Accuplacer

Har precis kommit hem från att ha gjort accuplacer. Skulle kunna skriva resultatet om jag fattade dem. Just nu är de endast siffror och jag vet inte vad som är max eller minimum eller någonting men ja det gick väl som det gick. Jag vet faktiskt inte.

Imorgon kanske jag måste upp vid fyra för att skjutsa Christina och Ann-Britt till flygplatsen. John sa igårkväll att han kanske kunde göra det men vi får se. Kan ju sova ut på måndag annars... eller nej just ja det kan jag ju inte för jag ska dras med Vican helt själv till på fredag! ;P Haha... and the dude of course.

Sweet Sixteen - Balen IGEN!

Så kom fredagen och vi var bjudna på ett Sweet Sixteen party. Det är stort, och speciellt det här. De som fyllde år var tvillingarna Linda och Jenny (svenskar). Det ska vara klänning då men efter lite letande i affärer i onsdags så bestämde jag mig för att prova Christinas klänning som hon aldrig hade använt!! Satt perfekt så den fick det bli. Dock kvarstod skor att inhandlas så jag begav mig till Garden State Plaza och hittade grymmaste skorna ;)

image9

Så de fick det bli. När vi hade bytt om så ville jag ha lite kort på hur fina vi var (kändes lite som att dansa bal igen bara att jag fixade hår och smink själv denna gång) dock så gick Vican och Christina lös på kameran (min webcam) och tog inte de bästa bilderna...

image10 image11

image12

image14

För att ta de bästa...

Vidare på kvällen så var det över hundra gäster, de flesta i såklart 16 års ålder. Jag kände mig gammal(!) vilket var en ny upplevelse. Det var ett väldigt lyckat party och alla verkade ha kul men för mig kändes det som att vara tillbaka på högstadiedisco (vilket det i teorin nästan var iof). Föräldrarna satt i ett enskilt rum och alla "barn" var inne i discorummet och åt, och musiken var lika hög när vi åt som när man skulle dansa så det var väldigt svårt att höra vad alla sa. Vi satt vid samma bord som tvillingarnas stora syster Anna som är lika gammal som jag och två andra som inte heller hörde till vad jag gissar var från deras skola. Men det var en mycket trevlig kväll... alltid roligt att få komma ut och dansa.

I bilen hem (jag var chaufför) fick jag höra hur bra och behändigt det var att jag var här. Och ja, det var för att både John och Ann-Britt kunde dricka.

Chinatown and Little Italy

Oj det har hänt mycket... det är redan helg igen! Men jag delar nog upp inläggen idag lite tror jag...

Åkte in till nyc igen i torsdags och träffade Ida. Ida är från Sverige och Helens (store manager i Ridgewood) guddotter. Vi tog oss ner till Chinatown och Little Italy och gick mest runt där i flera timmar. För att köra den gamla klyschan så kände man faktiskt inte igen att det var nyc där nere. Nu har jag ju inte varit i Asien men av det man har sett på TV och sådant så var det som där borta. Var väl dock kanske bara 50% som var asiater där för vi var inte de enda turisterna men överallt så stod det på kinesiska (japanska eller vad du föredrar det var tecken och inte bokstäver) och engelska. Fruktstånd längs gatorna, souvenirbutiker (vad annars? inköp av en fotlänk) samt hur många restauranger som helst!

image8

kinesiska tecknen betyder: Jag är glad

Ida hade inhandlat en bok om billiga men bra matställen som vi använde oss av så vi traskade igenom Chinatown på jakt efter just en speciell restaurang. Vi hittade och det var mycket gott.
När vi kände att vi hade sett Chinatown så gick vi vidare till Little Italy. Här var det mest restauranger men mycket lugnare och lite mysigare än Chinatown om ni frågar mig. Ska absolut ner dit och äta middag någong gång. Jennifer? Vill du agera sällskap? Kan ju ta restaurangen som du pratade om ;)
Vi fikade i Little Italy men jag kan inte påstå att vi var så italienska av oss för jag tog den nog chokladigaste tårtbit jag har ätit (också en av de godaste!) och Ida tog cheesecake, men är man i usa så är man oavsett vilket kvarter man befinner sig i.

På kvällen följde jag med Ida och Helen till ett after-school program för barn som inte har det så bra hemma. De hade tränat in en pjäs och de hade föreställning. Ida och Helen skulle var med och sjunga. Jag får väl erkänna att jag inte förstod allting eftersom mikrofonerna funkade för det mesta men inte alltid, publiken pratade en del och barnen glömde bort sina repliker men det var många skratt och för att vara 100 ungar på en och samma pjäs så var det riktigt bra.
Efteråt åt vi middag och skulle fira Helens kompis Kendra med några andra. Blev pizza med spenat och zucchini vilket var lite speciellt men mycket gott :) natten tillbringade jag på Helens soffa så allt som allt var det en mycket bra dag. I LOVE NYC!

Helg hos Jen

Som jag redan har skrivit så var jag hemma hos Jennifer i helgen. Blev en del shopping att börja med.


image5

Kl'nning, shorts, plånbok samt linne

image6

Två par skor

image7

Samt en svart klänning som man inte ser så mycket av på bilen men iaf. Ville visa nya frisyren som jag klippte dagen innan jag åkte till usa. Mycket nöjd och har fått många komplimanger för.

På söndagen blev det stranden (syns det på bilden att jag har fått lite färg?) Känner nu i efterhand att jag brände mig lite jag också, även om det inte alls är lika illa som Jen.
Vi gick även på bio och såg Maid of Honor som var alldeles underbart bra. Precis som hade förväntat sig av en romantisk komedi så om man gillar den genrens så ska man absolut se denna!

Måndagen tillbringade vi med att åka in till nyc. Dock så missade vi tåget på grund av att vi hamnade bakom en parad så det blev lite omvägar i obyggden men slutligen kom vi fram. Där träffade vi först Jennifers kompisar Sara och dennes kompisar en snabbis och sedan gick vi och åt lunch. Strövade lite på 5th avenue och letade efter svenska kyrkan eftersom vi ville ha kanelbullar. Slutligen så hittade vi den även och de hade kolosalt goda bullar som vi köpte med oss, samt lite svensk choklad. Vi satte oss till rätta i skuggan i Central Park och gottade oss med att äta och titta på folk. En riktig mysig och alldeles lagom dag. Missade poolpartyt men det var det värt :)

Heöa helgen har det varit jättevarmt och fint väder. Så började även denna dag (och dum som jag är tar jag svarta jeans... men men var inne större delen i butiken och jobbade så det gick bra) Men nu så öser regnet ner och det åskar och blixtrar. Men det är faktiskt lite msyigt :) Hoppas på att några roliga ska komma in på msn och prata med mig snart...

Ligger bredvid en rödkräfta

Jag och Jennifer har tillbrignat dagen på stranden med att sola och gå runt lite bland butiker och glasstånd. En mycket trevlig dag, dock så brände sig Jennifer rätt så rejält så hon ligger här nu röd som en kräfta med frossa under täcket. Tycker lite synd om henne. Hennes värdfamiljspappas kommentar var: "You're red, your arms are red, you are VERY red!" Men för att återgå till mig så brände inte jag mig utan jag mår prima och jag har hittat en klänning idag.

Igår shoppade vi loss på gallerian vilket var en riktig energikick. Hittade två par skor, en klänning, en plånbok, ett linne och ett par shorts. Ja det tog emot lite i plånboken men inte alls så mycket som det hade gjort om jag köpt allting i Sverige. Det var dessutom saker som jag faktiskt behövde och har planerat att köpa. Det enda som saknas nu är en klänning till Sweet sixteen partyt och eventuellt om jag skulle inhandla så kallade golfkläder. Golfkläderna har dock inten hög prioritet, det mest positiva med att inhandla dem är väl att jag vet vad jag inte behöver släpa på tillbaka till Sverige :D

Planer för kvällen är att åka till Friendlys och äta middag och sedan att gå på bio. Vi tänkte se The maid of honor. Vidare recenssioner kommer om denna.
Imorgon blir det nog nyc och sedan poolparty hos Chloe tror jag. Får se när jag kommer tillbaka till Ridgewood men det ska jag nog hinna med tror jag.


Martha's Vineyard

Så har man varit till Martha's Vineyard. Eller ja jag och Jerry åkte fem timmar bil upp till färjan, färja 45 minuter sedan genom hela ön till en annan färja på två minuter så vi kom över till Chappaquiddick och så in på någon liten skogsväg där. Sedan var vi framme och kunde sätta upp sängen. När vi var klara var det bara att åka tillbaka igen. Så jag har varit på Martha's Vineyard men har endast sett ön genom bilfönstret.

Gårdagen spenderades hemma med Vican som var sjuk. Vi gjorde hennes läxor i princip hela dagen. Jag tog också fler vaccinationssprutor så nu är det avklarat förutom EN som ska tas om sex månader. Sedan så kan jag inte bli sjuk mer :D Haha...

Idag var ännu segare än gårdagen. Jag hade planerat att jobba på Duxiana men när jag kom dit så satt Diane med det arbetet som jag skulle ha gjort så då åkte jag hem. Vad jag gjorde hemma vet jag inte. Jag har iaf köpt boken som jag ska läsa under sommaren för College. Den heter: The Canon - A Whirligig Tour of the Beutiful Basics of Science av Natalie Angier. Prisad bok men ja... jag är på sidan 9 just nu. Får väl se hur det här går. Kommer med mer kommentarer när jag har läst lite mer.

Coming up: Poolparty på lördag (hoppas verkligen på förbättring av vädret!) och nyc med Jennifer söndag/måndag hoppas vi på :) Längtar!

Golf just isn't my sport

Jag är tillbaka i staterna. Min resa började med att jag fick gå upp 2:50 söndag morgon för att ta bussen 3:30. Var fullpackat och obekvämt men jag sov ändå hela resan vilket var skönt. Jag sov även mesta delen av flyget också, var vaken för mat och en eller två timmars läsning, annars så sov jag. Lustigt eftersom jag i vanliga fall inte brukar kunna sova. Jag antar att det var för att jag inte har sovit så mycket de senaste dagarna...

Jag landade och fick vänta i över en timme på flygplatsen men det funkade. På eftermiddagen gick vi och såg Narnia - Prince Kaspian. Den var väldigt bra faktiskt. Om man gillade den första filmen så ska man absolut gå och se även denna! Tyvärr kommer jag inte ihåg den första så bra så jag kan inte jämföra vilken som var bäst. Ska nog se om den första snart...

Idag började med en väldigt massa klädombyten. Anledning: Vi skulle till golfbanan och ingenting som jag äger i klädväg var passande. Så det blev till att rota i Christinas garderob. Jag kände mig som en tönt och skämdes över att bli sedd i dem kläderna. Tur att jag inte känner så många här :) A-B sa att vi skulle åka och köpa golfkläder till mig... ska se om jag kan hitta någonting passande som är mer, vad ska jag säga, wearable?
Kallt var det ute på banan också, och lite ren ibland. Det hela gick ut på att proffs (tydligen världens bästa kvinnliga golfare) skulle spela charitygame för cancerforskning tillsammans med en massa amatörer. Och detta skulle vi alltså kolla på. Vi gick omkring i nästan sex timmar och frös. Christina och A-B hade jätteroligt, Vican var sur för att Christina fick åka med proffset i hennes golfcart och jag har väl haft mer givande och uppflytande stunder i mitt liv. Men motion fick jag.

Imorgon blir det Massachussettes med Jerry. Vi ska leverera en säng så vi åker klockan sex imorgon bitti och är hemma till ungefär tio. Pust. Bäst att jag sover nu tror jag.

München

Så var man tillbaka i Sverige en snabbis efter att ha haft en helt otrolig semester i München! Jag har träffat massor med roligt och intressant folk men främst Natta såklart. En liten(?) resumé över vad vi har gjort.

Tisdag: Jag landade 18:50 i München och hade ett glatt återseende med Natta efter att vi varit åtskilda i hela fyra dagar. Vi köpte med oss Breze och en flaska vin som vi sedan delade i lägenheten.
Onsdag: Vi tog oss in i centrala München och promenerade shoppinggatan ner till Marienplatz. Satte oss i en Biergarten och drack öl och åt Leberkäse mit Kartoffelnsalat. Mums! Vi åkte sedan iväg till Isartor och lade oss vid vattnet och solade. På kvällen åt vi revben, så mycket man kan äta för 7 euro tror jag. Var tyvärr enda gången jag fick träffa Johanna. Sedan så fick jag för första gången se The Euro vilket är baren som Natta har tillbringat väldigt många lediga timmar i eftersom den ligger precis bakom hotellet hon brukade jobba på. Där träffade vi på Jack och hans nya men med en connection kompis Jess från Australien. Jättetrevlig tjej som vi senare drog med ut till Willenlos (dit även Greg kom och mötte oss efter jobbet) och hon tålde tydligen inte lika mycket alkohol som vi för i slutet av kvällen så satt hon med armen runt en påle och sade när vi ville åka hem: "This is my friend Paul, I don't want to leave him."
Torsdag: Efter att ha kommit hem klockan sex på morgonen så tog vi oss en liten sovmorgon till tolv. Natta började bli sjuk plus vi var lite... trötta... efter gårdagen så vi tog en lugn dag genom att köpa med oss kinesiskt och gick och solade vid Isar igen. På kvällen kom Jess över och Jack lagade middag som knappt gick att äta enligt Natta och mig eftersom han hade hällt massa socker i maten men vi höll god min.
Fredag: Vi åkte till Dachau på dagen. Kan inte säga att det var uppmuntrande direkt men intressant att få se. Ugnarna var dock det värsta tyckte jag.
Greg var ledig så vi hade bestämt att äta middag med honom så vi träffade honom, gick igenom Englishe Garten, hittade Kinesiska tornet och satte oss i en Biergarten. Sedan så var det tänkt att vi skulle hitta den där restaurangen som hans vän på Euro hade berättat om. Så ner i u-bahn och sedan upp på okänt ställe, gick en lång omväg för att folk vi frågade inte visste var gatan låg men slutligen hittade vi stället och det var verkligen jättebra. Efter varsin öl i Biergarten och sedan delat på en flaska vin så fanns det ingen återvändo utan vi tog u-bahn till Kunstpark men denna gång ett annat dansställe som hette Rocks tror jag. Inte alls lika bra som Willenlos tyvärr men vi dansade och hade roligt åtminstone.
Lördag: Efter gårdagens festande så blev det en heldag hemma. Natta hade haft feber redan kvällen innan och gått på tabletter (som hon så fint ropade om att hon hade i fickan innan Greg påminde henne om att det kanske låter lite misstänksamt) och det blev inte bättre av en hel natts dansande. Vi tvättade och jag gick iväg till affären för att köpa mat. Blev en konstig middag och jag fick även feber under dagen så det enda vi egentligen åt var lite broccoli samt körsbärstomater och chips. Sedan sov vi.
Söndag: Hela dagen gick åt till att sova i princip. På kvällen så tvingade vi oss dock upp och in i München och gick till Asado igen men åt stek denna gång. Vi märkte då att vi verkligen var hungriga, vilket kanske inte var så konstigt. Gott var det iaf.
Måndag: Vi tog s-bahn ut till Tanja. Båda gick på tabletter eftersom vi fortfarande var sjuka, dock bättre än dagen innan. Tillsammans med Tanja, Stelios och Angelie så hade vi en underbar dag innehållande: trampbåd, bada fötterna, sola sig, fika, testa en Biergarten och bara ha det allmänt skönt. Fick se alperna på håll och det är verkligen makalöst vacker natur där omkring. Även om vi inte gjorde så mycket ansträngande så var vi ändå rätt så trötta när vi kom hem.
Tisdag: Febern var borta och världen började ta fart igen. Vi var återigen inne på att dricka öl mitt på dagen till lunch och efter en del spontaninfall så slutade vi på bio och såg dokumentär/konsert om The Rolling Stones. Verkligen sevärd!
Onsdag: Vi träffade Tanja klockan tio på kvällen för att testa Ratskeller. Skulle testa lite när de slutade och ta emot beställningar och om de började städa undan förtidigt osv så vi satt där till klockan tolv och hade det trevligt. Våran nästa plan var att gå till Euro och möta upp Jess men eftersom Tanja kunde skjutsa oss till Ostbanhof (Kunstpark) så att vi slapp den rundturen så istället ringde vi Jess. Så jag och Natta började dansa själv på Willenlos. Haha! Själva i början ja, helt plöstligt upptäcker vi att vi är omringade av killar, och den klassiska byta plats fungerade in så bra när man bara var två stycken. Jess och Greg kom ganska snart iaf och ännu en natt tillbringades på detta dansställe.
Torsdag: Det var meningen att vi bara skulle äta middag på Gregs restaurang. Jack och Jess följde med oss, denna kväll var det även gratis proseco till alla tjejer. När vi sitter där så kommer Greg fram till oss och undrar vart vi ska gå idag. Så började det. Jess och Jack försvann tillbaka till Euro efter ett tag och jag och Natta satt i vårat hörn i totalt sex timmar och väntade på att Greg skulle sluta. Vägen bar till Ostbanhof och Kunstpark men denna gång till en annan klubb. Jack kom också. Det var totalt dött, eller det fanns lite folk men det var verkligen lite. Vi bytte stället och det blev en hel del av allt och inget. Inte för att låta tjatig men vi kom även denna dag hem klockan sex på morgonen. Förklaring till varför alltid denna tid: u-bahn börjar inte gå förrän klockan fem på morgonen. Men i vanliga fall så skulle inte detta vara ett problem men denna dag råkade så vara att jag skulle åka hem så vi väcks av att Tanja ringer klockan åtta och säger att hon är utanför. Utan att veta vad som är fram eller bak, upp eller ner så samlar jag och Natta ihop våra saker och springer ner till bilen. Allting är totalt kaotiskt och ingen av oss fattade riktigt vad som hände tror jag. När jag väl får checka in så säger han att man ska gå på planet NU. Jaha ett snabbt hejdå och jag halvt springer genom flygplatsen.

Jag hann, jag är hemma och imorgon bär det av till USA igen.