Från två olika världar

Var det verkligen två dagar sedan jag uppdaterade? Det känns som att det var igår men men...

Så nu sitter man här och försöker få ihop den där förbannade Kanada resan. Att det ska vara så svårt? Första datumet man skickar ut fungerar endast för en så när det ändras så kan inte den personen men två andra kan. Dock så får inte en av dem åka eftersom det var planerat över bara en natt så då ändras det till två nätter men då kan inte den andra följa med. Men där slutar det, datum bestämt och Jess följer med tillsammans med hennes kompis Russia och eventuellt hans rumskompis. Dock så har jag nu råkat dubbelboka mig själv på måndagen som vi kommer hem eftersom det då är meningen att jag ska vara på stranden i södra Jersey med Steph, Sam och det gänget. Så nu tror jag vi flyttade Kanada till fredag eftermiddag och kommer hem söndag. Måste bara komma ihåg att prata med Angela och se ifall jag kan sluta vid fyra istället för sex. Men problemet stannar inte där. Naiv som jag är så tror jag att alla ska vara lika praktiska och enkla som jag (borde ha lärt mig vid det här laget) så jag tänker ju att eftersom vi sa att det skulle vara så billigt som möjligt så tar vi in på ett billigt vandrarhem. Nej så enkelt var det ju inte för det var ju lite för sketchigt för Jess och hennes mamma. Dock när jag lade fram prisskillnaderna för henne ($24 per person och dygn motsvarande $90 per person och dygn) så lovade hon att prata med sin mamma åtminstone.

Man är borta tre dagar och alla bilarna har gått sönder här också. John körde ju på bilen framför med minin så den är inne på lagning. Han har inte servat sin audi så motorn håller på att brinna upp (den ska servas efter var 5000 miles, han har kört 20000 miles). Sedan när John skulle köra min bil så lyckades han ha sönder den också på något vänster, han pratade någonting om att växlarna inte fungerade längre. Allt jag vet är att den fungerade förra gången jag körde och att den enda bilen som inte har varit i närheten av John är vanen (som vi åkte med till pennsylvania) är den enda som är körduglig just nu. Slutsatsen... John har inte så mycket tur med bilar? Eh...

Körsång

Jag hade anmält mig till en träningskurs som skulle ge mig en poäng men Joanna och Jess bytte till körsång istället så nu har jag följt deras exampel och bytt till denna två poängskurs istället. Att sjunga två kvällar i veckan ska jag väl klara av tycker jag. Kan bli roligt till och med. Jag tycker att det är roligt att sjunga, det är bara det att jag inte är så bra på det :)

Christina spelar på och lite roligt är det att gå med och titta. Dock så var det roligare igår när det var lite mammor med som pratade, idag så var det inga med så det blev 18 hål i tystnad för min del för jag får inte prata Christina mer än att ge henne mat i princip. Hon var inte så glad, slog 87 idag så var bara ett mer än igår med det blev inga birdies. Haha snart låter jag väl som ett golfproffs. Man lär sig saker hela tiden också kom jag och Christina på idag. Igår lärde jag mig vad Fairway är (typ mitten av golfbanan, jag kan peka ut det på en golfbana) och idag lärde jag mig J-walking (man gå över gatan där det inte finns ett övergångsställe). Nu får vi se vad jag får lära mig imorgon.

Penn State

Jag och Christina är i Pennsylvania just nu, mer exakt så är vi vid Penn State University. Jag måste säga att det är väldigt fint här. Det går åtminstone fem gånger så många elever här än på Ramapo. Det är som en egen liten stad och campus är väldigt fint faktiskt. Christina spelade en provrunda idag och gjorde väldigt bra ifrån sig. Speciellt första halvan gick extremt bra medan andra halvan gick sisådär. Efteråt så åkte vi iväg för att hitta Applebee's för att äta lunch. Dock misslyckads vi men vi hittade Ruby Tuesday istället. Sedan promenerade vi runt lite och tittade i affärer. Slutligen kom vi på den underbara idén att gå på bio så vi gick och såg The Ugly Truth. Herregud vilken underbar film! Skrattade så jag grät i vissa scener. På hemvägen lyckades vi även hitta Applebee's så nu vet vi var vi ska äta imorgon efter att hon har spelat.

Bilder från Red Bank



Sidewalk sale inkluderar självfallet Laiken. Maria, som tar hand om Red Bank affären, tyckte om att ha honom på besök.



Anette och Christina jobbar på.



Till och med jag jobbar på



Ja varför skulle man inte kunna ta papegojjor på promenad också antar jag haha


Gatuförsäljning i Red Bank

Dagen och gårdagen tillbringades i Red Bank med sidewalk försäljning. Vi tog inga bilder men tänkte uppdatera lite på den fronten... Får se om det fungerar bättre idag än vad det gjorde igår.



Vi har en cool hund



Från Central Park när jag var inne med Addison, Steph och Cupo



I mitt och Anettes sovrum.



Jag, Joanna och Jess från Jess födelsedagsfest. Den blonda är Joanna, hon är tjejen som jag delar rum med på skolan. Jess bodde i samma suite som oss, alltså i rummet bredvid som vi delade badrum med. Nästa termin så kommer vi tre att bo likadant ungefär fast Jess kommer att dela rum med Steph istället för Kaitlin.

Jag ska försöka att ta lite bilder på huset så att ni som inte vet hur det ser ut får en uppfattning om det. Imorgon åker jag och Christina till Pennsylvania för en golfturnering och vi kommer att vara borta ända till torsdag. Självfallet följer datorn med så uppdateringar borde det bli.

Fest i NYC och Dorney Park

Nu har jag varit på min första fest inne i New York. Eller det var i Queens men det räknas tycker jag. Det var hemma hos Vickeys kompis så jag, Vickey och Jess åkte dit. Vi kom hem vid fem imorse, halv tio ringde A-B och väckte mig eftersom jag och John skulle åka och träffa dem i Dorney Park. Så det blev en heldag på nöjesfält igen. Måste säga att speciellt två av berg och dalbanorna var hela fantastiska!


Den svenska guiden tar över New York... igen

Det känns lite lustigt när college studenten från Sverige åker in till New York för att träffa sina amerikanska kompisar, som har bott en och en halv timme från New York City under hela sitt liv, måste agera guide. Egentligen borde jag inte ha varit allt för förvånad eftersom det var Steph och Cupo som jag skulle vara med, men jag hade förväntat mig att Stephs pojkvän Adisson skulle kunna lite mer. Visserligen förstod han åtminstone gatsystemet, något som är mer än Steph och Cupos kunskaper, men det var hans första gång i New York så mer än hur gatorna fungerade visste han inte. Så det blev jag som fick knalla runt och visa vägen till alla platser de ville se vilket inkluderade Central park, Rockafellar center, Macys, Times Square mm. Men det konstigaste med detta måste ändå ha varit att jag hittade helt utan problem, jag gick inte ens fel. Dagarna med Filippa fick mig verkligen att lära mig var allting ligger. Dessutom så har mina besök med Jennifer, mamma och pappa, Joanna samt Anette också bidragit till detta. Måste säga att jag har sett dessa ställen ganska många gånger nu. Men för att återkomma till mitt lokalsinne så fungerar det tydligen väldigt bra till fots inne i New York så därför drog jag slutsatsen att det inte är något fel på mitt lokalsinne utan det måste vara New Jersey biltrafik det är fel på eftersom det alltid är där jag åker vilse :)

Tillbaka till vardagen?

Jag satt barnvakt idag för första gången sedan jag kom tillbaka. Vi började med picknick vid the Duck Pond men ändrade oss sedan och åkte till poolen. Innan vi ens har kommit i vattnet så har Michael bajsat på sig så att det rinner ner för benet på honom. Jag förstod först inte att det hade hänt för det har aldrig under de 1½ år jag har suttit barnvakt förut. Extremt äckligt men självfalle naturligt. Det blev in i duschen med honom för att tvätta av honom och sedan kunde vi bada i några timmar. Vi lämnade stället precis innan det började regna och tillbringade resten av dagen med att leka fram till att Michael bajsar på sig IGEN!? Tack och lov inte lika mycket... men jag tror att jag fick tio dollar extra på grund av det.

Och som ett tillägg så var den nya Harry Potter filmen extremt bra!! Lite synd att vissa delar var borta men den var roligare än de andra har varit.

Lite bilder



Så här töntig måste jag se ut när jag ska följa med Christina på golfbanan.



Vi tog en dag in till nyc. Här tittar Vican och Anette på STOMP i Bryant Park.



Vican och jag på tunnelbanan till China Town och Little Italy.



Shopping i China Town.



SIX FLAGS! <3



Roligt i kön

Jonas Brothers

Så idag tog den årliga traditionen Jonas Brothers-konsert rum. Dock med lite missöden som vanligt när jag är ute och kör. Så jag ska ta 17 för att sedan svänga av på 3 och sedan är det skyltat. Lätt, jag har åkt dit förut, dock inte kört. För säkerhets skull så kollar jag på mapquest och har problem med att hitta rätt men tar ut en karta på det jag tror är rätt plats. Dock så visar den en annan väg men det spelar inte så stor roll för jag behöver den bara ifall jag kör fel. Så jag tittar på kartan och enligt den så borde det bli att jag ska köra 3 west. När vi är på 3 west så kommer det aldrig upp så jag tar av på Parkway för det var den vägen som kartan ville ta. Tyvärr så hade jag bara skrivit ut för hemvägen så vi kunde inte se vilken exit vi skulle av men så ser vi route 46 och dit ska vi mot men vi missar första avfarten och tar då av vid andra. Men den tar oss inte till route 46 så då får Vican ta fram min mobil som har gps system... när vi har kört i en evighet och blivit avbrutna av telefonsamtal så att vi har missat diverse anvisningar så vi var tvungna att gå andra vägar så kommer vi fram enligt gpsen. Men det är totalt fel ställe. Så vi stannar där och A-B får lotsa oss den timme det tar oss att köra till arenan (som ligger en halv timme från hemma). Vi missade Jordan Sparks och andra killen som var innan men såg annars det mesta. Jag tror att Anette uppskattade att vi missde så mycket för hon såg måttligt road ut under konserten. Jag kundde väldigt många låtar faktiskt så jag hade rätt så roligt. Scenen var häftigare än tidigare år, det var en stor snurrande rundel i mitten med två runlar som gick ut från sidorna liksom.

Imorgon blir det HARRY POTTER!!! Det är ju egentligen premiär om tjugo minuter nu men eftersom vi skulle på konserten så tänkte vi att vi kunde vänta några timmar. Dock så ska Vican på Jonas Brothers imorgon igen och då med VIP biljetter så hon kommer inte med men det gör inget för då får vi gå två gånger :) Sedan på kvällen så ska jag hem till Jess på födelsedagskalas, eller middag eller vad det nu är. Ska bli roligt att äntligen få träffa Jess och Joanna skulle också komma och enventuellt JonBon och Ken också tror jag så det ska bli jättekul. Måste bara komma på någonting att ge henne...

Tennisproffs?

Inte direkt skulle jag säga. Jag, Anette och Vican fick för oss att idag var en jättebra för att lära sig att spela tennis. Eller okej, jag ska vara helt ärlig det var väl jag som kom på den underbara idén och sedan tog jag förgivet att Anette och Vican skulle vara lika tända på idén. Så A-B bokade in oss på två timmars lektion på klubben idag, som sedan blev en och en halv timme. Det visade sig att vi inte var särskilt duktiga på tennis, men jag hade åtminstone kul. Bollarna for överallt men några fina slag fick jag in iaf, och så fick man ju ha på sig en liten gullig vit dräkt också. Jag digar tenniskläderna mycket mer än golfklädseln måste jag säga.

Jag kom på också att jag aldrig följde upp historien om det planerade körkortet. Så jag åkte till stället där man tar körkort och blev nekade pga att jag inte är i landet på mitt student visum för tillfället utan på ett turistvisum. För att frista upp minnet på er läsare om varför jag är på ett turist visum så är det för att jag tydligen inte får åka in i landet förrän en månad innan mina studier börjar. Så planeringen är nu då följande att jag ska ta en liten trevlig tur upp till Kanada någon gång i Augusti, ta två steg över gränsen så att jag sedan kan åka in i landet igen, och få en vit lapp i mitt pass istället för en grön. Eller rättare sagt, den vita lappen har jag redan i min väska eftersom jag fyllde i en på planet så det enda som egentligen saknas är et dum stämpel. Det är så roligt hur USAs immigrationen gillar att jävlas med mig. Jaja spela roll, eftersom jag nu måste göra såhär så tänkte jag att jag gör en grej av det och kanske åker till Niagara Fallen, tar med några kompisar och så kanske vi kan campa eller något. Något hittar vi nog på och det skulle ju faktiskt kunna vara en rolig och relativt billig grej att göra.

Så vad har mer hänt. Jo 15000 vykort ska skickas ut av Duxiana och vem ska få nöjet av att klistra dit adresserna på all dessa? A-B hade planerat att det skulle bli jag och Anette. Vi två samt Vican och Christina fick klart på ungefär 3000 idag så jag ser ljust på denna framtid. HAHAHAHA! Planer för veckan blir en Jonas Brothers konsert (börjar nästan bli årlig tradition) men för Vican blir det två. Sedan blir det Harry Potter premiär och efter det några dagar själv då A-B, Christina, Anette och Vican åker iväg till Hershey och Christinas golftävling. Jag skulle ha följt med om jag inte hade lovat Steph och Cupo för väldigt länge sedan att jag skulle träffa dem i nyc för att för första gången träffa stephs pojkvän och träffa dem för första gången sedan i maj. Ska se om jag kan klämma in lite träffar med en del annat folk också då om jag ändå är ensam. Hade iof varit kul att följa med till Hershey etc... Jaja det får bli en annan gång. Nej nu ska jag avslutade sjätte Harry Potter boken och sedan sova. Ska tanka upp lite bilder här snart också men blir inget ikväll.

och dagarna rusar på...

Anette mår bättre. Bara för att klargöra eftersom det är vad alla som har mailat (pappa och mamma) frågar varenda gång. Anette är till och med så frisk faktiskt att febern försvann redan andra dagen och hon, jag och Vican åkte in till nyc idag för att titta på en musical show i Bryant Park. Docks å tittade vi endast på STOMP som är en grupp som gör musik med endast vanliga föremål. När vi kom så höll de på att klappa händerna och stampa och dansa. Det var riktigt häftigt faktiskt. Efter dem så kom Avenue Q upp men ljudet fungerade inte riktigt så vi kunde inte höra någonting, plus att dockor tilltalar mig inte så mycket så vi drog vidare till Little Italy för lunch och sedan lite turist shopping i Chinatown som inkluderade $5 solglasögon på gatan, lite suktande efter Jimmy Choo väskor för $35 för mig och Vican och ett inköp av kulor som man tränar handlederna med för Anette. En relativt kort men ändå lyckad dag i New York som sedan fick avslutas med att spela Sequence tillsammans med Christina.

Imorgon blir det tidig uppgång för mig då jag ska gå till Anette och träna för första gången på väldigt länge. Jag och A-B ska vara där redan vid kvart över sju. Varför jag har fått för mig att tortera mig själv en tidig morgon innan vi ska åka och roa oss på Six Flags vet jag inte riktigt, men det verkade som en väldigt bra idé ett tag. Nej, skämt åsido så ska det bli väldigt roligt faktiskt- Jag vet att jag har förlorat en hel del muskelmassa men det är väldigt bra träning så ska bli roligt. Det ska också bli roligt att träffa Anette igen. Nej nu blir det ett toa besök och sedan sova.
Godnatt på er


Tillbaka i Staterna

Så var man tillbaka i USA igen. Det tog emot en del att åka men det känns lite bättre nu när man väl är här. Flygresan gick rätt så bra bortsett från att det var försenat två timmar och att de sedan inte ville släppa in mig i landet på mitt studentvisum utan jag har fått gå in på turistvisum. Han sa att det inte spelade någon roll när jag sa att jag inte skulle åka från landet så. Vican är fortfarande i Florida men kommer hem imorgon kväll. Tanken var att vi idag skulle åka och plocka jordgubbar men Anette har blivit sjuk så det blir inte av. Istället så ska jag plugga för körkortet så att jag äntligen får det gjort.
Gårdagen gick lite halv segt fram till en början då Christina var iväg för att spela golf. Jag och Anette skulle ha skjutsat henne men A-B ansåg att vi var för trötta så istället så åkte vi till banken och strövade runt lite i Ridgewood. Sedan pluggade jag lite körkorts teori innan vi gick iväg till Van Sauns pool. Kvällen spenderade vi med att spela Sequence som visade sig vara ett väldigt underhållande spel.