bra så att jag kan dyka...

A-B och Christina hade änny en heldag på golfbanan så efter att läkaren var avklarad så åkte jag och Vican och åt lunch på the office. Ska absolut äta deras turkey and avocado sandwich igen. Gjort på hemmagjort foccacia bröd mums! Sedan tog vi en tur till gallerian och gick på bio. Vi såg The Sisterhood of the Travelling pants 2. Jättebra film i precis rätt anda för stunden så den var verkligen en humörhöjare.

Imorgon ska jag och John åka och hämta hans mammas bil som ska bli min bil den närmaste tiden ;) yay! Bilder kommer. Och just ja, jag tar med datorn till Turks så det kommer uppdateringar kontinuerligt. Kul med kommentarer tack mormor och morfar :) Och jag tyckte också det var väldigt tråkigt att jag inte kunde komma. Hoppas ni (och alla andra) har det bra där hemma i Sverige.

Tidig morgon

Vaknade lite tidigt idag, ungefär halv åtta. Var inte länge sedan jag skrev här men eftersom det tog några dagar att komma igång och jag kommer att vara borta nästa vecka så får det bli lite mer nu.

Middagen igår blev jättelyckad! Var bara Dr K och Nara som kom men det var jättetrevligt :)Morotskakan var extremt god, den godaste dem ätit blev betyget och maten var också jättegod. Ja det måste ju vara intressant för er att läsa det ;)

Har fått frågor om var exakt i Karibien det är vi ska. Ön vi ska till är en liten ö som heter Turks and Caicos. 



Det är den lilla inringade ögruppen på bilden ovan. Och för en närmare bild...

 

Jag är 99% säker på att det är Royal West Indies vi ska till. De har som sagt två lägenheter där och Lizi ska också med. Jag, Vican och Lizi ska dela rum... det kan bli intressant ;) Om ni vill se fler bilder så är det bara att googla på Turks and Caicos eller Royal West Indies. Det ser åtminstone härligt ut.

SSN

Jag upptäckte att jag inte har ett social security number. Ja okay lite dumt att upptäcka det först nu men jag antog att ett av numrena som står på mitt visa var mitt ssn men tydligen inte. Men det spelar egentligen ingen roll att jag inte upptäckte det tidigare för tydligen så måste jag ha ett jobb för att få ett social security number. Jaha men jag får ju inte jobba på mitt visa. Jo jag får jobba på skolan! Aha, så fick man äntligen svar på den frågan. Iaf så betyder det här att jag kan varken öppna ett bankkonto eller ta körkort innan jag har börjat skolan samt fått ett jobb. Positiva med det är väl att jag inte över huvudtaget KAN ta tag i någonting än. Nackdel: Jag har ändå inget bättre för mig just nu så kunde de inte bara låta mig få avklara alla saker som måste bli gjorda???

Irriterande är också att man aldrig får svar från skolan. Har skickat mail till dem om att jag inte kan komma den tiden jag har fått för att flytta in. Det enda svar jag har fått är att de har vidarebefodrat det till rätt person. Jaha, men jag måste ju veta nu! Åker på måndag och antar att de inte jobbar på helgerna så det blir väl till att åka upp till skolan på fredag om jag inte har hört någonting ifrån dem innan dess.

Jag och Vican har iaf bakat en hel del idag. Vi gjorde klart morotskakan som är ENORM! Och väldigt god, tjuvåt lite på alla delar medan vi gjorde den. Sedan gjorde vi smore brownies som är hm... typ cheesecakebotten, brownies och sedan marshmallows på toppen. Det ser jättegott ut iaf! Nu håller Vican och A-B på att göra maten, gästerna borde komma snart. Eller ja alla kommer olika tider och Ms Cannon kommer inte alls så vi får väl se hur det blir... så länge jag får mat så är jag nöjd ;)


Back from the dead

Jag är tillbaka efter ett litet uppehåll. Så vad har hänt i mitt liv?

Jag är tillbaka i NJ, USA. Kom hit i torsdags eftermiddag. Men resan började väl egentligen klockan ett onsdag morgon. Efter en halvtimmes sömn så var det dags för en liten roadtrip upp till Stockholm och Arlanda mitt i natten tillsammans med Natta och Catrine. Förstårligt nog så var vi aningen trötta när vi kom upp till flygplatsen och efter ett jobbigt farväl (inte farväl snarare hejdå för fyra månader) så checkade jag in och de åkte tillbaka hem. Jag sov mesta tiden på planet, fick vänta fyra timmar i Paris och sov mesta tiden på andra planet också. Väl framme vad tror ni inte jag träffas av? Bortsett från mina kusiner, A-B and the dude of course: The Jonas Brothers! Den nya skivan hade precis släppts så vi lyssnade på den hela vägen hem och Vican berättade för mig att jag måste lära mig alla låtar utantill till konserten. Kort sagt: Allt var precis som vanligt here in the big US.

Konserten var faktiskt riktigt bra. De flesta av deras låtar låter fortfarande likadant för mig men de gör en riktigt bra show faktiskt och vi hade grymma platser! Vican och Lizi hade ännu bättre på sjätte raden som Lizis pappa hade lyckats fixa men jag och Christina hade också bra platser. Tjejerna ville vara där när killarna kom men vi var lite sega på morgonen så vi kom inte iväg förrän klockan ett, vilket tydligen var den tiden som de skulle komma. Men vi åkte då i alla fall och så skulle vi vara med i en tävling för att få träffa dem och få vip-seats. Man skulle göra en stor skylt om varför Chevy's going green tillsammans med JB typ. Våran logga blev: Save the lovebugs go chevy green. Förklaring: JB har en låt som heter Lovebug. När vi väl var framme, såg kön (som inte ens var en fjärdedel så lång då som när tävlingen väl började) så gav vi upp. Folk hade verkligen jobbat på sina posters... till skillnad från oss ;)

A-B och Christina åkte ner till Atlantic City på söndagen och lämnade mig och Vican själva med duden. John kom hem på kvällen efter att ha varit i north eller south Carolina (får olika svar från varje person) men sedan så jobbar han ju på dagarna så vi känner oss lite ensamma ;) Vi har inte orkat göra så mycket. Jag har fortfarande lite jep-lag tror jag plus att jag har en sjukt irriterande hosta som jag inte blir av med. Får se om jag kanske går till läkaren snart om den fortsätter, A-B tyckte det... vi får se. Den har blivit lite bättre iaf, hostar nästan bara på nätterna nu (inte för att det är roligt eller så men ett litet framsteg antar jag). A-B och Christina är iaf på hemväg, borde komma om ungefär tjugo minuter nu.

Imorgon ska Vican laga mat så vi får lite gäster. Hon ska visa vad hon lärde sig på sitt cooking-camp. Vi har handlat ingredienser för det idag samt gjort morotskakan. Mums! Ska även få träffa Dr K, Annette och Nara igen samt Vican gamla engelsklärare Ms Cannon. Det blir nog trevligt :) Dags för att få naglarna målade... uppdateringar kommer!