Tillbaka till skolan

Lovet var alldeles for kort. Jag har ingen lust att vara har, allra minst har pa jobbet. Jag ar ensam med Janet igen, jag klarar inte av manniskan men det ar endast en timme kvar nu och hon ska ut och ga tror jag sa jag blir ensam vilket ar skont.

Jag vill aka hem nu, ar trott pa allt och alla. December ar en bra manad, det ar mycket som hander men det ar ocksa mycket som maste goras och jag har ingen energi langre.

Vi har ett till grupprojekt som jag trodde skulle bli battre an det forra. Nar jag kom tillbaka fran att ha firat forsa advent i A-Bs och deras kyrka sa hade jag fatt ett mail med Virginias power point. Jag forstar inte att det ska vara sa svart att folja riktlinjer men tydligen sa ar det valdigt knepigt for vissa. Vi har en 5 minuters presentation mellan tre personer. Hon hade sju power point sidor fulla med text som vi inte behovde saga. Jag kortade ner hennes till tva. Jag kanner mig elak nar jag sager at folk men det ar sa frustrerande, speciellt eftersom vi far ett gruppbetyg pa detta sa om det ar fel/daligt sa rakar jag illa ut. Pappa kanske har ratt, jag kanske borde bli project ledare.

Black Friday

Dagen efter Thanksgiving betyder stor rea så självfallet var vi tvungna att ge oss ut i shoppingdjungeln. Christina och jag åkte till Target först, det var mycket folk men helt okay ändå. Garden State Plaza (köpcentrumet jag brukar åka till) var det värsta jag sett. Vi åkte runt på parkering i tio minuter innan vi gav upp och åkte till Paramus Park istället. Jag hittade en del saker iaf, och äntligen så hittade jag en mössa till Adam (han envisas med att det inte finns en enda mössa som han ser bra ut i men jag tänker motbevisa honom för jag har den här just nu).

Söndag så är det första advent vilket betyder att vi ska till deras kyrka och göra ljusstakar och äta middag. På fredag så är det treelighting i Ridgewood vilket betyder att jag ska dela ut pepperkakor. Det finns mer att se fram emot, dock så har jag så otroligt mycket att göra just nu i skolan att jag bara vill att allt ska ta slut och att det ska bli jul.

Thanksgiving och HP7

Thanksgiving är en rätt så underbar högtid måste jag medge. Tyvärr så kunde jag endast se en timme av Macy's parad innan vi åkte för att titta på Don Boscos amerikansk fotbolls match, men självfallet mest Vican som dansade/cheer. Det var kallt men jag hade mycket kläder på mig så det var faktiskt riktigt behagligt. När vi åkte hem så började det snöa :) Bosco vann stort så matchen var inte jättespännande men jag började förstå reglerna nu.
Sedan så åkte vi till klubben för att äta. Vad mycket mat det var och gud så gott! Av någon anledning så har jag förälskat mig i brysselkål, underbart gott. Det fanns sushi också så jag fick lämna större delen av deserten för det gick helt enkelt inte att äta mer.
Nu så har vi spelat spel i några timmar och ätit cheesecake som A-B gjorde igår. Troligen en av de bästa cheesecake jag någonsin har ätit men det tar emot... jag är så mätt! Nu ska vi titta på film om de kan komma någon gång.

Igår var vi och tittade på Harry Potter på Imax. Vi skulle ha sett den i fredags men Vican hade en match och A-B och Christina bestämde sig för att åka till Florida så det gick i stöpet. Men nu har vi iaf sett den och den var bättre än jag hade förväntat mig. Gillade den skarpt faktiskt, bästa Harry Potter filmen hittils, och jag gillade att de behöll många av skämten som var i boken.

Jag vill ha lov!

Thanksgiving ar den har helgen vilket betyder fyra dagar ledigt. Eller ja, inga lektioner eller jobb det vill saga. Det ar mycket just nu och det ar svart att hitta inspiration till att gora nagot. Bara en manad kvar av den har terminen nu, ska bli sa skont.

Jersey Boys var jattebra! Gillade den skarpt, och det var faktiskt valdigt skont att tillbringa en helg i Ridgewood. Adam foljde med pa Jersey Boys och foljde sedan med upp eftersom han var tvungen att ga pa korsang idag. Han ska aven folja med oss pa Harry Potter pa onsdag och sedan ska han upp till New York State for att fira Thanksgiving sa han stannar har till pa torsdag. Det blir ett langt men saklart trevligt besok :)

Usch, ska ha Writing for Publication nu. Ser inte fram emot det men vi ska bara ga igenom varandras artiklar sa ska val inte vara allt for jobbigt.

En helg i Ridgewood

A-B och Christina drog till Florida och John är iväg någonstans så jag tar hand om Vican nu i helgen. Imorgon åker vi in till New York för att se Jersey Boys på Broadway :)


Jag blir galen

Jag forstar om ungen ar irriterad pa mig eftersom jag tvingade honom att gora om hela arbetet. Men han har fortfarande inte gjort ratt! Eller ja pa satt och vis ar det val ratt men anda inte, och han vagrar lyssna pa mig sa jag ger upp. En annan har skrivit och forklarat vad Malaria ar istallet for att ga igenom vilka kampanjen ar riktade mot och vad den har astadkommit hittills. Arligt, ar jag den enda som laser riktlinjerna for det har projektet?

Jag var hos Adam i helgen efter att ha jobbat i Red Bank, det var skont med en paus fran skolan, aven om det har grupp projektet har hemsokt mig hela helgen. Ska bli sa skont nar det ar over imorgon. Maste bara ta mig igenom idag forst ocksa. Tva dagar och sedan kan jag andas igen :)

Grupp projekt = det varsta som finns

Jag har aldrig tidigare tyckt att grupp arbeten har varit sa farligt. Eller sa har jag fortrangt det, dock oavsett vad sa maste det har grupp arbetet vara det varsta jag varit med om. Det borjade med att vi var tvungna att hitta en internationell kampanj som inte riktade sig mot USA elelr Europa. Sa killarna soker och allt de hittar ar fel helt enkelt. Slutligen sa hittar vi nagonting som vi alla tror fungerar eftersom det har sitt naste i bade USA och Sydafrika. Sa vi gar hem men nar det ar dags for mig att borja jobba pa min del sa inser jag att det vi har valt ar en organisation och inte en kampanj. Sa jag forsoker forklara detta men endast en svarar. Han tycker att mitt nya forslag ar en bra ide men tydligen sa har en annan redan borjat skriva pa den forsta sa det vore inte schysst att andra. Sa jag forsoker satta mig ner och hitta nagonting. I samma veva sa far jag hans powerpoint och inser att allt han har gjort ar FEL!

Sa det blev ett langt email igenom om varfor vi maste andra och ja, det var en valdigt stressig fredagskvall eftersom han som redan hade gjort en del inte forstod vad det var som var fel aven nar jag forklarade for honom. Valdigt frustrerande. Slutligen sa forstod han iaf sa nu har vi andrat till en kampanj. Dock sa skickade han sin nya powerpoint och det ar mer ratt me daligt gjort men jag vet inte om jag kan saga det efter allt som har hant. Kanske imorgon, jag maste tanka over det lite innan jag vagar. Kanske kan ge honom nagra forslag som han kan "lagga till" bara for att fa det lite battre.

Har jobbat i affaren idag i Red Bank. Det var dott till stor del men jag har anda gjort runt 1,5 sang presentationer och skrivit en del pa grupp arbetet. Nu ska jag snart aka hem till Adam eftersom han bor typ 20 minuter harifran. Han jobbar just nu dock men det betyder mer tid for laxor vilket ar valbehovligt. Stressig vecka, ska bli sa skont nar tisdag ar over!

Ninja

Så igår var den stora dagen. Jag och Adam åkte in till New York. Först gick vi på MoMA, vilket var helt okay först men modern konst är inte min grej helt enkelt. Sedan så åkte vi neråt iaf till restaurangen jag ville ta honom till: Ninja. Det var väldigt roligt faktiskt. Häftig inredning, rolig personal som var utklädd till ninjor och som kom och attakerade lite då och då. Maten var jättegod och några rätter hade lite special. Till exempel så kom en av mina sushi i en rykande skål, och ceasar salladen fick vi hugga oss igenom något sorts bröd som delarna blev krutongerna. Ja det var en del små saker som det som det gjorde hela händelsen.
Bäst var nog ändå trollkarlen som kom. Helt makalöst duktig. Han lade ett kort mellan Adams händer och på något sätt så lyckdes han byta ut det kortet mot ett annat. Också, så fick jag skriva mitt namn först på ett kort, Adam fick senare skriva sitt namn på ett annat och efter alla möjliga trick så hade båda våra namn hamnat  på samma kort. Jag var mycket imponerad faktiskt.

Sverige

Idag har varit en riktig Sverige dag. Jag pratade först med Anette på telefon, har inte pratat med henne sedan i september. Samma sak med Filippa så det blev ett långt samtal med henne efteråt. Sedan så hade mamma kommit hem så då blev det ett samtal med henne också. Natta loggade in efter att jag kom tillbaka från gymmet så fick prata med henne också. Kändes skönt att få prata med några där hemma eftersom jag knappt har gjort det den här terminen. Har varit så mycket hela tiden och svårt att få ihop scheman men ja, tydligen så är söndagen den 7 november en bra dag.

Idag har jag även bokat flygbiljetter till mig och Adam så han kommer till Sverige den 3:e och sedan åker vi tillbaka tillsammans den 16:e. Ska bli väldigt roligt!

Kan knappt vänta till onsdag eftersom jag och Adam ska in till New York och äta på Ninja. Jag berättar mer om det när vi har varit där för jag har aldrig varit där men det låter jättehäftigt och verkligen som någonting som Adam skulle gilla. Hoppas att han tycker om det, han vet nämligen inte om att vi ska dit.

Känns som att jag har gjort massor idag. Skickade in tre uppgifter till en kurs, och mitt midterm för grafisk design är klart. Jag har också för första gången gjort köttgryta. En amerikansk variant och jag måste säga att det blev väldigt lyckat, mycket bättre än jag hade förväntat mig.

Jag har fortfarande läxor att göra till på tisdag men av någon anledning så känner jag mig inte stressad. Just nu är jag på ett alldeles underbart humör.

Kurser valda

Nu har jag valt kurser och jag fick nästan det jag ville ha. En av kurserna var redan full innan jag kunde anmäla mig men kan alltid ta den nästa gång. Vad jag har anmält mig till just nu är följande (kan dock bli ändrat)

Promotions writing - handlar om att skriva om att för producter, företag och även sig själv.

Creative Advertising and Public Relations - namnet är väl rätt beskrivande men ja det handlar om marknadsföring och reklam.

Issues in Contemporary Theater - handlar om hur problem så som aids, könsroller och racism är beskrivna i teater.

Topics: Media and Popular Culture - jag tycker om läraren för den här kursen och vet att jag kan få mycket ut av den. Dock så är det inte säkert att jag kan räkna den mot min inriktning. Dock så har jag utrymme för att läsa den utan att förlora någonting på det, men vi får se. Om jag får ett internship så blir det nog den här kursen som ryker.

Jag har också anmält mig till körsång igen.

Jag ville ta Global Multicultural Media Issues och eftersom den inte erbjuds varje termin så kanske jag borde anmäla mig till den. Dock så krockar den med Promotions writing som jag verkligen vill ta nu eftersom jag tycker om läraren som kommer ha den. Usch, så mycket man måste bestämma sig för.

Kurser för vårterminen

Idag öppnar portalen för mig så att jag kan anmäla mig till vårens kurser. Den öppnas olika för olika personer baserat på hur många poäng man har så de kurser jag vill ha är redan halv fulla eller mer! Hoppas verkligen att jag får dem för kan inte hitta någonting annat som jag vill ta nästa termin.
A-B kanske har hittat mig ett internship också. Måste ringa och prata med henne och se hur det går med det.

Allting känns väldigt segt just nu. Ingenting nytt händer och känns som att jag kan mina kurser nu och bara vill gå vidare. Än så länge har jag gjort rätt så bra ifrån mig i alla så vitt jag vet. Hm, vad mer kan jag säga?
Läraren som jag inte tycker om har tydligen cancer berättade hon för oss så det kanske är en anledning till varför hon inte anstränger sig. Dock så pratade jag med Virginia och hon hade pratat med läraren efter lektionen och då hade läraren sagt att hon förstod inte riktigt vad vi gjorde här för vi kommer aldrig ha använding för det här. Så ja, hon verkar ju inte jätte motiverad. Måste dock säga att hon har fel för även om allting rör sig mot att gå online så kommer det alltid behövas journalister. Nu vill ju jag inte bli journalist men det är ju en annan femma.

Halloween

Det ar verkligen inte meningen att bloggen ska bli sahar lidande. Har bara inte lust att satta mig och skriva nar jag val har tid over. Men iaf sa har det precis varit Halloween och det ar klart att det ska firas. I lordags sa var jag utkladd till pirat och jobbade pa Duxiana med att dela ut godis till abrn. Vi delade ut ungefar 1500 godisbitar tror jag Nara raknade det till. Helt sinnes vad mycket barn det kom.

Efterat sa akte jag hem till Adam och bytte om till min Pink Lady kostym. Sa jag var tuffa Sandy och Adam var John Travolta. Kan se om jag kan hitta en bild senare och lagga upp. Vi akte hem till Jess fran koren som hade en fest. Riktigt rolig Halloween. Sondagen var jag hemma hos Adam, och nu ar det tillbaka till verkligheten.