This economy is screwed!

Hade min absoluta hatlektion nu på morgonen, men idag var den faktiskt rätt så bra. Vi fick tillbaka fyra uppsattser/arbeten varav på tre av dem fick jag A (MVG vad du nu vill säga). Hon visade oss statistik över hela klassens resultat på en av uppsattserna och då var det endast en som var bättre än mig och fyra som hade fått samma betyg om jag. Okej jag måste erkänna det känns väldigt bra att slå amerikaner speciellt när jag inte fick mer än VG på mina uppsattser på gymnasiet. Jag började faktiskt tänka på det när jag såg vad jag hade fått. Är det inte lite lustigt hur jag på gymnasiet endast fick vg oavsett om jag hade lagt ner energi på arbetet eller inte och hur jag här, på ett språk som inte är mitt första språk men som jag behärskar rätt hyfsat får högsta betyg? Jag kom fram till flera teorier:

  1. Mina lärare på gymnasiet var hårdare än vad de jag har här är.
    De verkar väldigt hårda och gick väldigt hårt och kritiskt på våra uppsattser och hur väldigt många av oss måste gå till the writing center. På uppsattsen som jag faktiskt hade gått dit med fick jag just den kommentaren vilket jag tyckte var lite intressant men men.
  2. Mina skrivtalanger har utvecklats mycket under det här året.
    Jag börjar tro mer och mer på att jag är rätt så duktig på att skriva för jag får höra det mer och mer. Jag fick aldrig höra det under gymnasiet men sedan jag kom hit så har jag fått höra den kommentaren både om min blogg här men också för att räkna upp: min DW lärare sa det om min första uppsatts, hon som läste min uppsatts där de hjälper en med att läsa igenom dina uppsattser sa det, det stod det som kommentar på en av uppsattserna jag fick tillbaka nu och igår på lektionen i DW så sa de som läste min uppsatts att det var bra skrivet. Så självförtroendet byggs upp lite åtminstone. Men hur kan jag ha utvecklats så pass mycket av att inte göra någonting?
  3. Min teori från gymnasiet om att lärarna där redan hade bestämt sig på många av eleverna vad för sorts betyg de borde få stämmer.
    Det borde inte vara så men det kändes så under gymnasiet eftersom det fanns uppsattser jag lade ner väldigt mycket jobb på och var väldigt nöjd över men fick VG på och andra som jag snabbt slängde ihop och fick VG på. Ibland kunde det skilja ett plus eller minus men i stort så handlade det om VG.
  4. Jag jobbar hårdare här och tar mitt skolarbete på större allvar.
    Kanske kan stämma till viss del men jag har alltid försökt att göra mitt bästa. Det som kan vara skillnad nu är att jag endast har fyra ämnen (istället för gymnasiets vad är det tio?) att koncentrera mig på och även om det är mycket mer arbete på varje ämne så behöver man åtminstone inte sätta sig in i ett helt nytt ämne hela tiden. Sedan så kollar jag över vissa saker mer här eftersom vissa saker är gjorde på ett annorlunda sätt mot vad jag lärde mig i Sverige på gymnasiet.
  5. Ämnena jag hittills har skrivit om här är lättare/passar mig bättre.
    De kräver inte lika mycket analys här än så länge och jag antar att det kanske var det jag föll på vissa gånger under gymnasiet.

Ja lite överanalysering över mina betyg men missförstå mig inte: JAG ÄR JÄTTEGLAD! Fick tillbaka ett mattequiz igår också där jag fick 10/10 så då blev jag också lite glad.
Men för att komma tillbaka till nuet så har jag en jobbigt vecka framför mig. Jag har två uppsattser jag måste skriva (en är redan halvgjord dock), skriva om en annan uppsatts och ta till the writing center, matteläxa samt quiz igen men framförallt så kommer jag att ha mitt första exam nästa vecka på ungefär 200 sidor om ekonomisk historia samt stakeholders. Jag måste också renskriva och utveckla frågor till fem kapitel. Så varför sitter jag här och skriver när jag borde plugga???

Vi hade en föreläsare återigen på FYS, men det var bra jag föredrar det så. Han var väldigt duktig också tillskillnad från träbiten vi hade förra gången. Killen som var där idag pratade om och förklarade vad som händer här i USA med ekonomin just nu. Vi var väl inte så jättelyckliga när vi gick ut. Mina tankegångar under föreläsningen var: Jag har Sverige, stackars de andra. Men tydligen så finns det många jobb så länge man är villig att flytta.

Igår hade vi dans återigen och det var precis lika roligt som första gången! Jag är fortfarande inte så bra på hiphop men jag är långt ifrån den enda ;) Man får en sådan energikick av det och Joanna följde med också den här gången. Kaitlin och Vickey gick till gymet undertiden och sedan var det latenight.


Brandlarm

Kommer ni ihåg att jag berättade att brandlarmet började tjuta klockan tre på natten? Det var irrterande. Vad som är ännu mer irriterande faktiskt är att brandlarmet börjat tjuta tre gånger om dagen. Både lördag och söndag har det gått av ett antal gånger och vi har varit tvungna att lämna byggnaden, dock så har det åtminstone varit under dagtid. De satte upp en lapp på dörren igår där det stod att brandlarmet hade gått igång pga en oventoaster i 203. Senare den kvällen så hade någon kissat på deras dörr. Onödigt ja men brandlarmet var extremt irriterande!

I lördags var det family day. John, A-B, Christina och Vican kom och åt lunch, vi vandrade runt lite på campus och sedan åkte de hem och jag gick tillbaka och sov. Igår körde vi läxor för hela slanten. Började med en liten sovmorgon till klockan tolv eller liknande, läxor, lunch, läxor, brandlarm... när vi kom tillbaka så var det för mycket liv för mig att kunna göra läxor så jag gick över till Maple och Johnnys rum (den andra svensken här) och gjorde läxor sedan träffade vi alla för latenight och gick sedan tillbaka hit och umgicks som vanligt.

Jag har tyvärr inget exempel på lager från PBS eftersom jag inte har haft någon lektion nu på över en vecka. Men jag håller på att läsa om det och det ahr nu gått över från ekonomisk historia till dagens samhälle och stakeholders (nej inte stockholders). Har prov om en vecka och jobba så gott jag kan på att hinna med allting. Blir mycket plugg den här veckan men ska försöka uppdatera bloggen här också. Det är bara det att när jag har mycket att göra så känns det inte lika roligt att skriva.

I fredags föresten efter allas lektioner åkte vi till Wal-Mart. Jag var glad att det inte var jag som körde med Mike bredvid för jag hade strypt ungen! Han klagade och påpekade hela tiden, värre än alla jag någonsin övningskörde med och då påpekade han på folk som faktiskt har fått sitt körkort. Han försökte bara var rolig men det är lite stressande när man kör och inte vet var man ska... Wal-Mart var iaf lite av en besvikelse. Jag tror det var min första Wal-Mart men jag är inte säker, jag har varit på Target och det är ju typ samma sak. Var som att gå på Maxi med inte lika mycket mat ungefär tyckte jag. Vi fick dock inte tag på någora gardiner som var största anledningen till att vi åkte men vi fick tag på en förlägningssladd och air-refresheners.

Nej nu ska jag göra mig iordning, kanske hinna med lite plugg innan det är dags för lektion. Ha det så bra alla människor, hundar och alla som läser ;)

Dagarna rusar förbi

Jag förstår inte hur dagarna kan gå så fort, känns som att det var igår som jag uppdaterade här men det var tydligen tre dagar sedan. Får väl ta det som ett tecken att jag har roligt iaf :)

Nu är det äntligen fredag, klockan är snart tio och jag har kommit hem från min enda lektion idag. PBS är inställt tre gånger i rad, detta var andra gången, på grund av att han ska ha jurydudy. Så nu måste jag lära mig hela boken och svara på frågor till sju kapitel helt själv istället för att få allting förklarat av honom. Så mina planer för dagen fram till klockan tre är att ta mig igenom de kvarvarandra fem kapitlena så jag kan börja i den andra boken som vi också har några kapitel ur nästa vecka. Men nu är det iaf helg och i eftermiddag så ska vi åka till Walmart och köpa gardiner, förlägningssladd, lampor, affisher och lite annat allt möjligt som vi behöver till vårat rum/suite. Imorgon är det familyday så då kommer John, A-B, Vican och Christina hit och ska kolla på colleget. Jag ska få träffa de flestas föräldrar vilket ska bli kul, hoppas bara inte att det ösregnar som det gör idag. Är extremt glad att jag tog med ett paraply från A-B.

Men för att titta bakåt i tiden, vad har hänt sedan jag senare skrev?
Det händer alltid en massa saker här, vissa som kanske inte bör läggas upp för allmänheten, men vi har för det mesta extremt kul. Igår vara jag hos Anette och sedan satt jag barnvakt. Tillbaka på college på kvällen var det kareoke kväll på latenight. Så vi tjejer sjöng Spicegirls, var extremt dåliga men hade åtminstone roligt.
Jag vet att det var några saker som jag tänkte skriva om här men jag kommer inte ihåg just nu. Åt lunch med Steph och Johnny igår vilket var trevlig om än lite tyst.

Nej jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, ja måste bli bättre på att uppdatera direkt så jag kommer ihåg allt ;)

Uppdatering av de senaste dagarna

Jag ska börja med att be om ursäkt för att det har gått några dagar sedan mitt senaste inlägg. Mycket har hänt så jag har inte riktigt haft tid eller lust. I lördags så gick vi upp och åt bbq som skolan hade fixat, blev tillfrågade ifall vi ville spela volleyboll med några killar så det gjorde. Vi var väl inte sådär jättebra haha men kul hade vi. Sedan så kom Joannas mamma och tog med oss till Paramus Park (ett köpcentrum) så det blev ett par röda jeans och två svarta linnen för min del. Vi åt middag med henne på Chilis och sedan så åkte hon och Joannas syster hem medan jag och Joanna hittade Jon, Caitlin och Caitlins bästa kompis och gick till the Village på en fest. Var väl våran första collegefest men det var inte så vilt. Vi satt mest och snackade och spelade spel. Det var roligt iaf.
Söndag så började folk komma hem igen (ja nu är det college som är hem) så vi hade fullt upp med att hälsa på alla. Brian var här först så jag hjälpte honom att packa upp alla mat han tagit med sig (han hade köpt mat för $150!) och sedan så åkte vi och Joanna till McDonalds. Katilin och Britney kom tillbaka vid halv sju och Mike kom vid sju. Nästan hela gänget samlat. Alfie hade kommit redan vid två tiden men inte sagt någonting eftersom han var tvungen att skriva en uppsatts :( Var skönt att ha nästan alla samlade igen iaf :)

Måndag började med lektion DW (Developmental writing), lunch med Steph och sedan gymmet med Steph och Joanna innan det var dags för matte. Inte så där överdrivet intressant kanske. Sedan på kvällen iaf så följde jag med Britney till dansclub. EXTREMT ROLIGT! <3 (det är ett hjärta) Vi gjorde hiphop och även om jag aldrig har gjort det och är allmänt dålig på det så var det extremt roligt, och ett riktigt träningspass! Vi träffade de andra på latenight efteråt och sedan gick vi tillabaka och kastade fotboll (amerikansk) samt spelade guitar hero.

Så det blev ett litet uppradande om vad jag har haft för mig de senaste dagarna men inspirationen är inte högre för tillfället eftersom jag har ett ton läxor jag måste ta mig igenom idag och imorgon. Lika bra att jag återvänder till det. Hoppas alla där hemma i Sverige har det bra... uppdatera mig! ;)

Dans   guitarhero football

en massa hejdån

Vi saknar våra suitemates och kompissuite! Det är bara jag och Joanna kvar av alla sex i rummet. Vicky åkte redan i torsdags kväll. Alla nio följde med henne ner till hennes bil, sedan så packade vi in oss allihopa i bilen. Vicky körde, jag,Britney och Mike satt bredvid och Alfie, Joanna, Kaitlin, Jon och Brian satt i baksätet. Det var trångt men extremt kul när vi körde så över hela parkeringen så att vi inte skulle behöva gå så långt i kylan. För det har verkligen börjat bli kallare här. Har varit nere på 18 grader nu några dagar på dagarna. Iaf så skulle Vicky hem för ett bröllop så hon kommer inte tillbaka förrän måndag eftermiddag :(
Igår så sa vi hejdå till alla de andra. Började med Mike vid tio tiden, Brian sa vi hejdå till kvällen innan. Britney och Kailtin åkte hem till britney vid halv fyra tiden och Alfie hade tydligen råkat somna så han kom och knackade på dörren vid fem tiden och sa hejdå haha. Vid tjugo i sex kom dock Joannas lillasyster, hon ska stanna här hela helgen. Det är läskigt hur lika de två är på alla sätt och vis. De är som tvillingar verkligen och pratar exakt likadant.
När Natalia (Joannas lillasyster) hade kommit var jag tvungen att åka till Ridgewood för att hjälpa Vican med hennes inbjudningskort. Börjar bli lite irriterande att jag måste åka till Ridgewood varje dag faktiskt och sedan att de ska pika mig för att jag inte kan ta hand om Vican den här helgen. Jag är ledsen att jag försöker ha ett eget liv, jag trodde det var det som var meningen när jag skulle bo på campus och inte hemma hos dem???!!!

Iaf så åkte jag tillbaka två timmar senare och vi tre gick på latenight tillsammans med Caitlin från 300-planet. Sedan gick vi tillbaka för att titta på en film men blev störda av att några killar knackar på dörren och frågar efter Linka. När vi säger att hon åkte hem över helgen så sa de att vi borde komma på en fest i 201 (James och Dougs rum, ifall jag inte redan har sagt det så pratar vi inte med någon av dem pga tidigare händelser). Av någon anledning så bestämmer vi oss iaf för att gå dit. Stort misstag och vi lämnar den såkallade festen tre minuter senare och går tillbaka för att titta på Moulin Rouge. Dock blir vi störda av att en av killarna har kommit tillbaka och undrar vart vi tog vägen. Han står och pratar i vår dörröppning i några minuter och bjuder sedan in sig själv. Varpå vi säger att vi måste hämta någonting hos Caitlin, slänger ut honom och flyr upp till hennes rum. Så lite intressant kväll blev det väl haha.

FYS är en kurs jag har som heter First Year Seminar. Det är en kurs som alla freshmen måste ta och det är väl egentligen en introduktion till collegestudier.
PBS är en annan kurs jag har som heter Perspectives of business and society och handlar om ekonomisk historia.
Developmental writing är en tredje kurs jag har som handlar om hur man ska skriva bättre. Det fanns ingen direkt lösning på lastbilen med piprensarna utan det var mest en övning på brainstorming (och nej det går inte att översätta det ordet för vi använder det i svenskan också... eller ja jag skulle väl kanske kunna skriva ordbajsa).

Förtydligande

Jag bytte ut min rosa telefon eftersom jag var tvungen att köpa en ny för att kunna vara med på the family plan. Detta visade sig dock vara bra eftersom Kaitlins telefon pajjade totalt så hon lånar min gamla nu :)

Lärarna i min FYS är väl okej men den jag verkligen tycker är bra är han i PBS, som jag förövrigt precis hade. Han har en dialog med eleverna så man är hela tiden med och han gör ekonomisk historia intressant genom att dra en massa exempel man kan relatera till samt aldrig skulle ha tänkt på tidigare (som det jag skrev i ett tidigare inlägg om att dagens rymraketsak ser ut som den gör pga två hästarslen).
Min lärare i Developmental writing är också rätt så underbar. När man ser honom så ser han otroligt tråkig ut men när han pratar så är han riktigt vettig och rätt så avslappnad. Som förra lektionen var egentligen våran första riktiga lektion coh vi höll endast på med brainstorming. Vi fick sitta i grupper och uppgiften var: Du kör en stor lastbil på världens tråkigaste väg i Iowa (eller var det Ohio?) och det är mörkt och ösregnar. Plötsligt så kör du av vägen och fastnar i leran och kan inte komma upp. Lastbilen är full av piprensare. Så skulle vi hitta lösningar till att få upp lastbilen. Lite udda men det fanns anledningar ;)
Den absolut sämsta är professorn jag har i matte. INGEN gillar henne för hon är verkligen sämst och har verkligen ingen aning om vad hon håller på med. Hon pratar jättelågt, bryter och kan inte stava. Värst var förra lektionen då hon skulle gå igenom ett tal vi haft i läxa och gjorde totalgalet, kunde inte lösa problemet och jag förstod verkligen ingenting när jag gick därifrån även att jag hade lyckats lösa talet kvällen innan!

Nej nu ska jag till Ridgewood och hämta min mobilladdare.

Svenskar

Oj såg att det hade gått två hela dagar sedan jag senast uppdaterade. I mitt försvar så har inte den här sidan fungerat så bra för mig. Har haft problem med att logga in och inte kommit åt sidan över huvudtaget. Men nog med bortförklaringar.

Jag glömde totalt bort ett klubb möte i söndagskväll och umgicks med mina suitemates och killarna istället. Men det spelar inte så stor roll tror jag inte, får gå på nästa istället. Hade två lektioner igår, åt lunch med Steph. Allt var väl precis som vanligt. Jag och Joanna gick och köpte kaffe (jättegott kaffe hade de!) och satt och bara pratade i flera timmar. Var riktigt roligt, tycker jättemycket om henne. Är så glad att det är henne jag delar rum med av alla här även om Kaitlin nog också skulle funka. På kvällen träffade den andra svensken, som är här, Johnny för första gången. Han kom över till oss och vi satt och snackade lite, han följde med på ett möte vi hade här i Pine, vet inte om han uppskattade det så mycket men men. Sedan gick vi till latenight där Vicky såg en kille hon tyckte var snygg varpå Brian reser sig upp går bort till killen och säger det till honom. Han följer med Brian tillbaka presenterar sig och han och hans kompisar flyttar till vårat bord. Så är puckot dum nog att öppna munnen och börja prata och plötsligt är han inte lika snygg längre. End of story. Vi skyndade oss tillbaka till Pine. Vi slängde ut killarna (de vanliga från 212) redan vid tjugo över ett så det blev en tidig kväll vilket vara skönt eftersom jag hade lektion klockan åtta imorse.

Pratade lite med en tjej från min FYS för första gången. Megan jättetrevlig och bor också i Pine. Hoppas att vi kommer i samma grupp för business careers uppgiften för vi skrev båda samma yrke som första val och hon verkar iaf vettig tillskillnad från vissa andra i den gruppen. Det finns verkligen alla personligheter.
Planerna för dagen ser annars ut som så att jag ska plugga fram till min nästa lektion om tre timmar. Har precis avslutat en uppsatts som ska vara inne på fredag, har nog aldrig varit klar med någonting så långt i förväg, vilket antagligen är anledningen till att uppsattsen inte känns klar. Ska kolla igenom den igen senare men ska försöka få så mycket saker avklarat idag som möjligt. Är visserligen ledig imorgon men ändå. Ikväll så blir det först möte vid halv sex om jag hinner för ska ta med Christina på exercise någon gång runt sju tiden tror jag. Sedan vid 9:30 så har jag två möten som jag vill gå på, har inte bestämt än vilket jag verkligen ska gå på så vi får se vad som händer under dagen.

Imorgon är jag som sagt ledig men har lovat Vican att jag ska hjälpa henne göra inbjudningskort till hennes födelsedag. Vi ska gå och se high school musical 3 då så jag tänkte/drömde att man kunde göra inbjudningskort i form av studenthattar... tyckte jag var lite klyftigt.
Nej nu ska jag återvända till pluggandet, har en sisodär femtio sidor att läsa, varav tio är till lektionen om tre timmat så bäst jag får det avklarat.

Dags att uppdatera

Ja det var väl dags att uppdatera här nu. Känns som att det var evigheter sedan jag skrev här men när jag kollar tillbaka så var det en dag och 23 timmar sedan jag lade upp alla bilder så så farligt var det ändå inte ;)

Sitter i Ridgewood nu och har precis ätit frukost. Kom hit i fredags eftermiddag eftersom det var tänkt att A-B och Christina skulle iväg men det blev inställt men jag valde att stanna kvar här iaf eftersom jag skulle sitta barnvakt hela lördagen. Vilket jag också gjorde. Mellan två och midnatt men det var inte så intensivt som jag trodde att det skulle vara. Michael och Carolann var jätteglada att jag var där och Vican var med oss i fem timmar vilket var lite skönt.

Jag hade PBS (Persepctives on business and society) i fredags innan jag åkte hit. Han professorn är verkligen jättebra. Men det jag tänkte på var en sak han tog upp om hur vi gör saker för att de är så de alltid har varit. Det började med att han ritade upp en rymdraket och ni vet den där stora saken som hänger bredvid på den...? Iaf så finns den där och då frågade han varför den ser ut precis som den gör för det är inte det mest effektiva sättet. Ingen visste så han målade ett breg med en tågtunnel och en karta över amerika. Alltså den där stora saken på raketen måste fraktas och den fraktas via tåg och eftersom det är tunnlar som den måste komma igenom så kom folk fram till att det här var bästa formen för fraktning. Men ahn stannar inte där utan går vidare med varför är tunnlarna så breda som de är: för tågspåren är så breda. Varför är järnvägen så bred som den är? För att när man byggde dem så tog man hit män från England som visste hur man byggde dem i England. Så varför var de så breda som de var i England? För att det var lättare att bygga järnvägarna på redan gjorda vägar som gjorts efter flera år av vagnar. Så varför var vagnarna så breda som de var? Han tog oss hela vägen tillbaka i historien till romarriket där de hade vagnar för två hästar. Slutsats: Saken på rymdraketen vi har idag ser ut som den gör pga två hästrumpor. Han gör ekonomisk historia roligt.

Så har jag också fått i uppgift att hitta en business artikel som är relaterad till science i min FYS och förklara vad det har för inpakt på business och ekonomi samt hur den relaterar till the Canon. Jag hittade perfekt artikel om global warming och hur länder nu har börjat att anpassa sig till det istället för att bekämpa typ. Jätteintressant artikel och ska bli jätteroligt att skriva. Något måste vara fel på mig... haha

Bilder

Här kommer lite bilder...



Kaitlin, jag, Doug, Victoria och Britney utanför Black and White/Light partyt



Britney, Kailtin och jag efter ett besök på McDonalds i spöregn



Mike, Alfie och Jon från rum 212



Kaitlin och Alfie



The suitemates: Jag, Joanna, Britney, Kailtin och Victoria... Linka saknas som vanligt...



Suddig bild men vi hade pyjamas party och kollade på Pearl Harbor. Från vänster: Doug, Mike, Victoria, Britney, Joanna, Jag, Kailtin och Brian

Får räcka med bilder för den här gång... nu vet ni iaf ungefär hur folket jag umgås med ser ut...


Förteckning

Fick ett mail från mamma där hon sa att hon ville ha en förklaring om vilka alla personer är. Kan inte säga att jag kommer ihåg exakt vilka jag har pratat om men kan göra en liten förklaring till er alla (en bra ursäkt att inte plugga för tillfället).

Joanna - min rumskompisar, högljudd och liknar på något sätt Sandra.
Kaitlin - suitemate, Linkas rumskompis
Linka - umågs inte så mycket med henne för hon försvinner jämt, kommer från Makedonien men har bott i USA i 13 år
Britney - suitemate, Victorias rumskompis
Victoria - suitemate, Britneys rumskompis och jättekristen
Brian - Kaitlins... pojkvän? ingenting är sagt om exakt vad de är men de tycker båda om varandra och är tillsammans 24/7
Mike - från 212
Jon - från 212
Alfie - från 212
Jake - från 212
Kevin - våran första stalker, klädd som surfare och var ute efter Joanna, dock har vi blivit av med honom nu
James - våran andra stalker som var ute efter Kaitlin, den värsta av dem
Pat - den tredje stalkern som var ute efter mig
Stephanie - tjej från maple som jag har Developmental writing med
Del - totalt galen tjej från Maple som Kaitlin kände från high school, jättetrevlig men som sagt galen
Doug - Victorias pojkvän

Jag tror det var de viktigaste. Är mina suitemates minus Linka samt Brian, Mike och Jon jag hänger med mest och sedan Stephanie. Alfie är här en del också och ibland Jake men han är rätt så tyst... Var länge sedan jag träffade Del nu.

Iaf för att gå vidare så rinde A-B och väckte mig igår, tror hon ville att jag skulle hätma Christina men eftersom jag skulle ha lektion då så funkade inte det så jag spenderade faktiskt hela dagen på college igår, och idag med! Exakt vad jag gjorde vet jag inte riktigt, mest lektioner och plugg under dagen. Just ja alla klubbar var ute och visade sig också så jag och Stephanie skrev upp oss på några av dem. Suiten målade naglarna och sedan kom Mike och Jon över för att kolla på Gossip girl och One Tree Hill (ja jag vet inte). De här tjejerna är galna när det kommer till drama, jösses!
Floormeeting efter det som kändes rätt så menlöst men men. Det var säkert nödvändigt ;) och sedan blev det läxor för resten och en tidig kväll, gick och lade oss vid ett.
Men det var tungt när väckarklockan ringde kvart över sju imorse. Dock så pallrade jag mig upp och till min FYS. Det känns lite bättre nu faktiskt med den lektionen, de verkade mer mänskliga idag :) haha. Min lektion PBS var riktigt rolig idag också, kanske för att jag faktiskt förstod och kunde hänga med men också för att läraren är riktigt bra. Men ändå skönt när lektionen är över, messade Stephanie och vi träffades vid gymmet. Skönt att träna idag! Och ja nu sitter jag här, nyduschad och vet inte riktigt vad jag ska göra. Blir väl läxor kanske men eftersom jag är helt ledig imorgon så blir det väl en läxdag. Jaja ska avsluta det här iaf.

skyttetrafik

Jag tror inte att det har gåt en enda dag utan att jag har åkt till Ridgewood, förstår inte varför men ja A-B ringer och vill ha hjälp hela tiden och rätt som det är så sitter jag nere i bilen (och kommer återigen på att jag har glömt att ta med mig min tvätt). Igår var det Christina som skulle spela golf så A-B skulle med henne och Vican var då själv och ville tydligen bara umgås med mig. Vi fick ett uppdrag iaf om att åka till Saddle Brook som ligger utanför Bergen County för att köpa ett skissblock till Cristina. Anledningen till att vi var tvungna att åka utanför Bergen var för alla affärer i Bergen är stängda på söndagar. Självfallet har vi minin och en vägbeskrivning och jag som kör på ett ställe jag aldrig har varit på förut. Hur tror ni det går? Ja ni känner väl mig vi var totalt vilse. Slutligen gav vi upp och gav oss ut på route 17 igen för att komma hem men vi kom bara åt södra (vilket tog oss ännu längre bort från Ridgewood) så jag svängde av för att hitta en usväng och förhoppningsvis kunna köra över en ramp. Vad hittar vi då? Jo vägen som vi har letat efter i en halvtimme som affären ligger på. Så vi åkte på där, hittade affären och tog Parkway hem.

Jag sov typ ingenting inatt så jag slocknade i fåtöljen i vardagsrummet framför TVn, väcktes några gånger av att Vican var igång och skrek om någon paj hon höll på att göra. Fick iaf kalkon med potatismos, lingonsylt och sås sedan. Gott med lite annat än den feta, amerikanska maten de serverar här på skolan. Efter en bit persikopaj så åkte jag tillbaka till skolan. Försökte plugga bort det mesta, fick låna Mikes mattebok eftersom jag inte har min än, måste gå coh köpa den idag. Ser inte fram emot det eftersom det alltid brukar vara sjukt mycket folk. Måste också gå och ändra mitt telefonnummer i ett papper jag har lämnat in samt gå och leta jobb. Får ju inte glömma mina lektioner samt lunchdejten med Stephanie ;)

Joanna kom föresten tillbaka igår också, var ett högljutt välkomnande! Men det är kul att ha henne tillbaka. Tycker som sagt mer och mer om dem.

Det började bli intressant

Jag hade glömt laddaren till mobilen i Ridgewood och eftersom jag vaknade runt halv tio och ingen annan var vaken så bestämde jag mig för att åka dit och hämta den. Det blev att jag var borta några timmar. Vet inte riktigt vad det var som tog tid, det bara tar en massa tid att åka dit och vara där och sedan åka tillbaka. Jag och Christina tog en kort promenad med Laiken iaf och jag var tillbaka på Ramapo vid halv två.

Brian, Kaitlin och Britney var på gymmet men kom nästan direkt tillbaka och vi satte oss och började titta på en film som jag inte kommer ihåg vad den heter men jag har sett den förut. Den handlar kort om två bröder som börjar mörda en massa maffiamänniskor. Jättebra film!
Dock så såg vi endast en halv timme innan de kom på att de var hungriga och ville till McDonalds. Enda problemet var att det spöregnade och det är en bit att gå för att komma till bilen. Men vi åkte dit ändå, utan paraply så när vi kom tillbaka så var vi helt dyngsura och man kunde vrida vattnet ur våra kläder. Så in i torktummlarn med dem ;)

Mike, Jon och Jake kom över så vi var tvungna att starta om filmen, låg och tittade på den, flyttade ut till vardagsrummet, flyttade vidare ut till pingisbordet, bestämde oss för att äta late night, tillbaka till vårt rum för att vända helt om och gå upp till uppehållsrummet på tredje våningen för att slutligen gå tillbaka till vårat rum igen. Det var ungefär hur vi tog död på sju timmar igår kväll/natt...

Just ja jag har haft en lektion som jag inte har pratat om också. Perspectives of Business and Society kommer handla om ekonomisk historia och hur vi ska lära oss av den i princip. Jag har en jätterolig professor men det är också ämnet med svårast kurslitteratur så vi får se hur det går :)
Fredag kväll så var det ett black and light party men vi gick dit och vände. Senare på kvällen bjöds det på glass som tydligen var speciell och ja den var god ;) Kommer inte ihåg vad den hette dock...
Vi gick sedan vidare till en skattjakt som inte riktigt var en skattjakt utan man skulle använda sig av de saker man hade på sig. Det fanns fyra lag totalt och vi vann! Var extremt kul iaf och inkluderade saker som att Mike stod på alla fyra och jamade vid domarens fötter och Brian som stod med läppstift och handväska och pratade om hur han skulle få manikyr. Sinnessjukt roligt hade vi iaf... eller ja har vi ;)

Idioterna anfaller

Borde kanske ha valt en annan rubrik för att inte skrämma slaget ut folk men äsch, det är inte så farligt som det låter. Det är bara det att idioterna tycks dra sig till våran suite av någon anledning. Hade tre killar som i förrgår var trevliga som igår inte var lika trevliga så vi slängde ut dem... sedan slängde vi ut dem igen... och en tredje gång också tror jag.
Men innan dem kom så spelade jag, Britney, Victoria, Mike och Jon det längsta spel av Uno jag någonsin har spelat. Var så sjukt roligt! Dock så vann Mike vilket resulterade i att jag stormade ut ur rummet haha. Men ja vi satt uppe och pratade till halv två för min del eftersom jag hade lektion klockan åtta imorse, men jag kunde inte somna så jag gick ut till dem igen och pratade lite mer... somnade kanske vid kvart över tre eller något så var lite trött när väckarklockan ringde :( Kaitlin, Joanna, Linka och Brian satt tydligen uppe och pratade till klockan fyra eller fem så det var lite värre för dem, eller åtminstone Linka som också hade lektion vid åtta. Favoritkillarna än så länge här på campus är iaf helt klart Brian och Mike... jätteroliga att umgås med.

Tycker mer och mer om mina rumskompisar. Alla har börjat slappna av lite mer så det är inte lika intensivt och barnsligt längre. Speciellt Kaitlin och Joanna är riktigt roliga men ja alla funkar bra :) Den jag har umgåtts mest med är väl Victoria men hon är rätt så tyst och ler mest. Tyvärr så ska Joanna hem över helgen på ett bröllop och tror att Victoria och Linka och skulle bort s¨det blir jag, Britney och Kaitlin kvar, men vi kommer nog på någonting att göra ;)

Hade min första FYS lektion idag. För alla andra så är det den enklaste kursen de tar i år, för mig verkar det bli den svåraste. Varför måste jag få de överambisiösa lärarna jämt? Vi kommer att behöva skriva två sidors uppsattser varje vecka ser det ut som än så länge. Två uppsattser om den där fördömda sommarläsningen. För er som inte vet vilken bok vi hade som sommarläsning så var det en bok som heter: The Cannon och handlar om endast naturvetenskap. Jag läser business, jag läser en business fys hur tusan lyckas de få in två uppsattser om naturvetenskap i det???
Vi skulle också läsa introduktionen och två kapitel i en bok också till nästa gång så satt och läste introt och första kapitlet till frukosten sen efter lektionen. Faktiskt rätt så bra läsning så då blev jag på lite bättre humör :)

Fixade också min telefon igår så nu är jag med på A-Bs och Johns familyplan, men eftersom killen där såg att de har betalat ungefär 30 dollar för mycket varje månad så blir det ingen extra kostnad plus att vi kunde köpa en iphone till mig som Vican sedan fick så tog jag över hennes istället. Alla glada, alla nöjda och jag har äntligen en telefon igen!


Så spännande

Jag tog en välbehövlig paus från mitt collegelic (efter knappa två dagar) och åkte hem till Ridgewood. Var så extremt skönt även om jag drog med mig Christina och vi åkte över allt för att fixa en massa saker åt mig. Men nu är åtminstone banken avklarad, måste bara se om jag kan lista ut hur jag överför pengar dit från mitt svenska konto nu också, men det blir ett senare problem.
Iaf när jag kom tillbaka till campus så var jag på mycket bättre humör, att få kolla på lite disney channel och äta lavacakes med Christina var precis vad jag behövde. När jag går in i mitt rum så sitter alla tjejer där, plus tre okända killar. Mycket trevliga killar dock (finally några normala personer häromkring haha) och fler av deras suitemates kom senare så vi satt och snackade tills det var dags att gå till en föreläsning. Eller ja föreläsning det var snarare en ståuppkomiker som pratade om säkert sex. Extremt rolig var hon iaf! Verkligen värt att se.

Kvällen drog vidare med att vi gick till Katilins nya kompis James och träffade hans kompisar, tog några öl och bara allmänt pratade. Okej nu kommer det att handla om alkohol i det här landet så om ni inte är intresserade av det kan ni hoppa över den här biten utan att vara rädda att ni missar en viktig historia av mitt liv haha. Jag har fortfarande svårt att inse att det inte är lagligt för mig att dricka, jaja spela roll eftersom jag ändå hänger med folk som är helt inne på att det är olagligt så funkar det. Man blir liksom påmind. Iaf så har vi haft en massa föreläsningar om alkohol här nu och de har visat hur mycket en standard drink innehåller och hur mycket öl och vin det motsvarar. Jag har inte hört om standard drinkar förut (vadå man väljer ju om man vill ha en fyra eller sexa?) men ja det finns nu har jag lärt mig och det gör det hela lättare för dem att gå vidare med sin föreläsning. Iaf, känner att jag stoppar upp historien här med onödig fakta ;) De mått som de har gett om hur mycket man kan dricka osv har varit löjliga enligt min mening. Som hon visade vinet t ex så är det 4ounzes. Ojdå tänker jag jag dricker visst tre glasvin i ett glas till middagen hemma. Jaha det skulle man tydligen dricka under fyra timmar (tre glas vin alltså) men helst under nio. 
Utan att gå in på mer detaljer och exempel för jag tror att ni förstår min poäng med det hela så blev det ändå väldigt klart för mig igårkväll. Amerikanare tål inte alkohol. Det måste vara så. Visst min rumskompis är liten och mager men en öl och hon höll på att falla? Wow. Kaitlin hade tre och oj... men hon är större än Joanna så var ju inte lika illa iaf. Och de kunde inte förstå varför jag var så klar i huvudet.

Men vi hade roligt, James och hans kompis var jättetrevliga också så jag tror att det här kommer att bli ett riktigt intressant år ;)
Idag börjar mina lektioner, har först developmental writing och sedan matte. Ska bli roligt faktiskt, lite nervöst såklart men kul. Kom på att jag inte hade köpt någon matteblock men får väl skriva på randigt idag. Kan ju gå till bokaffären här och köpa ett block när boken väl har kommit, den hade inte kommit igår heller och nu sa de istället nästa vecka så vi får väl se. Jag är åtminstone inte ensam om att inte ha en bok. Pratade med en kille som hette Mike igår som också skulle ta den mattekursen (dock inte samma tid som jag tyvärr) och han hade inte heller fått tag på den. Tror inte att någon kommer att ha den faktiskt.

Tack för alla era kommentarer :) Är så mycket roligare att skriva när man vet att folk uppskattar det! Saknar alla er där hemma och önskar att ni kunde vara här och uppleva allt med mig. Nu ska vi iväg till frukost/jobbsök förhoppningsvis. Måste få det där avklarat och börjar bli hungrig.  

College liv

Okej det har gått några dagar, eller ja det har bara gått två, en och en halv mer och den tredje har precis börjat men det känns som att jag har varit här mycket längre. Som jag tidigare sagt så är mina suitemates mycket trevliga och vi hänger ihop med några små påhopp från folk som inte umgås lika intensivt med sina rumskompisar. Har träffat massa nytt folk, vissa konstigare än andra såklart. Dock så känner jag att jag är lite mer... mogen? Känner mig gammal när jag säger sånt här men deras språk är ju verkligen... Hälften av det alla säger är svordomar, men det kanske beror på att alla är nervösa och försöker spela lite coola eller något. Alla tjejer tycks ha en vana att kalla alla andra tjejer som de inte känner för fula ord utan att de egentligen har gjort någonting. Jag tycker mest att det är tarvligt men varför ska jag lägga mig i? Jag låter dem hållas. Helt ärligt nu så är det precis som i amerikanska filmer, deras beteende alltså, vilket faktiskt chockade mig lite. Det enda som fyller deras hjärnor är killar och hur vi ska träffa mer killar och att tjejerna bredvid säkert har fler killar. Okej girltalk för en stund en kul men efter 24h så började det gå lite utför för mig. Speciellt när det faktiskt kommer en trevlig kille och istället för att prata med honom börjar de kalla honom för stalker och säga att han är läskig. Jag förstår det helt enkelt inte. Och så fnissar de en himla massa, och i vanliga fall är det jag som är fnisspersonen men det där är ju bara löjligt. Men ja jag tycker ändå om dem, de är verkligen jättetrevliga annars. Jag behöver bara en liten rast från dem men det får jag nu. A-B ska hämta mig vid 10 så ska jag med till Ridgewood och hämta bilen, tänkte fixa lite annat som jag också måste göra.

Move-in day!

Dagen började verkligen inte som planerat. 6:50 så rusar Ann-Britt och John in i vårat rum och säger att planet går om en timme. Tydligen så hade vårat plan vi skulle ta blivit inställt pga att Hanna hade bestämt sig för att komma precis över Turks and Caicos så i sista minuten så hade nu John bokat om oss till planet till Miami som skulle gå klockan åtta. Vilken stress det blev, skönt att jag hade packat allt mitt åtminstone. Tio över sju så sitter jag, Lizi och John i bilen på väg mot flygplatsen. A-B och tjejerna hade inte packat så de tog för lång tid enligt John, plus att alla får inte plats i bilen, speciellt inte med packning, så vi åkte och A-B och tjejerna ringde efter en taxi. Vi hann med planet, fick vänta fyra timmar eller något liknande i Miami. Klockan åtta var vi tillbaka i Ridgewood.

Kvart i nio hade vi hittat mitt rum. Joanna jag bor med är jättetrevlig verkligen och vi verkar ha väldigt mycket gemensamt vilket känns jättekul! De andra fyra tjejerna verkar också jättetrevliga, alla verkar vara rätt så lika och komma riktigt bra överens. Det känns jättebra verkligen! En liten lustig sak kanske är att vi och 208 verkar vara de enda rummen med tjejer, resten är killar. Så det är MÅNGA killar på våran våning... på både gott och ont ;) haha...

Är lite trött nu och egentligen lite hungrig eftersom vi inte hade tid för någon middag men jag tror att jag bara ska ta en dusch och gå och lägga mig. Imorgon är en ny dag och jag ska försöka lära känna lite folk som inte bor i samma rum, även om människorna här som sagt är jättetrevliga! Bilder ska komma upp jag lovar men vid ett lite senare tillfälle... hm låter det bekant? ;) Iaf så känns allting jättebra just nu.