Tillbaka till Ramapo

Då var lovet slut :( Var faktiskt väldigt skönt att få vila sig lite från skolan ett tag, nu är det bara slutspurten och sedan tillbaka till Sverige. Längtar just nu! Var på advent middag idag med A-B, Vican, Christina och John i deras kyrka. Var trevligt, var där förra året också så visste lite mer vad som försigick i år. Nu ska jag sätta upp min adventsljusstake :D Julstämningen börjar sätta in sig på riktigt nu!

Lördag

Jobbade i Summit idag med Carol. Var inte så mycket folk men vi gjorde inventering vilket var en första gång för mig faktiskt. Ska försöka njuta av resten av mitt lov nu men ska visst hjälpa Vican med hennes brev till skolan hon söker in på för high school.

Black Friday

Thansgiving var väldigt trevligt, ungefär som julafton fast utan paket. Vilket alltså betyder att vi åt väldigt mycket mat :) Medan vi håll på att laga maten så kom jag på att ingenting av det som är typiskt att äta under Thanksiving är mat som vi äter i Sverige. Alltså pumpa, tranbär, kalkon och sötpotatis finns ju i Sverige men det är inte så vanligt att vi äter det. Lite intressant notis...

Idag var det black friday iaf vilket betyder att affärerna öppnar vid fyra eller fem på morgonen (dock så öppnade köpcentrumet vi åkte till vid sju) och rear ut allting. Det var faktiskt riktigt roligt och folk är ju helt galna. När vi kom dit vid halv sju på morgonen så låg folk och köade utanför, de visade på nyheterna hur köerna såg ut och ja, det var ju roligt att uppleva det. jag köpte dock bara ett par jeans. Sedan så åkte jag och Christina till Summit och jobbade några timmar. På hemvägen jagade vi Staples och Home Depot affärer. Det var meningen att jag och Casey skulle gå ut ikväll men hon hade jobbat 11 timmar idag (hon jobbar på Nordstrom) och jag är helt slut också så vi tar det någon annan gång.

Äntligen lov!

Jag tänkte gå in här och skriva igår kväll men då höll de på att updatera så jag kunde inte logga in. Jag är i Ridgewood nu eftersom vi har lov över Thanksgiving. Thanksgiving är imorgon, ser faktiskt fram emot det massor eftersom Casey kommer att vara där. Jag, A-B och Vican har försökt att baka pajer nu ikväll, svenskar ska inte försöka sig på pumpapaj, jag tror inte att det ligger i våran natur haha. Men vi lyckades med äppelpajen åtminstone.

Såg New Moon idag också. Twilight serien är ju tyvärr inte lika bra som Harry Potter men jag tyckte om filmen. Jake är ju så... omg! Haha...

Jag är klar!

Jag är färdig med min historia som jag har jobbat på i vad som känns en evighet. Jag är glad :)

Jag tillbringade fredag natt i Ridgewood. Eftersom John var borta så blev det en tjejkväll med mig, A-B, Vican och Christina. Vi åt middag ute och tittade sedan på ett avsnitt av "The Good Wife", och sedan "Grey's anatomy". Lördag jobbade jag hela dagen i Ridgewood. Jag tycker att det är roligare att jobba i Summit tillsammans med Carole faktiskt. En gammal anställd, Juliana, som kanske ska komma tillbaka var där också, hon verkade trevlig men jag pratade inte så mycket med henne eftersom jag tillbringade större delen av dagen i källaren med att skriva ut saker. På kvällen blev det middag med A-B, Vican och Christina igen, denna gång på the office. Sedan åkte jag tillbaka till skolan. Blev att jag gick på teater.
Jag hade tänkt att gå och se pjäsen eftersom jag kände några av människorna som spelade i den men den var rätt så konstig. Steph, jag och Ryan gick ganska förvirrade ut därifrån haha. Casey smsade och ville gå ut men vi kom inte på något ställe vi kunde gå till så vi sköt upp det till nästa vecka istället så jag, Steph och Joanna beställde pizza istället och had en trevlig kväll på rummet.

Idag så träffade jag Casey för lunch, blev en drink också. Var jättetrevlig faktiskt, hon är väldigt rolig att umgås med. Vi kommer att fira Thanksgiving tillsammans också vilket jag nu ser väldigt mycket fram emot. Bara två dagar och sedan är det lov!

En berättelse - att det ska vara så svårt

Jag måste skriva en femton sidors berättelse. Jag har hållt på i tre dagar nu. Jag började på en historia men gillade inte hur det utspelade sig plus att den skulle bli alldeles för lång, så jag började på en annan. Jag kom halvvägs på den också innan jag bestämde mig för att den inte var bra. Nu har jag skrivit åtta sidor på en tredje berättelse och det börjar äntligen likna någonting. Dock så har jag kommit till slutpoängen nu och då blir allting bara dåligt känns det som. Men jag tror också att jag är för trött för det nu, ska vila och skriva klart imorgon istället.

Vad som händer här annars är att det är krig mellan Steph och Jess. Ugh, jag börjar undra om det någonsin kommer att lösa sig för båda två är väldigt envisa. Just nu är de i det stadiet då de säger att de försöker åtminstone vara trevliga men att de inte får någonting i gengäld... lustigt hur båda försöker men ingen lyckas? Jag skulle faktiskt kunna gå och lägga mig nu, skulle vara helt underbart.

En enda röra

Allting är en enda röra just nu. Både Steph och Jess är förbannade på varandra och vägrar prata med varandra. Steph tänker inte säga någonting till Jess förrän hon erkänner och slutar ljuga om vad som hände säger hon. För Jess historia om vad som hände i lördags är att hon inte kommer ihåg någonting, att hon aldrig fick Stephs meddelande och att de inte såg lappen på hennes säng förrän dagen efter. Detta är totalt skitsnack eftersom jag hörde dem plus att Jess svarade Stephs mobil. Men jag och Joanna försöker hålla oss utanför detta nu för det handlar egentligen inte om oss eftersom vi i stort sett kommer överens med båda. Ja, jag var och är då och då irriterad på Jess men jag har fått sova ut nu och är inte sjuk längre så jag bryr mig inte lika mycket om jag ska vara ärlig. Jag förstår att Steph bryr sig mycket mer men ja det är en väldigt knepig situation. Vi får se hur det går, jag orkar inte prata mer om det idag.

Jag fick ett B+ på min senaste uppgift jag fick tillbaka (det var den första jag skickade till dig mamma). Läraren tyckte inte om slutet på den så ska skriva om det så att jag får ett bättre betyg.
Annars så mår jag mycket bättre idag. Jag somnade redan vid tio igår kväll, vaknade vid fyra och borstade tänderna och somnade sedan om till kvar i nio, en välbehövlig sömn!

Respektlös

Jag är fortfarande sjuk men mår mycket bättre idag. Kan inte somna om. Hade problem med att sova till att börja med. När jag väl hade lyckats somna någorlunda så kom Jess och folk tillbaka... lång historia men jag är irrterad så här kommer den.

Som ni vet så har vi haft lite problem med Jess senaste tiden, speciellt med hennes pojkvän Zac. Steph, som är Jess rumskompis, åkte hem denna helg så Jess bestämde sig för att Zac kunde sova över med en av Zacs kompisar. Steph sa att det var väl ok att han sov i hennes säng så länge han inte sov i hennes lakan. Så Steph åkte hem, jag jobbade hela dagen igår och blev sjuk och när jag kom tillbaka så var Joannas lillasyster Natalia här tillsammans med Jess. Jess berättade då att Zac och hans FYRA kompisar skulle sova över. Jag sa att jag inte trodde att Steph var ok med att någon sov i hennes säng men Jess sa att det var lugnt för hon hade pratat med Steph. Så de kommer över och stänger in sig på Jess rum tillsammans med Natalia för att börja dricka. Jag sitter sjuk och trött i mitt rum och gör läxor. Kaitlin kom över till dem och sedan Vickey. Joanna kom tillbaka från jobbet kvar över elva på kvällen och är helt förstörd för att folk har varit allmänt elaka och bitchiga på jobbet. Hon brukar vara upprörd när hon kommer tillbaka och som hon sa så behövde hon bara lite tid för sig själv. Natalia kom in, satt en stund men gick sedan tillbaka tilla andra rummet. När Joanna har lugnat ner sig så kommer Natalia in igen och frågar om Joanna ska med dem till Brians rum. Först och främst så kom Natalia hit för att hon ville umgås med Joanna. Joanna sa att hon var tvungen att jobba så det var egentligen inte bra att Natalia kom nu men hon kom iaf.

Så Natalia flippar ut på Joanna och säger att hon kom hit för att hon ville umgås med henne. Jag påpekar att hon visste att Joanna skulle jobba. Varpå hon svarar ja, men jag visste inte att hon skulle komma tillbaka såhär. Detta är totalt skitsnack eftersom Joanna 99% av gångerna kommer tillbaka upprörd från jobbet och hon ringer och pratar med Natalia antingen efter, annars åtminstone 3 gånger om dagen. Natalia vet. Så jag säger att Jo alltid kommer tillbaka såhär varpå Natalia lämnar rummet och kommer inte tillbaka in. Jävla snorunge! (ursäkta mitt språk). Om hon ska komma upp hit får hon ta att mogna till sig lite. Det blir värre eftersom Jess kommer in och säger att Natalia vill gå med dem till Brians nu. Så Natalia lämnar Joanna som inte är färdig för att gå och festa med Jess, Zac och hans kompisar...

Joanna, Vickey och Kaitlin lämnade vårt rum vid halv ett på natten. Jag pratade lite med Steph, lämnade en lapp på hennes säng som sa: "She isn't comfortable with anyone sleeping in her bed. Thanks for being considerate". Steph också smsat till Jess att hon inte ville att någon skulle sova i hennes säng eftersom Jess ljög för henne (vill bara påpeka att detta är långt ifrån första gången Jess ljuger om någonting vilket inte direkt gör saken bättre). Så jag går och lägger mig vid ett men har av någon anledning svår att sova. När jag nästan har somnat så kommer Jess, Zac och hans kompisar tillbaka och beklagar sig högljutt om hur hemsk Steph är. Detta hör jag alltså genom hela badrummet från deras rum, i normala fall så brukar jag inte höra någonting men de skrek rätt så bra. Vissa av dem, Jess inkluderat, spydde på toalleten och de fortsätter prata. Natalia kom tillbaka men jag tror inte att Joanna kom samtidigt. Förvirrande natt iaf och de kom in två gånger till mig men jag låtsades sova. Jag vet inte vad de ville, om de ville vara säkra på att jag sov eller skrika för att jag skrev lappen. Jag bryr mig inte. Jag vill inte att Jess ska bo med oss längre och jag vet med säkerhet att jag har Steph på samma sida. Jag har inte pratat med någon av dem idag för alla sover fortfarande men om de sov i Stephs säng så har vi verkligen ett problem...

Sjuk

Jag är sjuk :( Jobbade i affären idag med ont i halsen men var inte så illa bortsett från det fram till eftermiddagen. Miss New Jersey var där eftersom vi hade någon form av välgörenhets insamling av barnkläder och leksaker. Hon var väldigt trevlig. Jag tog inget kort med henne dock eftersom jag inte mådde så bra och samma sak händer nästa vecka i Red Bank. Dock så ska jag inte ner dit nu utan jobba med Carol i Summit istället men det spelar inte så stor roll.

Nu mår jag skit och har säkerligen feber. Blir att jag skippar utekvällen idag vilket är tråkigt men men, det blir fler kvällar. Har gjort klart computer science uppgiften som jag har stragglat med i vad som känns en evighet men nu är det fixat så jag är glad. Blir en dag i sängen imorgon.

Nastan sa att jag driver stallet

Aterigen sa ar jag ensam pa kontoret. Inte att jag klagar, det ger mig tillfalle att skriva lite har pa bloggen istallet for att arkivera eller kopiera papper. Det ar roligt for nstan alla professorer kanner igen mig nu och halsar osv. Janets man ligger pa sjukhus sa hon har inte varit inne under hela veckan. Detta har gett mig och Carole tillfalle att rensa ur arkivet fran onodia papper... vi far se hur mycket skall vi far nar Janet ar tillbaka.

Hm... vad mer? Jag motte Vickey for middag igar eftersom hon var upprord eftersom hon och Britney gnaller och brakar hela tiden. En timme senare sa motte jag Britney for middag och fick hora samma historier igen men fran hennes perspektiv... Ugh... jaja jag tanker inte lagga mig  det dar far de skota sjalva.

Helt sinnesjukt hur skolan snart ar slut. Raknade i kalendern igar att vi har 34 skoldagar kvar eller nagonting liknande. Forstar inte var den har terminen tog vagen. Snart ar jag hemma i Sverige igen.

Jobb jobb jobb

Sitter sjalv pa kontoret... igen. Idag har det faktiskt hant lite saker ocksa. Jag har forsokt att skriva pa min uppsatts men oavsett hur manga meningar jag skriver sa kommer jag inte langre ner pa sidan kanns det som :( Har svart att koncentrera mig, har sovit massor senaste dagarna men ar fortfarande jattetrott hela tiden. Jag forstar inte. Det skulle kunna vara for att jag har inte har gatt till gymmet pa fem dagar, brukar bli seg da. Ska ga dit efter min lektion idag sa kanske jag far lite mer energi.

Bara en kvart kvar nu innan min lektioner borjar, och jag maste gora lite saker pa vagen. Forhoppningsvis ar Steve klar snart sa att jag kan ge honom en lapp om att nagon ringde. Mina klasskamrater tyckte om min historia igar foresten vilket var roligt. Jag ar mer kritisk mot den an vad de var, jag sag en massa konstiga hopp tyckt jag men det var ingen som sade nagon sa kanske inbillade mig.

Ett mera utförligt inlägg

Lördag var en väldigt stressig dag. Men för att verkligen kunna förstå så bör jag uppdatera er lite om tidigare dagar...

Så de senaste två veckorna har jag varit fullt upptagen med midterms. De gick alla bra faktiskt, eller ja av det jag har fått tillbaka så har det gått bra. Hela det här året har faktiskt gårr rätt så bra tror jag. Men iaf så kände jag torsdag kväll att det var dags att göra någonting roligt. Så jag traskade iväg till cpas för att umgås med Vickey, killen som hon pratar med för tillfället och några av hans kompisar. Det blev en väldigt lyckad kväll faktiskt. Blev lite halv sent och innehöll lite alkohol så var lite seg nästa dag när jag var tvungen att gå upp vid nio som vanligt för min lektion.
Denna fredag så hade jag blviit befriad från att sitta barnvakt faktiskt eftersom de hade ledigt från skolan hela dagen så de skulle tillbringa dagen med deras mormor och morfar. Joanna, Steph och jag hade därför planerat en dag med shopping. Men om man känner A-B Paulsen så finns det alltid någonting att göra men min uppgift var bara att hämta Vican från hennes prov på IHA... och ta henne till Applebee's för lunch... och lämna av några saker i Upper Saddle River... och byta min present... och fixa skor år Vican... och lämna av lite saker i affären... Men bortsett från den tre timmars turen så var det ingenting...
Joanna, Steph och jag fick vår tur med shopping iaf vid halv fem och höll på till klockan åtta då Joanna var tvungen att åka till Clifton för ett project och jag ville stanna på At&t på vägen hem. Rättelse, jag gick till At&t på gallerian eftersom jag inte kan få min röstbrevlåda att fungera. Killen i affären lyssnade på meddelandet tre gånger innan han kom till slutsatsen att någonting var fel... Wow! Jag som bara gick in där för nöjes skull. Iaf så kunde han inte göra någonting där så jag var tvungen att åka till den på route 17. Spelade inte någon större roll eftersom det var på vägen så jag och Steph stannade där. Han höll säkert på i tjugo minuter, gjorde saker som såg ut att vara detsamma om och om igen. Slutligen så frågade jag om jag kunde komma tillbaka någon annan dag eftersom vi inte hade tid att stanna längre. Han sa då att han inte kunde göra någonting mer för allt så rätt ut så nu måste jag ringa ett nummer som kanske kan hjälpa mig. Suck.
Väl tillbaka så gick vi till late night och sedan gick jag och Jess över till JonBons rum med Vickey, Britney och Brian. Var väldigt roligt faktiskt för jag har knappt sett Brian den här terminen. Brett och Dan (killarna som Britney och Vickey pratar med) kom över lite också. Vid halv tre var det dags att pallra sig tillbaka dock eftersom jag faktiskt var tvungen att gå upp vid halv åtta för att jobba.

Jag försov mig. Jag vaknade 8:45 vilket är samma tid som jag måste vara i Ridgewood för att kunna samåka med Carol. Så jag ringde henne och sa att jag skulle bli sen och att jag skulle köra själv. Jag kom ner till Summit vid 10:02 ändå och knackade på dörren redan innan hon hann öppna affären. Hon var förvånad över att se mig haha.
Dagen gick rätt så långsamt, förutom telefonsamtal, fram till två tiden då ett par kom in. De stannade i åtminstone två timmar och två andra sängkunder kom in under tiden. Jag och Carol var i gång non-stop i tre timmar med alla kunder blandat med en massa telefonsamtal. Men jag sålde en säng så jag var glad. Var den dyraste i största storleken vi har så det var roligt. Vid halv sex var jag helt slut, och had endast ätit en wrap under hela dagen. Carol lät mig gå en halv timme eller så tidigare så jag körde mot skolan. Vi hade bestämt att vi skulle köpa kinesmat men när jag kom tillbaka vid sju så var ingen annan där än. Jag väntade en timme utan att någon kom. Tröttare och hungrigare än jag varit på länge så var jag verkligen inte på humör. Jag pratade med Britney och hon sa att hon skulle komma över och äta mat med mig... men hon var först tvungen att avsluta sin tvätt (hon hade 15 minuter kvar i tvätt maskinen och sedan 45 i torktumlarn!!!!!) Jag kände inte för att vänta på det så jag gick och lade mig istället. Steph kom tillbaka vid halv tio och vi beställde mat. Vid halv elva fick jag äntligen mat. Vid ett gick jag och lade mig igen, vid tjugo i två ringde Britney och undrade om jag sov.
"Ja!"
"Ok det var inget då"
"Jo men vad är det?"
Hon hade ju redan väckt mig så vad spelade det för roll? Men hon ville inte säga så jag lade på och somnade om.

Min söndag har inte varit den bästa för jag har fortfarande varit trött. Det var meningen att jag skulle ha lagat mat i Ridgewood men när jag kom dit så hade John redan tagit fram saker så blev inte så. Var egentligen meningen att jag skulle använda min söndag med att börja på en uppsatts men har ju inte blivit av. Är för trött för att koncenterera mig, ska nog gå och lägga mig snart så jag orkar med denna veckan. Imorgon ska jag läsa min historia inför alla, lite nervöst eftersom alla ska ge kritik men ska bli kul också.

Trött

Helt slut är väl snarare ordet... men jag sålde en säng idag.


Kreativitet

Titta så fint



Vill göra en snölykta nu så att jag kan använda det som mitt projekt för att få extra poäng i Idea Development. Uppgiften är att göra något slags konstverk utav saker i naturen och ta kort på det. Tydligen så gör inte folk i USA snölyktor hehe. Visserligen är det ju inte min kreativitet som arbetar då, plus att det finns som sagt ingen snö ute.

Så nära!

Det var så nära att vi skulle ha blivit av med Zac! De bråkade, hon grät... och självklart så löser det sig och han säger att han vill att de officiellt ska vara pojkvän/flickvän. Ugh. Nu försöker han även vända Jess mot oss ännu mer genom att säga till henne vilka dåliga vänner vi är mot henne för att vi inte väntar på henne när vi går till kören när han är där och liknande saker. Förlåt men var är det här? Dagis?! Sedan så säger Jess att hon har mognat så mycket under sommaren, och Zac fortsätter med hur vi är omogna. Det roligaste är ju hur både Jess och Zac låtsas som att allt är ok framför mig och bara vågar säga det till Joanna. Jag blir så extremt irriterad. Det är så mycket som han gör och har gjort som jag inte kan skria här men jag ogillar inte människor utan anledning och han har verkligen ingen bra kvinnosyn.

Rutgers

Det var som att gå in på en TV inspelning. Rutgers University är som en egen stad fullt med sorority och fraternity houses. College eleverna är överallt och man måste åka buss för att ta sig runt omkring. Det var verkligen häftigt att se och deras fester är ju något annorlunda mot här på lilla Ramapo om man säger så. Kort sagt så hade jag och Joanna en bra Halloween.