ytterligare än snödag

Det har snöat nonstop sedan det började tidigt igår morse så de stängde skolan idag också. Var ute igår med Vickey, var inte roligt att gå utomhus pga snön och vinden. Riktigt ruskigt väder men vad gör man inte för att ha roligt.

Ännu en snödag

Förra året fick vi en halv medan det här året bara slängs de på oss. Visserligen ska jag inte klaga eftersomjag annars skulle ha suttit och gjort ett prov nu men istället sitter jag här med SAS "Du har nu plats 21 i kön"... det har åtminstone minskat sedan det var 30! Servicen är ju verkligen inte den bästa, ska inte klaga nästa gång jag försöker nå banken iaf.

Så datumet jag kommer hem har ändrats nu, vilket är anledningen till att jag sitter i telefon med SAS för att boka om min biljett. Istället för att åka första juli så åker jag tillsammans med Vican och A-B den 23:e juni så vi kommer hem lagom till midsommar :)

Åt lunch med Casey igår. Var riktigt roligt, speciellt eftersom vi inte har träffats på flera veckor nu. Inte sett och knappt pratat med henne sedan vi var ute.
Nu ska jag påbörja min produktiva dag. Har en uppsatts att skriva, plugga mer till provet jag skulle ha idag, titta på en film, försöka lista ut en annan lösning till lab5 i computer science, läsa ut en bok... ja jag har nog att göra idag :)

Män och deras leksaker

Efter bra helg så börjar en tråkig vecka. Har massor att gör men känns ändå som att jag börjar få kontroll på det tror jag. Jag har en presentation imorgon, en uppsatts att lämna in, två artiklar samt 150 sidor att läsa. Allt det är gjort och avklarat (nästan iaf, fuskade lite med läsningen men det händer). Till på torsdag så skulle jag ha haft två prov men eftersom en av lektionerna blev inställda idag så sköts det ena fram till nästa vecka.

Joannas pojkvän var här igen på lördagen. Vi umgicks med honom, Glen, JonBon, Mike och Jon Hirsh. Det är en extremt konstig blanding men konstigt nog så fungerade det alldeles utmärkt. Glen och killarna har börjat komma bättre överens. Alla tycker om John och vi upptäckte att Glen och John är i princip samma person i två kroppar. Det var läskigt. De hade nog kunnat spenderat timmar med att jämföra deras iPhones... män och deras leksaker haha.

ojdå

Nu var det visst ett tag sedan det blev uppdaterat här. Vi hade en till snödag halva tisdagen så två av mina tre timmars lektioner blev inställda vilket var väldigt skönt.
Jag har fått tillbaka mitt resultat från första provet i computer science. Jag fickk 100% på det, dock så hade jag lyckats sätta det i en for-loop mer än vad som egentligen behövde så det tog bokstavligen 1000 gånger längre tid för programmet att köra men eftersom han inte hade sagt det mest effektiva sättet så tog han inte av några poäng. Jag var nöjd iaf för vi var tre av tolv elever som fått högsta betyg och sedan sträckte det sig ner till 50 och där emellan.

Nu ikväll så gick över till Jake och satt och pratade med honom i tre timmar. Vi har knappt sätt honom under hela det här året så det var roligt att umgås igen. Glen har kommit över och pratat om sina tjejproblem i över en vecka nu. Eftersom jag inte var på skolan under helgen så ringde han mig till och med för att prata om det men ja, förshoppningsvis så ska det väl bli lite bättre nu. Eller nej jag tror inte ens på det själv för han ber om råd men vägrar lyssna när man säger vad man tror om situationen så jag brukar mest hålla mig till att lyssna...

Nej den här kvällen blev sen igen, måste lära mig att gå och lägga mig tidigare nu är klockan fyra. Tur att jag inte har jobb förrän klockan elva imorgon. Jag skulle egentligen ha åkt upp till Windham den här helgen men A-B och dem ändrade sig hela tiden och nu sista beslutet blev att vi inte skulle åka upp alls så det får bli en annan helg. Nu är det dags att sova. God natt allihopa.

Slut på ännu en helg

Har blivit tre dygn i rad nu med endast fyra timmars sömn per natt så ska bli en tidig kväll idag. Klockan är tjugo över tolv så är dags att börja dra sig tror jag men ville bara säga att vår resa till Rider var underhållande skulle man kunna uttrycka det. Ingenting var som förra gången vi var där men vi hade det väldigt roligt och fick träffa alla.


Rider

Aker till Rider University idag efter jobbet med Steph for att halsa pa Cupo, Paul och Jon. Har inte sett dem och knappt pratat med dem pa snart ett ar nu tror jag. Vi skulle ha akt dit forra terminen men Cupo gjorde ett problem av det hela sa nu pratade vi med Jon istallet och da loste sig allting jattelatt.

Har sett Dear John foresten och den var extremt bra! Var ju en svensk regissor (Lasse Hallstrom) sa vad hade man vantat sig haha. Igar tittade jag, Joanna och Glen pa den laskiga film jag nagonsin har sett dock. Den hette The Death of a Ghost Hunder och var baserat pa ens dagbok. Skadespelarna var samst men det var anda sa sjukt obehagligt och laskigt att Joanna fick sin pojkvan till att kora upp bara sa att hon inte skulle behova vara ensam i rummet idag pa morgonen efter att jag hade akt.

Lekt i snön

Vi lekte i snön idag i flera timmar. Folk hade gjort gigantiska snögubbar, halva Ramapo var utomhus vilket inte är ofta man ser samtidigt. Folk betedde sig som idioter och förstörde snögubbarna och kasta snöbollar på varandra men det får man väl leva med antar jag. Var en väldigt rolig dag iaf. Vi har försenad öppning av skolan imorgon så jag slipper jobba men har fortfarande alla tre lektioner såvida det inte börjar snöa igen men ser inte ut som det. Blir första provet imorgon i computer science. Får se hur det går men det ska väl förhoppningsvis gå bra...

Snowday

Äntligen så kom snön hit och skolan stängde! Visserligen har jag inga lektioner idag men jag skulle ha jobbat så slapp att gå upp vid halv nio. Men det snöar rätt så rejält just nu så om det fortsätter så kanske vi har stängt iorgon också. Skulle ju vara lite underbart faktiskt.

som om skatt i ett land inte var jobbigt nog

Måste bara säga att jag är väldigt tacksam över svenskt skattesystem(!) där man endast behöver skicka in ett sms för att deklarera (åtminstone med min inkomst osv). Jag förstår varför många amerikaner väljer att betala någon för att göra deras deklaration för det är en väldans massa saker som ska fyllas i. Men tydligen så har vi internationella studenter det väldigt enkelt eftersom vi inte har så mycket att skatta. Nej, enkelt är ett sms detta är bara jobbigt :p Ok, nu har jag klagat färdigt.

Jag tittade faktiskt på SuperBowl igår... eller ja lite. Sista fjärdedelen av matchen... Steph och jag tog var sitt lag att heja på och mitt lag vann så det var ju roligt. Börjar förstå lite mer vad det hela går ut men till största delen så är det fortfarande ett gäng män i trikåer som slänger sig på varandra :)

Läxsöndag

Roligt med lite kommentarer.

Anette - vi har en lista som vi får skriva upp oss på så att ingen tar samma men jag tror inte att risken är så överhängande heller för även om Josef Fritzl var stora nyheter hemma så verkar det inte som att någon har hört om honom här.

Mormor - Självfallet så trodde jag att du hade skrivit det själv ;) Men ja här kommer mer om skolan:

Denna termin så tar jag fem kurser igen.

Körsång - Samma galna lärare men inte riktigt lika komplicerad musik. Vi hade vår första konsert igår när Berrie Center (en byggnad på skolan för just musik, teater och konst eleverna) fyllde tio år. Konserten gick bra och det var faktiskt rätt så roligt. Lisas (vår lärare) tema för denna termin är Beatles, Bach and Beyond. Det finns en stor affärskedja här i USA som heter Bed, Bath and Beyond så det är det hon har härmat lite. Iaf så öppnade vi med Sergant Pepper's Lonely Hearts Club Band som är lite fartfylld och sådär. Sedan så var resten av uppvisningen långsamma, vackra, sorgsna låtar för att sedan avsluta alltihopa med gospel. Ja, som sagt hon är lite galen men låtarna är roligare den här terminen än de var förra iaf.

Newswriting - Istället för att få skriva fritt och kreativt som förra terminen så ska jag nu skriva artiklar. Läraren vet sitt ämne men jag vet inte riktigt om jag tycker om henne för hon är inte särskilt klar med vad hon vill att vi ska göra till nästa lektion. Uppgifterna är inte så tydliga och ibland har hon lagt upp saker som vi inte ska göra. Men jag kan ju vara negativt inställd till det eftersom jag känner just nu att det inte är journalism jag vill syssla med. Det är intressant men för tillfället är jag mer inne på den kreativa biten av skrivning. Men än så länge så tror jag att det har gått bra i kursen. Hon säger att hon ska rätta saker men det tar henne mycket längre tid än vad hon säger så jag vet inte men hittills har jag fått bra på de får saker hon har rättat.

Computer Science 2 - Fortsättning på programmeringskursen jag tog förra terminen. Jag ahr en annan lärare som lägger upp allting annorlunda så håller på att vänja mig vid det, men samtidigt så förstår jag varför för han kan inte riktigt göra på samma sätt som i förra kursen med det vi ska lära oss nu. Han är helt ok, lite galen programmerare om ni förstår vad jag menar ;)

Readings in Humanities - tack vare att jag pratade med Britney innan så fick jag den här läraren. De flesta lärare som håller i den kursen (som alla elever på hela skolan måste ta oavsett ämne de läser) har fått läsa gamla texter så som Gilgamesh, Odyssén osv medan den här lärare istället har valt att inrikta sig på skräck och psykopater. Ok, jag brukar inte välja att titta på skräckfilmer men hon har valt bra filmer, inte sådana där menlösa saker med Zombis då de bara går runt och mördar så många som möjligt så blodigt det bara går. Hittills har vi tittat på The Shining (har inte sett den sedan högstadiet så kom knappt ihåg någonting) och just nu håller vi på och tittar på När lammen tystnar (som jag tycker bättre om än The Shining faktiskt). Boken vi läser heter The Collector och är tack och lov inte någonting alls som filmen som kom ut i somras. Den handlar om en man som är förälskad i en tjej på håll (har aldrig pratat med henne eller så) så han bestämmer sig för att kidnappa henne och hålla henne fånge i sin källare. Halva boken är baserat på hur han uppfattar allting och hans tankar och andra halvan är skrivet ur hennes dagbok. Han är helkonstig och total socialthandikappad. Hon är irriterande. Det är ett sjukt koncept men intressant bok att läsa.

Environmental Science - är också en kurs som jag måste ta eftersom alla måste ta någon form av naturkunskaps kurs och eftersom jag inte vill behöva hålla på med labbar så fick det bli den här. Hittills så har det varit total slöseri av min tid känns det som eftersom allt han har gått igenom hittills lärde jag mig på högstadiet. Jag trodde att vi skulle gå igenom mer om vilka bekymmer vi har idag med miljön men hittills har vi gått igenom atmosfären, jordskorpan, atomer och varför vatten är ett konstigt ämne... Jaja, är väl bra saker att få en repetition på. Lärare har dock en väldigt irriterande harkling för sig som han gör åtminstone en eller två gånger i varje mening han säger. Det driver mig till vansinne, och så älskar han att berätta om hur huset vi är i är nybyggt och hur de har gjort det så miljövänligt med olika saker. Ja, han älskar åtminstone sitt ämne.

Nej, nu är det dags för mig att ta tag i läxorna. Har mitt första prov för Computer Science 2 på torsdag och måste fixa till två labbar innan det, måste avsluta the Collector, svara på frågor för Environmental Science, skriva en artikel för Newswriting samt läsa ett kapitel för samma kurs. Tur att det är SuperBowl idag så att ingen vill hitta på någonting ändå :)

lite allt möjligt

Jag tog en liten paus från collegelivet och tillbringade gårdagsnatten i Ridgewood. Det var skönt att få gå och lägga sig vid elva för en gångs skull faktiskt. Joanna åkte dock hem idag för fira sin födelsedag med sin familj. Steph och jag gick över till JonBon och Mike vilket känns som att det var evigheter sedan vi senast gjorde så det var roligt att bara sitta och snacka lite. Är så trött nu så ska nog ta och försöka läsa lite i min bok och sedan gå och lägga mig.
Läser the Collector nu som är ganska obehaglig men ändå inte så att det kryper inom en utan bara mest när man tänker på själva konceptet. Handlar om en kille som är besatt av en tjej så han bestämmer sig för att kidnappa henne och hålla henne fånge i sin källare. För samma kurs så ska vi också hålla ett kort föredrag om någon form av psykopat eller seriemördare eller övernaturligt väsen osv. Den här boken fick mig att tänka på Josef Fritzl som hade stängt in sin dotter i 24, han från Schweiz som det var så mycket om i 2008 när de upptäckte det hela ifall folk kommer ihåg. Så det ska jag göra ett arbete om, blir nog intressant. Är bara 3-5 minuter plus en sidas uppsatts vilket inte känns som någonting speciellt så förstår inte riktigt varför jag ska ödsla min tid på det men om det är det hon vill ha så visst. Nej nu lockar sängen. Godnatt allihop.

Bra helg

Det blev en lyckad helg. Kaitlins fest var lyckad. Alla våra gamla vänner var där förutom Jake så det var väldigt roligt att ha alla där igen. Söndag blev mest att slappa och måndag blev det vardag igen. Har egentligen inte hänt så mycket sedan dess...