Hos Adam över helgen

Jag var förvånad i torsdags över hur mycket energi jag kände att jag hade, det var fram till jag satte mig på bussen för att åka hem. Jag var helt slut och jag förstår inte riktigt var det kom ifrån. På något vänster så tog jag mig samman för jag hade lovat Joanna att vi skulle gå ut till en bar. Dock, så fastnade vi hos JonBon eftersom de hade en fest. Fredag morgon var det bara att kravla sig ur sängen och gå till jobbet några timmar innan jag skulle köra ner till Adam. Jag hade köpt cupcakes från ett känt ställe i New York som vi har tänkt att gå till flera gånger men det har aldrig blivit av. Självfallet så glömde jag dem och kom på precis när jag skulle komma på Parkway, så det var bara att vända och köra tillbaka.
Men nu är jag iaf här. Vi skulle ha ätit sushi med Eliina och Art igår men Art var tvungen att jobba över. Eliina följde iaf med på bio. Vi såg Drive och jaa... jag tror den var baserad på en bok så jag gissar att de misslyckades lite med att få fram allting för det var lite förvirrade vissa stunder och kändes inte riktigt helt genomarbetad och övertygande. Den var inte dålig men ingen favorit heller.

Inspelningen på jobbet betydde att hela kontoret var inplastat så det lät som att man gick på sån där plast med bubblor som sprängs. Bortsett från det så fick jag det värsta jobbet jag kan tänka mig att göra: ringa till alla tidningar som de hade skickat ut ett press release till för att se om de var intresserade av mer information eller kanske till och med boka en intervju.
På något konstigt vänster så fick denna hemska arbetsuppgift mig att gilla min praktikplats ännu mer. När jag väl hade kommit över det värsta i början så gick det lite lättare och folk var alltid trevliga om jag väl fick tag på dem. Brooke tyckte förövrigt att min feedback var jättebra från de som inte ville eller kunde publisera av någon anledning. Jag fick också sitta med på telefonkonferensen som de hade med företaget det var för och de pratade om feedbacken och det jag hade gjort. Så slutsatsen är väl att även om uppgiften inte var min favorit så kändes det väldigt bra att få göra någonting som jag fick se var värdefullt.


The Good Wife

Pa torsdag sa kommer jag att fa flytta fran mitt skrivbord pa min praktikplats eftersom de ska spela in nagra scener for The Good Wife. Vem vet, jag kanske far bli statist ;) Hehe, tror inte att det blir sa men iaf. Bast att jag tar pa mig riktigt professionella klader.

Snart börjar det väl kännas som vardag

Just nu så känns inte mitt schema så jättejobbigt men det kommer väl att kännas som vardag snart antar jag. Fortfarande lite nervös varje gång jag ska till praktikplatsen även att alla är jättesnälla. Högste chefen sa att jag har gjort bra ifrån mig men jag måste bli lite mer aggressiv :)
Det märks iaf att jag endast tar tre kurser för jag har väldigt mycket mindre läxor och hemarbeten, men det kan ju också vara för att det är i början av termninen och också bero på vilka kurser man läser. Skönt är det iaf.

Har dock lite problem med bilderna jag ska ta för denna vecka. Det är endast fem stycken men det är svårt att komma på hur man ska göra dem.

Igår följde Vican med till Ramapo för att käka middag med en del kompisar från första året. JonBon och Sam gjorde väldigt god mat och jag och Vican hade gjort rulltårta till efterrätt som folk verkade uppskatta.
Idag ska vi gå på teater, Biloxi Blues av Neil Simon. Vet inte om Vican kommer tycka om det men hellre det än att bara sitta hemma tror jag. Adam och jag vill gå eftersom en av Adams kompisar är med i den.

Önskar att jag hade ett kök

Ja jag klagar fortfarande över att jag inte har ett riktigt kök. Ibland känns det okej att bo här men ibland känns det jättejobbigt.

Imorgon åker jag in till min praktikplats i New York igen. Mina lektioner kändes bättre denna vecka än förra så jag tror att det blir bra. Vet inte varför men känner mig konstant stressad. Förhoppningsvis så lägger det sig lite när jag har kommit in i arbete på Goodman Media.

A-B och Christina åker till Florida imorgon så jag ska sova i Ridgewood imorgon för att hålla Vican sällskap och skjutsa henne till skolan på fredag. Sitter förövrigt inte barnvakt på fredagar längre. Hade varit bättre om det inte hade varit på onsdagar känns det som men spelar väl egentligen inte så stor roll. K'nns skönt förövrigt att bara ha tre kurser, speciellt att endast ha lektioner på tisdagar och onsdagar. Det ger mig mer tid att slappna av och inte oroa mig över läxor konstant.

Goodman Media International

Goodman Media International heter företaget som jag slutligen har bestämt mig för. Denna vecka har varit minst sagt fartfylld och gått upp och ner som en bergochdalbana. Efter förra veckan med intervjuer så hade jag två stycken att välja mellan. I onsdags skulle jag ha träffat Mercedes men när jag ringde för att boka tiden för intervjun så kom det fram att hon inte skulle hinna ge mig ett besked i tid så det hände inte. Jag kanske söker det i vår istället.

I går (torsdag) så åkte jag in och träffade Verve Music Group som är ett skivbolag. Jag trodde inte att det gick särskilt bra för de sa att de skulle höra av sig idag (fredag). Dock så fick jag just ett mail där de sa att de ville ha mig och ifall jag fortfarande intresserad. DOCK, så hade jag en annan intervju imorse för Goodman Media International. På tåget tillbaka till New Jersey så ringde dem och sa att de ville ha mig och jag tog det. Så då fick jag ställa in min eftermiddags intervju i New Jersey för SrSsoft.

Goodman Media är ett ganska litet företag med 25 anställda. Från vad jag har sett på deras hemsida så har de många väldigt intressanta klienter som man faktiskt har hört talas om (och det skadar ju inte att de har jobbat med kampanj för Harry Potter). Deras kontor är på 28:e våningen på 7:e Avenue mellan 49:e och 50:e gatan. Alltså, det ligger tre gator ovanför Time Square så det är mitt i smeten. Jättefint kontor, och man behöver visa upp sitt passerkort för att komma in i byggnaden.

Det verkar som att jag kommer att få vara med och hjälpa till med lite av varje i olika grupper där jag behövs så jag kommer att få se många delar av arbetet vilket är perfekt.

Mitt i allt detta så var jag och Adam hos Adams bror Joel igår och hälsade på i Jersey City. Det passade faktiskt väldigt bra eftersom det är en mycket kortare resa in till Manhattan därifrån. Vi gick till en Barcade (ställe med öl och gamla spelmaskiner) och sedan middag och slutligen kareoke. Höll på att somna där i slutet eftersom jag hade varit uppe sedan halv sju och sprungit omkring och varit nervös. Förövrigt så kan jag meddela att svarta långbyxor, gymnastikskor med strumpor, långärmad skorta samt en kavaj ovanpå det är alldeles för varm just nu.

Intervjuer i massor

Så jag gick till the Cahill Center i tisdags och pratade med Eileen som är totalt värdelös. Sedan fick jag prata med Donna och hon skickade ut mitt CV till några olika företag så nu har jag haft en telefon intervju igår (som jag inte tror gick särskilt bra), en idag (som gick jättebra för jag fick den!), har också fått en utan en intervju ens men eftersom jag har tre eller fyra intervjuer bokade för nästa vecka så har jag inte tackat ja till någon än.

Stället jag var på idag heter Third World News och arbetar med film och musik för minoriteter och förtryckta grupper. Väldigt intressant och jag skulle få göra mycket designarbete vilket är kul. Det är tyvärr inte betalt MEN det ligger i New York!

Vican följde med mig till New York idag för intervjun... dock så gick det inte så enkelt som jag hade räknat med. Internet visar alltid fel tid på deras tidtabeller men jag tittade runt vilken tid det skulle gå en buss. Jag åkte till Ridgewood för att hämta Vican och sedan så skjutsade Wanda oss till busshållplatsen. Dock så var vi en halvtimme tidiga så vi gick till affären för att vänta. När vi sedan går tillbaka till bussen ser vi den åka iväg. Så vi skyndar bort till tågstationen men nästa tåg går inte förrän om en halvtimme, vilket betyder att vi skulle komma in till New York 10 minuter innan min intervju började. Så vi ringde Duxiana och bad Wanda komma och hämta oss och köra hem oss igen. Sedan tog vi minin och körde inte.

Alltså, min första gång som jag kör inne på manhattan är när jag är stressad över en intervju. Men det gick jättebra och var inget svårt alls. Har alltid varit precis efter bron som jag varit nervös över att köra fel för när man väl är på rätt väg så är det enkelt och gatorna kan jag ju rätt bra. Men ja, iaf så gick intervjun bra och hon var jättetrevlig. Det är ett litet kontor med DVDer överallt!

Annars så har rummet fungerat bra hittills. Har knappt varit här så vi får se när jag har kommit in i det lite mer. Känns lite lustigt, speciellt eftersom de andras dörrar är stängda och det är tyst på kvällarna. Jag är van vid gap och skrik och skratt fram till 2, 3, 4 på natten men här är det tyst... Men det är nog för det bättre om jag ska åka in till New York två dagar i veckan den här terminen.