Läx-Söndag

Till Ice som kommenterade så betalade jag $139 men kommer att få $50 tillbaka så var inte så illa tyckte jag.

Idag var en rätt så skön dag med i princip bara läxläsning, mat och en lng promenad med Steph. Kvällen avslutades med brownies med tjejerna på rummet.

Jag har kommit på mitt ämne till min final research paper för Diversity perspectives. Det ska bli om Autogynephilia som är män som blir upphetsade på tanken som sig själva som kvinnor. Udda men intressant. Finns en hel del material. Jag har också hittat material för nästa uppsats i engelska. Dock så trodde jag att det skulle bli lätt att hitta fakta om skeppsvrak i Medelhavet från antiken men det visade sig vara rätt så knepigt då det måste vara akademiskt godkända texter. Jag har fortfarande tre veckor så ska börja på de andra undertiden. Jag är faktiskt riktigt pepp på att börja skriva dem... får väl se om jag känner likadant imorgon.

Min nya mobil



Är den inte vacker?

Haunting in conneticut

Så idag på jobbet så kopierade jag papper som redan fanns... ibland undrar jag var logiken är, speciellt när hon kan ge mig en förklaring utan bara säger åt mig att bara göra det. Jaja...
Barnpassning och sedan åkte jag med Vican till Garden State för att köpa en väska till Lizi som fyller år. Skjutsade hem henne och sedan tillbaka för lite shopping, middag och bio med Joanna och Jess. Luke och hans kompisar Brian kom med oss på filmen. Vi såg Haunting in Conneticut, var ltie obehgalig men tyckte ändå att den var bra.
Ska sova nu eftersom det blir lång dag imorgon. Laiken fyller år så vi måste upp och väcka honom. Sedan ska jag sitta barnvakt vid nio. Efter det åker jag och köper min nya mobil som jag inte kunde köpa igår eftersom det var TVÅ dagar kvar. Sedan åker jag till skolan, ska till gymet med Jess och Joanna och sedan blir det fest på kvällen :D

Hemlängtan

Så har man kommit in i en period då man bara vill tillbaka till Sverige och alla där hemma. Idag har varit en allmänt dålig dag, eller det började väl igår egentligen. Min fot gör jätteont, vet inte vad jag har gjort den bara började att göra ont. Kanske har dragit någon muskel eller så men jag kan knappt gå så jag haltar omkring som en idiot. Det kändes bättre imorse men nu när jag har gått en del på den så gör det ont igen. Hoppas att det går över snart. Igår kväll föll också min mobil i backen, detta har hänt flera gånger tidigare men denna gång gick skärmen sönder. Jag kan se lite nere i högra hörnet men det går inte att använda den direkt. Eller allting fungerar men jag kan ju inte se någonting! Så nu måste jag till At&t imorgon och prata med dem och antagligen köpa en ny mobil. Visst att den var helt konstig innan men den gick att använda större delen av tiden åtminstone. Men för att jag inte ser någonting på skärmen så kunde jag inte sätta den på ljudlöst. Självfallet ringer någon under engelsklektionen just idag, kan jag se vem det var? Nej för skärmen funkar inte!
Utöver det så fick vi självfallet ett quiz på engelskan som inte kändes att jag gjorde så bra på även att jag kan det men men det bör inte spela så stor roll. Under hela veckan har jag endast sovit fyra timmar per natt också vilket inte gör mitt humör mycket bättre. Jag somnade typ när jag jobbade imorse. Det var lite lustigt för jag var precis på gränsen till att vara vaken och att sova så jag började drömma. Jag höll på att fylla i en massa papper och det var rätt så enformigt så när jag började drömma fick jag impulser om att fylla i helt konstiga saker istället så på ett papper började jag skriva haha... Var lite lustigt... är ju tur att kaffe finns så jag kunde hålla mig vaken under engelskan sedan iaf.
Toppen på isberget är dock när folk börjar klaga och kommentera om att jag aldrig har tid för dem trots att jag tillbringar all min lediga tid med dem... det är helt enkelt en dålig dag.

Jag letar fortfarande sommarjobb så om någon har fler idéer så är det välkommet. Körkortet ligger på is just nu för jag har inte tid. A-B sa att jag kan gå någon tisdag eller fredag när jag sitter barnvakt men har inte haft tid för det än... kanske kan ta det i maj när skolan är slut istället. Är egentligen ingen brådska.

Jag har så många knöliga uppsattser framför mig som jag inte orkar men borde börja med. Men nu ska jag ta en tupplur innan mina två andra lektioner för dagen. Sista lektionerna för den här veckan åtminstone.

Förra inlägget - vart tog det vägen?

I min logg står det att mitt förra inlägg är publicerat men när jag går in på bloggen som ni gör för att läsa så finns det inte där... kosntigt. Tur att det inte var särskilt långt eller intressant haha. Kort sagt jag var på bio med hela familjen Paulsen i lördags och såg Duplicity med Julia Roberts. Den var bra.

Så jag är tillbaka på skolan och kan inte riktigt komma in i det än. Jag hade samma problem efter Thanksgiving förra terminen eftersom det nu bara är en och en halv vecka kvar och man ser hur de riktigt långa och jobbiga uppsattserna närmar sig. Det känns lite tungt.
Vad som känns bättre dock var att vi fick tillbaka våra uppsattser i Litteratur idag och jag trodde att jag skulle bli underkänd eftersom alla andra är Literature majors, men jag fick A- så jag är super nöjd :D Och det var utan att ta den till The Writing center eftersom jag inte hade tid för det då jag endast kan göra det på onsdagar nu förtiden.

Tillbaka till skolan

Så var lovet slut och nu saknar man det såklart. Fick inte gjort tillräckligt med läxor och har ingen som helst just nu. Det var kul att komma tillbaka och träffa Joanna och Jess iaf.

Igår gick vi på bio. Jag, Vican. Christina, A-B och John. Vi såg Duplicity med Julia Roberts. Den var riktigt bra!

Halva lovet avklarat

Även om det är stressigt när jag går i skolan och arbetar halv tid så är det roligare än lov... Vilket är lite stört eftersom jag adlrig ahr tyckt så förut. Anledningen är väl att nu så jobbar jag och sitter barnvakt fortfarande och ahr läxor, enda skillnaden är egentligen att jag inte har lektioner. Men också att jag inte känner så mycket folk här så det blir lite tråkigt eftersom jag är van vid att ha alla mina vänner runtomkring mig dygnet runt. Men ett samtal till Sara, som jag inte har pratat med sedan jag i julas och ett svar på mail från Natta muntrade upp mig nu. Det var menat att jag skulle åkt in till nyc idag men folk var upptagna eller mådde inte bra så vi struntade i det.

Jag har så mycket att göra men jag kan inte komma mig för att göra någonting direkt. Jobb, körkort, läxor... det bara snurrar i huvudet och jag ser min jättelånga lista och blir ännu mer stressad. Men men, en sak i taget så ska det väl gå bra.
Det är inte så hemskt att ha lov ändå, jag känner att jag får sova ut lite grann åtminstone vilket är välbehövligt och även om jag msisar alla mina vänner så behövdes det en paus från vissa just nu. Nej ska pallra mig iväg till banken nu och sätta in lite pengar, samt antagligen byta ut mitt kort igen eftersom det inte funkade förra gången. Jag hatar tdBank!

Första lovdagen

Första dagen på lovet har passerat. Tempot här är avsevärt lugnare än på skolan. Gick upp vid elva, tränade på maskinen i källaren, åkte och hämtade Christina. Sedan dess så har vi mest åkt runt och köpt lite saker till Vican som fortfarande är sjuk, tittat på TV och datorn.
Farmor vädret här börjar också gå mot vår så det är skönt. Visst man måste ha jacka och tröja på sig men solen skiner mer.

Spring break!

Så var det äntligen lov! Det firades med att gå till gymet, något som inte har hänt på två veckor. Känns väldigt skönt men nu är jag hungrig och Steph är så otroligt långsam...
Folk börjar åka hem redan ikväll. Jag är för lat för att packa ikväll så jag antar att jag får åka tillbaka imorgon efter att jag suttit barnvakt och packa ihop allt. Sånt är livet. Men bara för att jag har lov så betyder det inte att jag inte har massor att göra. Jag har gjort en lista... den är lång.
Men i stort så var det en rätt så bra dag idag. Jag fick tillbaka min uppsatts i engelskan och fick ett B+ vilket jag är väldigt nöjd med eftersom lärare än svår. Eller, utmanande mer. Jag tycker jättemycket om hans lektioner men han kräver mycket. Men man lär sig väldigt mycket och han vet att han är en av de svåraste professorerna på skolan, för han brukar påminna oss om det.

Jag ska försöka att ta amerikanskt körkort den här veckan. På onsdag åker jag nog in till nyc och träffar Joanna och Caitlin. Jag har engentligen ingenting intressant att berätta tänkte mest ge er något att läsa. Ska gå och äta nu.

Slutspurten

Just nu är det slutspurten innan lovet och alla lärare tyckte tydligen att det är jätteroligt att ge oss en väldans massa saker nu. Men om 30 timmar så är lektioner, läxor och arbeten klara och inlämnade och sedan så har jag en SPRING BREAK (lov)!!! Men kommer nog inte bli så mycket lov, måste börja arbete på diverse uppsattser, läsa Frankenstein och sedan så pratade jag med de på jobbet idag så jag ska nog jobba också och sedan sitter jag ju alltid barnvakt. Men ja... skillnaden blir att jag inte har lektioner och kommer att bo i Ridgewood ;)
Joanna är tillbaka! Är så skönt att ha henne här, har saknat henne massor. Oavsett hur mycket jag tycker om Jess så har hon gått mig lite på nerverna de senaste dagarna. Hon är en jättesnäll och rolig person men hon är så osjälvständig. Hon kan inte göra någonting själv och hon har inte försökt att hitta några vänner här utan umgås endast med oss i rummet. Dock så har hon bortprioriterat Britney och Vickey (de är ändå så upptagna med sina sororities att det inte gör någon större skillnad ändå) och Kaitlin brukar hon inte heller umgås med så mycket. Så när Joanna var borta var jag den ENDA på skolan som hon faktiskt umgicks med. Jag har ett väldigt upptaget schema så jag kan inte ta hand om henne hela tiden, och jag vill inte ta hand om henne hela tiden heller. Så jag tog inte hand om henne hela tiden, men jag förstår inte varför hon inte lär känna flera människor. Visst det kanske är svårt men vi har presenterat henne för alla våra vänner men hon umgås inte med dem... jaja det är inte mitt problem egentligen. Sedan var som är det som egentligen har stört mig är hur vi gör planer men sedan i sista minuten så dissar hon dem. Som att vi skulle gå till Late night häromdagen och Steph, Sam och hela deras kompiskrets på ungefär 8-10 personer plus jag väntade till klockan tio så att Jess kunde se klart på Desperate Housewives. När programmet är klart så frågar jag om vi ska gå men då säger hon att hon inte känner för det. Nähä, så jag gick själv med Steph, Sam och de andra. Samma sak hände igår. Vi hade bestämt att vi skulle se en pjäs här på skolan som hette Bus Stop. Vi kunde använda den som experiential learning för English (varje kurs inkluderar fem timmar som du ska göra utanför skoltid som har med ditt ämne att göra utan lärare) Den började åtta och när jag kom tillbaka tio över sju så smsade jag Jess eftersom hon inte var tillbaka än. Hon sa att hon skulle komma tillbaka i tid men eftersom jag vet hur hon är så smsade jag Steph också och frågade om hon ville med. Jess kom tillbaka i tid men sa då att hon inte kände för det (vilken överraskning!) Så jag gick själv med Steph vilket var lika bra.

Pjäsen var väldigt lustig iaf och under andra halvan så hade de en videokamera på scen. Plötsligt så frågar en av killarna Steph någonting och rätt som det är så är vi på de stora skärmarna! Roligaste var att Steph när hon såg oss på skärmen sa: "Fuck no!" Pjäsen handlade om en busslast som sitter fast på ett diner eftersom det är en snöstorm utanför och var som händer. Väldigt många mysko personer kan jag säga... orkar inte gå in mer i detalj. Ska duscha nu och fixa så jag kan stryka av allt jag har på min lista att göra.

Rider

Jag har fått kommentarer om att jag ofta startar mina inlägg här med en ursäkt. Ja, det blir väl igen för nu har det gått fem dagar sedan jag sista skrev. Så ursäkta ;)
Men självfallet så har jag varit väldigt upptagen senaste tiden. Onsdagar brukar vara min lite lediga dag eftersom jag inte har någonting inbokat mellan elva och halv sju. Den här onsdagen var inte ledig. Jess och jag tänkte gå till gymet men det var vi för lata för så det blev lunch och sedan tog vi våra uppsattser till the writing center. jag fick en professor som tittade igenom min, jättetrevlig men hon gick igenom varenda ord i hela min uppsatts så jag satt där i en och en halv timme eller något. Då var jag tvungen att avbryta henne eftersom jag hade ett möte med min adviser för nästa termins kurser. Tillbaka på rummet så var jag tvungen att göra en massa läxor och sedan ta en tjugo minuters tupplur innan jag gick och åt middag med Jess och sedan var det dags för lektioner.
Torsdag var lektioner men sedan på kvällen så var det Spring Semi-Formal. Det var inte alls lika lyckat som Halloweenfesten men maten var väldigt god. Vi fick med oss ett helt stort fat med baked ziti (pasta) så nu kan vi leva på pasta hela veckan. Efteråt så sov Steph över här eftersom Joanna fortfarande är hemma. Hon kommer tillbaka imorgon (måndag). Fredag flöt obemärkt förbi med jobb, barnvakt och sedan ett tappert försök att skriva min uppsatts om racism. Gick inte så bra men jag försökte.

Lördag så åkte jag och Steph till Rider University för att hälsa på hennes vän Cupo (hon heter också Stephanie och får därför heta Cupo istället). Det var en väldigt intressant upplevelse eftersom det här var första gången som jag faktiskt såg ett annat college här irl. Jag är så tacksam för att jag går på Ramapo. Människorna vi träffade var jättetrevliga och vi hade jätteroligt med dem. Men man insåg hur mycket vi faktiskt får här på Ramapo och vilket fint campus vi har. Naturen är vackrare här, byggnaderna är vackrare med mer luft emellan dem. Rummen på Rider var rent utsagt äckliga och det luckade äckligt i varenda hus vi fick in i. Rummen var ungefär lika små som vårat sovrum, aningn bredare, men det var allt de hade, möblerna var äldre och slitnare. De hade toalett och dusch i korridoren. Jag skulle kunna fortsätta för varken jag eller Steph var särskilt imponerade av Rider. Vad som var intressant att se dock var Fraternity och Sorority husen. Precis som på film så var det stora hus på campus där medlemmarna bodde och de hade stora grekiska bokstäver och gången upp till dörren var målad osv. Det var lite roligt att se faktiskt.
Tiden på Rider spenderade vi med att först åka hem till Cupo (hon bor inte på campus och hyr ett rum) för att läman av våra saker. Sedan hälsade vi på deras kompis från gymnasiet och fick en rundtur av skolan. Vid åtta tiden så kom Cupos kompisar tillbaka från bion. Vi skulle ha följt med om Steph och jag hade kommit lite tidigare med tåget men nu blev det inte så. Vi strövade mest omkring ett tag. En sak som slog mig var att deras public safety inte alls är lika strikta som våra. Folk var ute och skrek och sprang överallt och public safety körde bara förbi. Det händer inte på Ramapo. Visserligen så var det väldigt varmt igår, varmt så att man inte behövde ha jacka utan det räckte med en tröja, så det kanske blir så här också när det blir varmare. Men ja, deras public safety verkade inte bry sig nämnvärt över att förstöra några fester, vilket våran lever för.
Iaf vi tittade på en film, gick och köpte godis och vid ett tiden började vi leka lekar som slutade med en skattjakt. Vi delade upp oss i två lag och skrev varsin lista på saker som det andra laget skulle ta bilder på. Det var riktigt roligt faktiskt.
Jag och Steph svo hos Cupo och sedan så tog vi tåget tillbaka idag vid två tiden. Nu blir det tillbaka till att jobba på min uppsatts. Hoppas att allt är bra med er därhemma :)

Det blev en snödag

Hela skolan var stängd idag på grund av snön så mina tre lektioner var inställda. Jag tänkte tillbringa hela dagen med läxor och jag gjorde en del läxor antar jag men större delen av dagen har gått åt till att försöka pussla ihop mitt schema för nästa termin samt leta jobb för sommaren. Så om någon har några förslag om var jag kan leta sommarjobb säg gärna till! Mitt schema kommer bli jobbigt med många tre timmars lektioner... vi får väl se hur det går över huvudtaget med allt... jaja tillbaka till mer läxor nu tror jag.


Snowday?

Det ser ut som att vi kanske får en snow day imorgon. Det ska snöa kraftigt halva natten, det har redan börjar och ligger... ahr kommit några centimeter. Jag och Steph tog en promenad i snön, var kanske inte så jätteskönt men alltid trevligt att gå haha. Kvällen här var rätt så tråkig, nästan ingen som var här kändes det som.
Joanna åkte hem igår eftersom hon har influensa så det är lite tomt utan henne. Var bara jag, Kaitlin och Britney här igår kväll. Caitlin kom över och vi tittade på Footloose, bra film men jag trodde att det skulle vara mer dans och musik. Men jag gillade filmen iaf. Idag åkte jag till Ridgewood och hjälpte Vican och Christina med läxor samt gjorde en del av mina egna läxor. Åt middag där och stannade tills de skulle gå och sova vid halv nio... konstigt hur deras dag kan sluta när jag har ungefär sex timmar kvar innan jag går och lägger mig.