Pooldag igen

Middagen igår var jättetrevlig och A-B verkade väldigt nöjd. Vi fick en fyra rätters middag så man var ju skapligt mätt, de vuxna dansade en del medan vi "barn" gick ut för att det var för kallt INOMHUS! Snacka om att de går till överdrift med luftkonditioneringen...

A-B, Vican och Christina åkte idag eftersom Christina ska spela golf imorgon. John skulle spela golf med Gustav och Audin är på hans jobb så jag hade alltså ingen bil. Detta resulterade i att A-B släppte av mig hos Ulf, Gunilla och tvillingarna och jag fick ligga vid deras pool och ha det skönt tills John kom och hämtade mig. Denna lösning var åtminstone jag väldigt nöjd med ;)

Annars har det inte hänt någonting speciellt. Jag och John kom hem vid fyra och jag har suttit framför TVn sedan dess samt sovit en del. Förstår inte varför jag är så otroligt trött idag egentligen men har inte energi för någonting. Så jag sparar på krafterna och tar det lugnt idag så jag har massa energi för shopping imorgon.

Irriterad

Om man har tagit på sig ett ansvar så tycker jag att man ska slutföra det också. Vican hade lovat att sitta barnvakt för Brandon och Taylor idag, speciellt sagt att hon ville göra det själv utan mig. Ok bra, då slipper jag tyckte jag. Men när klockan är halv sju så ringer Lizi och vill gå på bio och då kommer hon och frågar om inte jag kan ta och sitta barnvakt istället. När jag säger nej går hon till A-B och ber henne fråga mig istället. Missförstå mig inte jag har egentligen ingenting emot att sitta barnvakt men det var just när hon hade sagt speciellt att hon ville göra det själv och sedan när någonting roligare kommer upp så bara struntar hon i det hon har lovat. Jag tycker det är rätt dålig stil. Men ja iaf så åker jag iväg för att sitta barnvakt i vad jag tror kommer var ungefär två timmar för det är vad A-B säger till mig. När jag kommer dit så säger de att de kommer hem vid midnatt ungefär. Yippee! ARGH!!!

Inte nog med det men så vill skitungen inte sova heller så jag försöker få honom att sova i två timmar, läser tre sagor, kollar på TV och målar i någon dum bok samtidigt som han gnäller om att han vill ha sin mamma och pappa och inte att jag ska vara där. Jaha så slutligen ringer jag dem och säger att han inte vill sova så de pratar lite med honom och jag kan äntligen gå upp med honom igen, läsa ännu en bok och så somnar han. Föräldrarna kommer sedan hem vid halv ett. Positivt är väl att jag är 60 dollar rikare vilket står för nästan hela iPod shuffle som jag inhandlade idag.


Har inte skrivit så mycket om orientation heller. Jag har fått klart mitt schema för första terminen nu iaf.

Måndag: Developmental writing (DW) 11:30-1:00
Math 3:45-5:15
Tisdag: First Year Seminar (FYS) 8:00-9:30
Perspective of Business and Society (PBS) 2:00-3:30
Onsdag: Inget!
Torsdag: FYS 9:45-11:15
DW 11:30-1:00
Math 3:45-5:15
Fredag: FYS 8:00-9:30
PBS 2:00-3:30
Lördag: Inget
Söndag: Inget

Så tre dagar i veckan utan lektioner. Att ha en dag mitt i veckan känns jättebra :D Och så har jag inte så många tidiga morgonlektioner vilket är det bästa! Haha... Två dagar i veckan ska jag väl orka gå upp till åtta ;) Kommer ju inte vara så långt till lektionen heller. Så vann jag försten en tvättpåse också, var ju lite trevligt. A-B köpte också en t-shirt och en college tröja till mig som är helt gudomlig.

Imorgon ska vi fira A-Bs 50-års dag på klubben med några andra familjer. Ska se om jag kan åka iväg och köpa en klänning på dagen (ska ju tydligen vara ett stort problem att använda någonting i min garderob till det där stället... har visserligen en del saker och kan låna av Christina annars men jag har lust att köpa nya kläder också!) Känner att jag behöver lite alone time nu från åtminstone min minsta kusin just nu och Christina är inte så road av att köpa kläder så ska försöka smita iväg själv ;) Måste tänka ut någon present till Natta också innan jag åker hem. Någon som har något förslag? Jaja jag har några dagar på mig. A-B, Christina ch Vican åker till Pittsburg på måndag för fyra dagar också och lämnar mig ensam så då kan jag spendera hela dagen på gallerian... kan göra det på tisdagen också egentligen för planet går inte förrän halv sex.


Redention

Såg nyss en ruskigt bra film som var i äkta spint-anda. Kan verkligen rekommendera Redention. Är helt skakig nu efteråt :) Allting kretsar runt terrorism och hur en man blir misstänkt för att vara inblandad och därför kidnappas. Så under filmen får man följa hur en CIA agent ifrågasätter sättet de hanterar situationen på samt den misstänktes fru som försöker hitta sin man. Utöver detta får man även följa med borgmästaren (eller högt uppsatt åtminstone) i den nordafrikanska staden som det mesta utspelar sig och hur han försöker hitta terroristgruppen samt hans dotter vars historia man också får följa med. Dålig förklaring jag vet men den var väldigt bra. En av de bästa filmer jag sett på länge! Men ja Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal samt Meryl Streep, vore ju illa om det inte var bra ;) Vican och Christina tyckte väl att den var sådär men ja det var ju ingen Disney Channel film direkt...





Jag och Christina var iväg på tivolit som har slagit sig ner några hundra meter härifrån. Vi vann varsin stor pingvin, jag vann en groda och så vann vi en stor påse med Swedish fish :)

Orientation

Har precis kommit hem från orientation. Det var jätteroligt faktiskt! Är så otroligt pepp inför college nu och träffade massa trevliga människor, mycket information, en hel del förvirring men i stortsett så känns allting jättebra!

Graduation

Har varit på min första graduation nu... eller ja för att vara helt korrekt så var det ju Christinas ;) Men jag var nog mer exalterad över den än vad hon var... Först pratade rektorn följt av filmvisning från skolan med morphing som var riktigt roligt. De visade alla lärare och när de manliga kom så morphade de dem till en kändis de tyckte att han liknande. Så pratade school president eller vad det nu heter, ordöfrande som är en elev iaf. Sedan fick några utvalda elever läsa sina uppsattser de skrivit om deras upplevelser på GW Middle School. Nästa steg var att dela ut betygen så de läste upp allas namn och alla fick komma upp på scenen och ta emot sina betyg. Allting avslutades med att Ridgewood High Schools rektor talade. Han berättade att det nu är ungefär 2 miljoner minuter kvar tills de slutar high school (=2 miljoner minuter kvar innan jag är klar med college)
Det sämsta med det hela var att de inte bar sådana där roliga hattar :(

Imorgon är det orientation... Hm I'm getting a bit nervous :S

Bullbak

På söndagen blev det bullbak med blixtar och åska i bakgrunden. Vid tolvtiden kändes det som att klockan var åtmninstone sju pga av att det var så mörkt. Men vädret lättade slutligen upp sig. Men tillbaka till bullarna...

Gjorde dubbelsats med vaniljbullar, enda problemet var att vi inte hade så mycket vaniljsocker och det säljs tydligen inte i amerikanska affärer och eftersom det var söndag så hade Ikea stängt. Så vi försökte med flytande vaniljessens. Det hm... jag vet inte hur det gick men bullarna går att äta iaf ;)
Boston Market till middag och... Just ja vi var tvungna att åka och hämta Johns och Christinas klubbor på klubben så det var nog första gången någon var där i jeans kjol/mjukisbyxor. Jag kanske borde ha känt mig rebellisk men av någon anledning så gjorde jag inte det... 

Nej tillbaka till arbetet nu. Sedan blir det barnvakt ikväll :D Ska bli kul.  

Roadtrip!

Det blev inget midsommarfirande för mig och Vican. När vi tittade på vädret innan vi åkte in så stod det att det skulle renga och storma och eftersom nästan varenda kväll här ser ut så (känns det som åtminstone) så tog vi inte risken utan åkte till Garden State Plaza och gick på bio istället. Såg Get Smart. Det var underhållning :)
Åskvädret började runt åtta tiden här i Ridgewood (tydligen vid tio eller något liknande i nyc) så vi hade antagligen hunnit fira midsommar men ingen av oss var ändå så pigga på att ta oss in till stan tidigare den eftermiddagen så vi tittade på TV premiären av Camp Rock och var mycket nöjda med vår dag ;)

Lördagen började med film och frukost och sedan ett stort frågetecken om vad vi skulle göra... tills vi kom på den fina idén om en Roadtrip :D Så det blev lunch på The Office och sedan bar det av. Vican fick agera gps med vägbeskrivningen i handen och jag körde. Var bara minicooper hemma så vi åkte med taket nere (var egentligen för varmt för det så vi svettades som jag vet inte vad) på NJ Parkway vilket är en 5-7 filig motorväg. It was awsome! Haha... Vi lyckades hitta vägen ända ner till Marlboro och Jennifer. Men eftersom Jennifer jobbade så åkte vi till köpcentrumet och väntade där på henne. Blev lite shopping men inte allt så farligt, middag med Jennifer och sedan åkte vi hem till henne för att hämta lite saker som jag ska hjälpa henne med att ta hem samt få en vägbeskrivning hem. Stackars hunden hade varit helt ensam i 7½ timme när vi kom hem... han behövde verkligen kissa! Men vi gottgjorde honom med en massa klappande så han verkade helnöjd :D



I en sådan här skönhet tog vi oss fram.

Ett måste

Jag bara måste. Läste idag på msn.se om vad The Jonas Brother killarna letade efter i en tjej och en av sakerna var att tjejen skulle vara snäll mot sin mamma. Självfallet var jag tvungen att berätta detta för Vican som utbrister: "I could never do that!"

Det var dagens absoluta höjdpunkt X)

Har också varit på sista scuba divingen idag och gjort slutprovet. Alla rätt. Yay me! (Ja jag vet för mycket disneychannel men det blir så av någon inte allt för konstig anledning i det här huset). Men ja då var det avklarat, inga fler lektioner och nu måste jag bara göra fyra dyk och sedan så har jag certifikat!!

We rock

Ja Christina och A-B drar imorgon till... vem vet vart men det handlar om golf, tar fem timmar och de kommer tillbaka på fredag. Så jag och Vican är helt ensamma med hunden nu hela helgen eftersom John är NÅGONSTANS i Asien... well that narrows it all down. För att göra familjen Paulsens (+Åsa) locations ännu mer förvirrande så ska jag och Vican in till nyc imorgon någongång för att fira midsommar. Är i Battery Park City på Manhattan som ligger någonstans där i sydväst eller något såg det ut som på kartan. Men det brukar ju lösa sig haha... i annat fall så får vi lita på att Jennifer har lite mer koll för jag räknar inte med att Vican vet något iaf...

Nya uppdateringa hm... Camp Rock kom ut på demand i tisdags så Vican gick upp klockan sex bara så att hon kunde se den innan skolan. Men nu verkar hon ha tröttnat lite på den... Vilket inte är så konstigt för att den har fått ungefär 24h om dygnet här. Enligt mig så finns det ganska många filmer som är bättre iaf.

Uppdateringar om college är väl att jag ska på orientation på tisdag men jag har redan valt first year experience seminar för Kate skickade ett mail och sa att internationella studenter fick välja först så det var ju trevligt. Fick reda på nu att vi kommer vara 35 internationella studenter som börjar på Ramapo nu till hösten och vi bor blandat med de amerikanska studenterna så det blir ju bra.

så svenskt det kan bli

Midsommar på Manhattan på fredag. Hittade den här listan så om ni har någon timme att undvara så är det riktigt rolig läsning för det är väldigt träffsäkert! http://hossentoss.wordpress.com/2008/04/18/you-know-you-are-from-sweden-when/

Det schizofrena vädret fortsätter...

Ja det schizofrena vädret fortsätter (strålade solsken och 30C varmt på dagarna, regn med blixtar och dunder på kvällarnar). Idag har det dock precis börjat regna... tydligen är vädret alltid såhär i maj/juni.

Igår hade Vican sin dansuppvisning (även idag men vi gick på den som hon visade alla sina fem danser på igår kväll så det får nog räcka tror jag). Tjejerna var grymt duktiga! Var typ alla åldersgrupper så de höll på i över två timmar men det var jättekul. Fick även så Carolann dansa hiphop. De var så otroligt söta! Absolut bäst haha... så otroligt coola.

Annars så vet jag inte riktigt vad dagen ska erbjuda nu faktiskt. Igår var jag några timmar vid poolen medan Christina spelade golf men med tanke på dagens väder så är nog det uteslutet. Skulle vilja gå och se Sex and the City filmen men är ju inte så roligt att gå själv och av någon anledning så tror jag inte att Christina skulle uppskatta den... hehe... Jaja något kommer man alltid på att göra här, synd bara att det är söndag så att alla affärer är stängda.

I'm haunted

Jag blir inte av med dem! Var jag än går så för följer de där Jonas Brother mig. Tydligen så har de lagt till en till konsert i sin kalender, den 9 augusti Madison Square Garden (vi har biljetter till den 10:e). Men ja, vad tror du vi gör nu på morgonen? Jo vi köper biljetter till den 9:e. Denna gång hittade jag iaf 4 biljetter tillsammans på golvet så det var ju bra, även om de var dyra. vican satt och köpte singlar lite var stans på golvet och skrek så fort någon sa någonting till henne. Jaja... den här hysterin är sinnessjuk och på tisdag så släpps Camp Rock på demand så då vet man ju vad det enda som kommer gå på tvn nästa vecka är...

A-B 50 år!

Igår fyllde A-B år. Vi firade henne med tårta och paket på sängen. Efter ett misslyckad försök att göra en ny sorts chokladtårta (den var helt enkelt grymt äcklig) så blev det en vanlig vilket vill säga en chokladsockerkaka med chokladfrosting. Mums! Inget jag klagar på och A-B kunde äta den för det var inga mjölkprodukter i. Eller ja, när jag hade brett på frostingen kvällen så gick jag upp och lade mig hos Vican för att försöka somna (gick inte så bra utan vi pratade mest) och helt plöstligt kommer jag på att jag har brett på mjölkchoklad frosting. Men som tur är så var det inte ens en gnutta mjölk i som jag såg när jag sprang ner och kollade. Tack för konstgjort XD

Sedan på kvällen var det dags för scuba diving igen. Nästa vecka är sista veckan så blir till att börja pluga ordentligt nu antar jag... men ja, det är inte så jättesvårt. Rätt så logiskt faktiskt, knöligaste för mig är att hålla isär alla termer. Och så måste jag lära mig tecknen som jag inte har lagt så stor vikt på än så länge...

Jag hoppas att alla har det bra där hemma med skolavslutningar och studenter. 17 dagar och sedan bär det av hemåt igen för min del... det går så otroligt snabbt! Vicans dansuppvisning är nu i helgen, nästa vecka ska jag ta mig igenom slutprov på scuba diving. Sedan ser det ut som att jag har en ledig helg... fast då är det iof midsommar så då kanske man skulle inte till Manhattan för det var tydligen något firande där. Veckan efter det slutar tjejerna skolan och jag ska på orientation. Lördagen efter det så kanske vi skulle ha någon middag för A-B och sedan åker jag hem igen.


En dag vid poolen

Värmeböljan håller i sig. Vi har runt 100 grader Farenheit här vilket i Celsius blir nästan 40 grader. Det är varmt! Till och med så varmt att skolorna är inställda eftersom de inte har någon luftkonditionering typ. Så idag ska vi åka till Anettes pool och ligga där hela dagen. Inte ens Christina vill spela golf för att det är så varmt... det säger något! Blir premiär för min nya bikini som inhandlades igår samt klänning. Yay!


Hi I'm Miley Cyrus

 

Jag säger bara försäljare... Som många kanske vet så är jag inte så duktig på att säga nej till de där människorna som står vid sina stånd och försöker dra in en. Men denna gång blev jag iaf nöjd med resultatet ;) Det blev extensions, resultatet kan ni se på bilden här ovan. Vicans kommentar var: "You look like Miley Cyrus!"  Vad tycker ni? Ser jag ut som en gammal Miley? X)

Om ni ser i bakgrunden så finns det en affisch uppsatt på väggen. Denna present fick jag efter att jag hade varit hos Jennifer en helg. Vican var jättenöjd med att visa hur hon hade satt upp en affisch på Kevin och två på Joe ovanför min säng (Kevin och Joe från The Jonas Brothers) och hon hotade med att sätta upp ännu fler om jag tog ner dem så nu sitter Kevin där, Joe försvann förra veckan för att Megan ville ha dem. Varför gillar ingen Kevin och vill ha en affisch??!! Vicans favorit är ju då Nick och hon har över femtio affischer på honom i sitt rum (ja, jag har räknat). Kankse orkar ta kort på det någon gång men väggutrymmet har tagit slut så hon har börjat fylla taket.

Men vidare till mer intressant information. Jag hämtade Christina och A-B på flygplatsen mitt i natten igår. Duktig på att åka fel som jag är så blev det ungefär fem varv på Newark airport innan jag hittade parkering haha. Men tillslut så...
Vi kom hem runt ett i natt, halv sju står hunden utanför mitt rum och skäller för att jag har stänkt dörren. Suck.
Vi var iväg på ett bröllop idag, mitt första någonsin faktiskt. Men det var inte riktigt som vanliga bröllop typ. Vi var vid deras Lake House (typ a la Elov men med rinnande vatten osv) De hade cermonin på bryggan och sedan så var det hamburgare, mac&cheese, hot dogs osv till barnen och så fanns det stor buffé åt de vuxna (jag agerade barn) och sedan spenderade vi dagen med att bada och paddla kajak samt duppa jordgubbar i chokladfontänen. Kan säga att badandet var nödvändigt för det var 100F varmt vilket i celsius är ungefär 38.

Nu har vi suttit i ungefär tre timmar och jobbat med Vicans Scrapbook for extra credits for socialstudies. Nu tittar vi på Cast Away. Och nu slutar jag skriva.

Ensam med Vican

Nu har jag nästan klarat av alla sex dagar ensam med Vican. Har gått hur bra som helst. Typ alla jag har träffat (Angela, Helen, Anette osv) har undrat hur det går men det har som sagt varit hur enkelt som helst. Har tagit med frukost upp till sängen så har vi suttit och ätit frukost och kollat på tv till halv åtta då jag har sagt åt henne att klä på sig och sedan bär det av till skolan. Det enda knöliga var igår då jag hade min andra scuba diving class och John skulle på affärsmiddag så då fick hon vara ensam några timmar, vilket hon inte tyckte om ;) Hon hade också en mardröm igår kväll så hon kom in till mig ett på natten och sov i min säng, med mig i den!! Det var trångt, jag sov inte så bra den natten haha...

Ikväll kommer A-B och Christina hem iaf, ska hämta dem på flygplatsen vid elva såvida jag inte kan få John till att göra det. Hittar inte på flygplatsen och vet inte exakt vart jag ska men jag antar att det löser sig.
Ska hoppa in i duschen nu, har tränat på A-Bs maskin, och sedan tänkte jag ta en tur ut till Garden State Plaza och se om jag kan hitta en klänning eller något att ha till bröllopet imorgon. Behöver köpa ett par flipflops också även om jag i princip har adopterat två par som är för små för Vican och Christina. Får inte glömma att fylla på bensin heller så vi kommer till flygplatsen ikväll...

Scuba Diving

Har nu haft min första lektion i scuba diving. Var riktigt roligt! Jag har en jättebra instruktör . Vi började i vattnet igår så har testat lite på att få ur vatten ur cyklopet och att bara andas under vattnet osv. Är ensam tjej i gruppen vilket har sina fördelar som att jag har omklädningsrummet först ;)

Emmy: Vilka byxor???

Barnvakt igen

Har kommit igång med att sitta barnvakt igen. Första gången var egentligen i lördags då Vican var på för dåligt humör för att vilja sitta barnvakt för familjen som hon brukar sitta för. Så då fick jag ta det, men 45 dollar satt ju inte helt fel. Det var för två pojkar på åtta respektive fyra år gamla. Jag blev lite förvånad för jag kunde verkligen inte förstå vad fyra åringen sa. Michael som jag brukar sitta för har jag absolut inga problem med att förstå men den här killen Taylor kunde verkligen inte artikulera för fem öre. Åtta åringen hette Brandon. Det började med att vi åt pizza och kollade på Chicken Little som tydligen var deras favoritfilm. Jag skulle egentligen bara ha varit där i två timmar men när mamman kom tillbaka så undrade hon om jag kunde stanna två till så det fick bli så. Spelade airhockey med Brandon som han verkligen uppskattade (och som jag tyckte vad det roligaste också haha)

Igår, måndag, så hämtade jag Michael och Carolann igen. Jösses vad glad de var över att se mig! Fick hur många kramar som helst haha och de pratade massor om hur de hade längtat efter den här dagen... kul att vara saknad ;) Har faktiskt saknat dem också, galna som de är.

Ikväll börjar jag dykarkurs. Jag, John och Vican var iväg igårkväll och inhandlade det jag behöver inför kursen så hela dagen går ut på att plugga (gör jag någonting annat här eller???) Men men, ska hoppa in i duschen nu och sedan så hoppas jag att molnen har dragit förbi så jag kan gå ut och lägga mig i solen.