Hold on tight it's a roller coaster ride we're on

Berg och dalbana är väl det minsta man kan säga. Var ett tag sedan jag skrev nu men det har varit full rulle här borta i USA. Både Vican och Christina hade skiracing men självklart på olika ställen och för att göra det hela ännu mer intressant så skulle John flytta sin mamma till ett hem denna helgen. Alltså John var tvungen att stanna i Ridgewood, Ann-Britt följde med Vican till Gore och jag och Christina fick åka upp till Windham själva. Gick jättebra faktiskt och vi hade roligt även om vi var väldigt trötta på kvällarna.

Dagarna gick för min del mest ut på att prata med lite mammor och pappor, sitta och vänta i värmen, stå och vänta i kylan, vänta ännu lite mer i kylan och halvt frysa ihjäl men jag hade trevligt :) Nästa helg verkar det som att jag och Vican får åka upp till Windham själva... det kan ju bli en erfarenhet... haha. Hon är faktiskt en riktig liten pain in the but. Eller har åtminstone varit det idag. Men vi har roligt iaf.

Men för att återkomma till rubriken så var jag ute och körde lite idag och igår och jaa... jag har sett många delar runtomkring nu X) Det hela började med att jag skulle köpa lite saker till Vican som hon behövde i matten. Så jag börjar min resa till Stop & Shop där de inte har det som jag söker. Så jag drar vidare ut till route 17 för att hitta Stampler. När jag ska svänga ut inser jag att jag inte vet om jag ska åt norr eller söder. Ett snabbt (och felaktigt val om jag kommer ihåg rätt) så svänger jag åt söder. Jag kommer snabbt på mitt misstag, men är ändå inte helt säker. Men jag bestämmer mig för att svänga runt i alla fall. Så väl tillbaka på route 17 fast åt andra hållet så börjar affärerna uppenbara sig. Mitt nästa problem blir nu att jag inte har en aning om hur denna affärs skylt ser ut (Ann-Britt var på begravning så jag hade ingen att ringa heller). Slutligen så ser jag den men självfallet så måste jag göra fel igen och råkar åka förbi infarten. Kör in på nästa infart och parkerar och hoppas att jag ska kunna gå emellan. Tji fick jag, jag är ju i USA för tusan vad tänker jag med? Tillbaka i bilen så kör jag ut på route 17 igen och kör vidare tills jag kommer till ett ställe där jag kan vända. Så jag kör tillbaka och sedan måste jag vända igen för att kunna köra av till Stamplers. Slutligen kommer jag iaf in, hittar det jag ska ha, får åka runt och vända och lyckas komma in till Ridgewood igen. Men resan slutar inte där...

När jag har lämnat av sakerna i skolan så får jag den brillianta idén att jag ska åka ut och gå på den där touren på Ramapo idag. Så jag beger mig ut på route 17 igen... vet inte varför jag åkte fel ännu en gång men det måste jag ha gjort för jag vet att jag vände på samma ställe tre gånger den dagen... sedan så körde jag även av på avfarten innan Ramapo College och fick mig då en liten visning av staden Ramapo. Slutligen kommer jag till Colleget iaf men självfallet har jag missat touren nu. Jag får prata med en tjurig tant och blir lite nedstämd när jag kör tillbaka.

Så när jag gick och lade mig igårkväll så tänkte jag att nu har jag gjort en del misstag på 17 så nu ska jag väl inte behöva göra det igen. Sedan vaknade jag idag...

Även denna dag blev lite körig att få ihop men slutresultatet blev att jag skulle skjutsa Vican till Sylvan för att sedan hämta Christina hos Annette och ta henne till Sylvan. Problemet: Jag har aldrig kört hem från Sylvan själv och det är lite knepigt att veta var man ska. Självfallet har jag också minin som inte har någon gps. Så jag kör, kör av fel, fortsätter, kör av rätt men svänger fel. Är helt lost kör fram och tillbaka. Blir överlycklig över att jag hittar route 17 men sedan så kommer ju det där problemet med norr och söder igen. Börjar lära mig nu att jag alltid ska norr i princip annars hamnar jag i NYC. Men jag blir ännu lyckligare när jag hittar IKEA. Nästa problem som slår mig är att det faktiskt inte hjälper mig så mycket eftersom jag egentligen inte vet var IKEA ligger här. Men för att förkorta historien lite så kom jag tillbaka till Ridgewood. Ann-Britt och John har båda skrattat åt mig när jag berättat att jag tog fel väg och har varit lite här och där. Ann-Britt kom tillbaka från Long Island och tog Christina till Sylvan och nu sitter jag här.

Det blir lite galet ibland men det är väl så det ska vara :) och roligt har jag också så. Imorgon är det väl dags att börja jobba lite igen kan jag tro. Har varit "ledig" två dagar nu om man bortser från barnvaktning i måndags. Idag ahr jag faktiskt pluggat toefl hela dagen... resten av tiden har gått åt till bilkörning X'D


Christinas födelsedag

Kort inlägg men nu är Christinas födelsedag helt över. Vi stod och bakade hennes tårta i ungefär sex timmar! Men resultatet blev... färgglatt... haha. Nej jag blev jättestolt över vårat verk faktiskt, men det var mest jag och Ann-Britt som gjorde något. Vican hjälpte till halvbra men så fort som Katie, Charlotte och Christina kom så var det inte lika intressant längre. Ska lägga upp en bild på tårtan när jag orkar för det går inte att förklara den med rättvisa ;)
På månagskvällen så kom även några fler av Christinas vänner och vi gick ut och åt för att sedan återvända hem och äta tårta. Planen var från början att vi skulle haft med oss tårtan men folk tyckte att det var lite för pinsamt X)

Så har jag också anmält mig till toefl-testet nu. Gjorde en testrunda på nätet igår och jag tror att det kommer att gå ganska bra faktiskt.

Körde även till Sylvans går - var inte alls så farligt som jag fått intrycket av. Så nu kan jag hjälpa till med att skjutsa dit också. Gick till Donkin Donuts och köpte vit varm choklad åt Vican och mig. Var det äckligaste jag druckit! Smakade ungefär som gräs eller jättesöt varm mjölk. Men borde inte ha förväntat mig mer.

Jaja där kom som vanligt lite onödig fakta. Bäst jag slutar innan jag börjar berätta om den nya Disneychannel filmen X)

Jennifer

Så då har ännu en helg glidit förbi här på andra sidan Atlanten. För att börja från "början" så följde jag med Jerry till Red Bank i fredags. Vi åkte runt till tre olika kunder som hade problem med deras sängar. en var extremt stor och det luktade jätteilla hemma hos honom, plus att han hade en katt. Ja det var inte angenämt att vara där i alla fall... Men för att gå vidare till lite roligare berättelser så hämtade vi upp Jennifer sedan. För er som inte vet vem Jennifer är så är det en klasskompis från gymnasiet som för tillfället befinner sig i NJ som aupair och som gjorde oss nöjet denna helg att följa med upp till Windham. Så vi hämtade upp henne som sagt på hemvägen. Blev återigen kinamat till middag (inte att jag klagar bara ett påpekande) innan vi packade ihop oss och återigen far upp till stugan i Windham.
Så har vi tillbringat helgen med att åka skidor vilket har varit väldigt kul även om söndagen var extremt kall! Satt och frös över lunchen också så det blev inte så många vändor på eftermiddagen sen. Men vi hade åtminstone roligt.

På lördagskvällen så var vi även på bio och såg Sweeney Todd med Johnny Depp. Speciell film, lite i stuk med Edward Scissorhands (vilket inte är allt för konstigt eftersom det är samma regissör) men med mer blod... haha. Men jag tyckte om den (musikal så dah). Man fick höra Johnny Depp sjunga också vilket var lite kul :)
Nu ikväll (söndag) så har vi varit på bio igen, denna gång 27 dresses. Jättebra film i "The Holiday"-anda ungefär.

Nästa som kommer upp nu är Christinas födelsedag på tisdag så imorgon blir det tårtbak hemma hos familjen Paulsen. Tror att Katie skulle komma över och "hjälpa" oss. Får väl se hur det går ;) och så ska vi ju försöka få hem Jennifer till Marlboro på något sätt också ^^ Har iaf i stort haft en jätterolig helg och det har varit jättekul att träffa Jennifer igen :)

2 veckor

Nu har jag varit här i exakt två veckor. Jag älskar fortfarande att vara här ;)
Att åka skidor med Charlotte och Vican var jättekul förra helgen, även om det mest blev fika pauser. Charlotte frågade bland annat vad svenskar tänker om amerikaner -  hon blev lite ledsen när jag svarade feta människor som bara äter skräpmat (vi satt för tillfället och åt pommes med popcorn chicken bites haha) och att man skjuter ner varandra osv... Men jag tror hon överlever ;)

Annars så har veckan varit ganska så lugn för min del. Måndagen tillbringade jag i stortsett hemma med att städa i Ann-Britts arbetsrum. Kvällen var avsatt för barnpassning då vi lekte med Littlest petshop. Jag vet inte riktigt varför men jag kom ihåg det som att det var roligare att leka med dockor... haha...
På tisdagen var dert först träning hos Annette och sedan så skulle Ann-Britt till Red Bank med Jerry så jag lovade att stanna hemma och hämta tjejerna från skolan på eftermiddagen. Förmiddagen tillbringade jag på Paramus Mall :D Inhandlade lite nya kläder vilket var välbehövligt eftersom jag inte tog med mig så mycket från Sverige. (Lyckades gå igenom hela garderoben på ungefär en vecka) Sedan så köpte jag äntligen en ny plattång! Lyckan är gjort och den är lila :D
På onsdagen så hade Ann-Britt möte här hemma med alla managers. Jag höll mig mest uppe på rummet hela dagen och såg på TV. Fick en liten uppgift av dem med att skaffa fram adresser till ungefär ett 70 tal inredningsdesigners och göra etiketter med dem. På eftermiddagen så åkte jag och Vican för att köpa balettskor och sedan var det dags att hämta Carolann och Michael igen. Denna gång lekte vi med Bratz. X)

Så har vi då kommit fram till idag. Började dagen med ett jobbigt träningspass hos Annette. Åkte till Duxiana och gjorde lite Top Pads innan jag och Ann-Britt åkte iväg till Ramapo. Dock så lyckades vi missa rundturen så vi ska dit igen nästa vecka men det var fint det jag såg :) Sedan bar det av hem igen, iväg och köpte köttfärs och sedan barnpassning. Därifrån skynda sig hem, slänga i sig mat. Ta med båda kusinerna, hämta upp Charlotte och sedan (observera) träna hos Annette! Två träningspass på en dag var lite att ta i nästan. Mina ben bara skakade när vi höll på med den biten. Men det är åtminstone kul... och jag höll ut riktigt bra för att redan ha gjort det en gång idag (till och med tränaren som för övrigt inte var Annette denna gång tyckte det).

Annat som har hänt är att jag har kört mini coopern nu ett antal gånger. Kört helt själv ute på route 17 (jag tycker åtminstone att det är ett litet framsteg)... och vican hade ett av sina berömda utbrott igår. Kommer (när vi sitter och tittar på american idol vid kvart i åtta på kvällen) och säger att hon har ett prov om konstitutionen nästa dag samt engelska. Visst ok fine liksom men sedan så börjar hon skriva på Ann-Britt att det är hennes fel att hon inte hade pluggat... Jaja hon är som hon är men tror att det blev lite för mycket igår kväll bara... samt att det fortsatte på morgonen med en viss utskrift och nu ska jag inte fortsätta att tjata om det här för så intressant är det inte.

Imorgon ska jag tillbringa dagen i Red Bank och sedan så åker jag och Jerry och hämtar upp Jennifer på vägen tillbaka till Ridgewood. Hem till oss och sedan upp till Windham. Ska bli jättekul!

Windham

Så nu är vi uppe i Windham och jag har varit ute och åkt skidor i ungefär fyra timmar idag. Eftersom det har varit ganska varmt här så har mycket av snön försvunnit vilket har lett till att många av backarna var stängda. Min favoritbacke var öppen men bestod till största delen av iskockor så det var inte den roligaste att åka i. Dessutom så följde Charlotte med hit upp denna helgen och hon har till och med åkt mindre skidor än vad jag har så det blev till att köra i nybörjarbackar idag. Det är kul ett tag men sedan tröttnar man...
Vicans tävling var inställd på grund av snöbristen så hon dissade sin grupp och åkte med mig och Charlotte hela dagen. Vi träffade Christina för lunch och sedan åkte jag hem. Blev precis klar i duschen innan de andra också kom.

Var inte så länge sedan jag skrev så har inte hunnit hända så mycket men för att berätta det som har hänt så var jag och Ann-Britt på IKEA igår. De som säger att möblerna är större här än vad de är i resten av världen vet inte vad de pratar om. Allting såg precis likadant ut som hemma i princip. Roligast var väl att gå på matavdelningen... Jag och Ann-Britt köpte godis, mat och lingondricka för över 200 dollar XD Sinnessjukt men gott med marabouchoklad.
Sedan så körde jag även upp till Windham igår. Är mest motorväg haha så det var inte så svårt. Men nu har jag åkt Route 17 åtminsonte... var inte så svårt men sedan så var det ju inte rusningstrafik heller som tur var. Men det kommer, jag känner mig säkrare och säkrare...

Ikväll ska vi antagligen se Alvin and the Chipmunks. Av någon anledning så lyssnade vi på dem i bilen igår och innan jag hade gjort det så ville jag faktiskt se filmen men nu vet jag inte riktigt haha. Det är verkligen en barnfilm... men den är säkert rolig så det blir nog bra.

För Flips skull

Ja Flip ville ju att jag skulle skriva lite mer nytt här så då får jag väl ta och göra det ;) Hon verkar förövrigt vara den enda som läser så är väl bäst att vara henne till lags... hehe

Helgen närmar sig nu och veckan har varit jättebra. Har suttit barnvakt för Carolann och Michael två gånger, någonting som jag i fortsättningen kommer att göra tre gånger i veckan. De verkar tycka jättemycket om mig enligt Angela så det är ju bra iaf :) Och de villa alltid att jag ska stanna längre. De är söta och slutar aldrig att prata. Första gången som jag hämtade upp Carolann så pratade hon ständigt om hennes fiskar och vilka som hade dött och hur de bajsade... och när vi hade hämtade Michael så berättade de hela Grinchen-filmen för mig (som vi även sedan såg då på kvällen). Kan dock vara lite svårt att förstå vad de säger alla gånger eftersom båda pratar i munnen på varandra men det går bra :) Igår lade vi Scooby Doo pussel och lekte med Littlest pet shop.

Annars på dagarna så hjälper jag till i affären med att lägga in namn i Top Pads listan - och nej det är ingen som egentligen vill veta vad det betyder för så roligt är det inte. Annars så tillbringar jag dagarna med att skjutsa runt Vican och Christina till och från skolan och till några av deras aktiviteter. Jag börjar faktiskt att hitta lite här nu ;) Och det är skönare att köra här än vad det är hemma av någon anledning... Ja jag vet att jag har automatväxel här men det är inte bara det det handlar om, man kör på något annat sätt här. Svårt att förklara...

Två mornar i veckan så följer jag även med till Annette nu också - förklaring: jobbigt träningspass! Tränar muskler och stretchar lite men det är skönt och Ann-Britt har privatlektioner så det är bara hon, jag och Annette så det är inte så trångt heller :) Hon är verkligen jätteduktig och kul att träna med.

Idag har varit en väldigt lugn dag för min del. Jobbade två timmar på Dux och sedan så skulle Ann-Britt till Jill för att fixa med sitt knä som hon har ont i så då åkte jag hem och har varit hemma och tagit det lugnt sedan dess. Körde en halv timme på en av deras maskiner där nere också... Tänkte ladda upp några få bilder på bdb nu och sedan kanske jag fortsätter med att städa upp inne i Ann-Britts arbetsrum. Jag har åtminstone fått ordning på garderoben nu X) Men jösses vad mycket saker de har slängt in där. Det har liksom blivit ett sådant där rum som man ställer allting som man inte vet var man ska göra av.

Föresten så beställde vi också biljetter till Avril Lavigne igår också. Så nu ska jag, John och Vican gå på hennes konsert när Ann-Britt och Christina är i Florida. I annat fall så lyssnar tjejerna endast på The Jonas Brothers (finns en låt på något SingStar i Sverige med deras låt year 3000 eller vad den nu heter). Lite häftigt är att de bor i staden Wyckoff precis bredvid här (som är ihopväxt med är väl snarare rätt att säga... alla städer här sitter ihop så man skulle inte märka att man åkte in i en ny stad om det inte vore för skyltarna) Men biljetter till deras konsert kostar tydligen 300dollar styck och de närmaste de spelar här är i Arkansas tror jag så det blir nog inte så mycket av dem för tjejerna ;)

Jaja nu börjar det faktiskt sina med saker att berätta om för tillfället. Ikväll åker vi upp till Windham igen, Charlotte skulle komma med den här helgen och tror att det var Vican som skulle tävla. Jag skriver mer när jag vet vad som händer.

Lite mer info

Ja, nu har jag lite mer tid och lite mer ork att skriva än jag hade förra gången ;)

Jag kom till USA med en förskräcklig förkylning. Näsan var rent ut sagt ett helvete på planet. Men den har gått över nu åtminstone :) Jag kan nu med största sannolikhet säga att jag inte är allergisk mot Laiken (deras hund) vilket är en stor lättnad för man kan inte motstå denna underbara hund! Han är världens mest energiska och gosiga, keliga sak som slickar ens fötter och händer och bara äter "riktig" mat - inte hundmat. Han använder gröna mattan framför TVn som sitt middagsbord och tillbringar dagarna med att skälla för att bli utsläppt på framsidan för att sedan springa runt huset och vilja bli insläppt på baksidan X) Sjukt rolig hund iaf...

Men för att återgå till allt annat än Laiken... Jag kom hit i torsdags eftermiddag och Ann-Britt hämtade mig på flygplatsen. På något sätt så lyckades vi missa varandra totalt och hittade inte varandra ens när vi pratade i telefon men slutligen så hittade vi iaf varandra för här är jag ju ;)
Fredagen mådde jag mest dåligt och var trött. Följde med Jerry när han kom för att hämta Vicans flöjt som hon hade glömt hemma och följde sedan med honom till affären. Strövade omkring lite i Ridgewood innan jag och Ann-Britt åkte iväg för att handla lite mat till Windham.

Senare på kvällen så åkte jag, Vican, Christina och John till Windham. Ann-Britt följde inte med upp den här helgen eftersom hon skulle till ett kloster för att ha möte med deras kyrka X) Har hyrt skidor och pjäxor föresten för säsongen. Det kostade endast 169 dollar för hela säsongen!
Så helgen tillbringade jag med att återfå mina halvdana skidkunskaper samt testa Wii för första och äta pizza i en biosalong. Förövrigt så såg vi National Treasure 2 och den levde väl ungefär upp de till förväntningar jag hade. Men den dög som underhållning :) Huset i Windham är för övrigt väldigt mysigt, speciellt såhär på vintertid då man kan tända en brasa och bara sitta vid den så otroligt amerikanska julgranen (har ALDRIG sett en så tät gran förut!) och bara glo på TV. Men kort sagt så var helgen underbar. Vi åkte tillbaka hem till Ridgewood söndag eftermiddag.

Idag, måndag så har jag tillbringat dagen med att göra tygsamples åt Duxiana som de ska skicka ut till lite kunder. Blev riktigt snygg måste jag få säga men tog mycket längre tid än jag hade kunnat drömma om :S Ska göra klart resten imorgon tror jag. Ska även följa emd Ann-Britt till hennes träning på morgonen.
Har kört bil för första gången i USA idag också. Inte alls särskilt "farligt". Trafiken i Ridgewood är helt ok. Eller, det lustiga är att det är mycket mer trafik här än i Linköping (well duh) men det är knappt några trafikljus endast en massa stoppskyltar och ändå så är det inte svårt att komma fram. Finns alltid någon lucka man kan klämma sig in i. Så första gången jag körde iaf så åkte Ann-Britt med - vi åkte förbi tjejernas skola igen och sedan till affären, jobbade till tre och sedan åkte vi hem. Andra gången skjutsade jag Vican till hennes dansträning och åkte sedan hem själv. Sedan vid fem åkte jag själv tillbaka till Duxiana för att träffa Angela vars ungar jag ska hämta tre dagar i veckan. Så vi gjorde en liten testrunda idag eller vad man ska säga. Eftersom vi hade två bilar så fick jag följa efter henne (gick på något konstigt sätt jättebra trots att vi var tvungna att korsa en massa trafikerade korsningar med endast stoppskyltar) och så hämtade vi upp barnen på deras två olika ställen. På onsdag ska jag göra det själv men det går säker bra.

Nu på kvällen så har det nite hänt så mycket. Åt middag när jag kom hem ungefär, hjälpte Vican med läxan och sedan så har vi mest glott på TV. Har också skickat iväg ett mail till Jennifer som också befinner sig i New Jersey för tillfället så vi ska träffas någon dag. Och Helen på Duxiana har en guddotter som också är aupair här som jag ska få träffa så allting är tiptop för tillfället.

John och Ann-Britt verkar lite halvt panikslagna över att jag inte läser på College nu X) eller inte halvt panikslagna men de har nämnt ett antal gånger att jag ska väl läsa vidare? Speciellt Ann-Britt verkar inne på att jag ska läsa här, finns tydligen ett bra college här i närheten som hon har visat deras hemsida för mig. Verkar jättefint och visst så skulle det vara kul att läsa här, men det kostar en hel del... Vi får se. Behöver ju inte bestämma mig än så...


För att svara på Flips fråga så vet jag faktiskt inte riktigt när det är lättast att få tag på mig på msn. Vet inte riktigt hur mina dagar ser ut men den tid som det är störst möjlighet är väl att jag försöker vara inne vid nio tiden på kvällen svensk tid... men jag kan inte lova någonting... men kvällstid iaf :)

Ja men nu ska jag nog avlsuta det här aningen virriga inlägget. Skriver mer någon annan gång när det har hänt lite mer... Kommentera gärna eller skriv mail :) Kollar datorn regelbundet.

USA

Så då har jag nu landat i USA. Och jag kan inte säga annat än att det känns jätteskönt och kul att komma hit. Tydligen så är det massa människor här som tycker att det är bra att jag kommer och som det lät på Ann-Britt när vi åkte från flygplatsen så kommer jag att ha väldigt mycket att göra ^^ Vican och Christina var också glad att jag kom och det är ju alltid kul :)

Nu är Ann-Britt iväg och köper kinesmat så snart ska vi äta... skriver mer senare.