och jag som skulle ha packat...

Jag hade medvetet sparat denna sista dag till att packa. Att jag inte lär mig? Det finns inga lediga dagar i det här landet när man har någon form av relation till familjen Paulsen. När jag vaknade var det dags att flytta datorer till källaren och koppla upp dem. När skärmen inte fungerade så åkte vi till Duxiana för att hämta en annan och på vägen hem kom vi på att det är ju faktiskt en väldigt fin dag så vi kanske borde åka till klubben eftersom poolen stänger nästa vecka. Två timmar vid poolen blev det innan vi åkte hem och började sortera skivor. Tröttnade dock på det och fixade med lite bilder som jag ska sätta upp på väggen i mitt nya rum. Avbröts för middag och under tiden jag åt kom jag på att det var en del nödvändiga saker som jag hade glömt att köpa. Jag och Vican åkte iväg och köpte det och kom då på att nu var det inte så farligt varmt längre så vi kanske borde gå ut och jogga. Så en halvtimmes jogging (eh ja vi kan ju kalla det jogging åtminstone) blev det och efter det spelade vi Sequence med A-B och Christina. Klockan tio på kvällen började jag packa inför min flytt imorgon. Det är ju så extremt tråkigt! Känns inte ens nödvändigt när jag bor så nära heller för det är bara att åka tillbaka och hämta ifall jag har glömt något.

God nyhet var att jag hittade min bärbara hårddisk igen, och nu vid midnatt har jag fått en hel del gjort. Nej ska fortsätta nu ett tag innan jag måste sova. Lovade ju att jobba några timmar på skolan innan jag flyttar in.

En dag kvar

Gårdagen var totalt händelslös. Tillbringade hela dagen med att sortera A-Bs DVD skivor och rensa ut gamla VHS band. Men renget öste ner och var alldeles grått ändå, plus att det var rätt så skönt med att bara ha en total slapp dag. Idag var jag och jobbade i Summit med Carol. Jag sålde nästan min första säng eftersom jag fick ta hand om ett par som kom in när Carol redan höll på med ett par och en annan man som ville någonting med sin kudde. Iaf paret jag hjälpte bokade en tid då Jerry ska komma och mäta deras säng och se om det passar osv och sedan får vi se. Men det verkar lovande :)

Hade middag med Jess, JonBon, Ken och Kaitlin sedan. Kaitlin har redan flyttat tillbaka till Ramapo eftersom hon är med i SGA, och måste fixa en massa saker inför när alla ska flytta in, så vi åkte till hennes rum efteråt och umgicks. Var riktigt roligt att vara tillbaka... bara en dag kvar för packning imorgon och sedan flyttar jag dit igen.

Taylor Swift



Har precis kommit hem från hennes konsert. Väldigt bra!

Inget speciellt

Det har inte hänt någonting speciellt idag. Jobb, poolen en halv timme och sedan fixade jag och Vican mina ramar till mitt rum. Kjutsade dem till Sylvan (de får hjälp inför provet Vican ska ta för att komma in på samma skola som Christina, och Christina får hjälp inför högskoleprovet) som de har börjat gå till igen, gick ner och tränade medan de var borta och åkte sedan och hämtade dem.

Imorgon blir det mer intressant dock då vi ska gå och se Taylor Swift! Ska bli riktigt roligt så börjar dagen med jobb som vanligt och sedan åker vi in till New York för middag och hennes konsert i Madison Square Garden.

...

Vet itne vad jag ska ha för rubrik. Vican kom hem från Atlanta för snart en timme sedan och har skrikit sedan dess. varför exakt förstår jag inte mer än att hon är missnöjd över sitt schema. Jag vet inte men jobbigt är det så jag gömmer mig på rummet nu. Hon är helt slut, jag antar att det är därför egentligen.

Janet är tillbaka på jobbet på skolan och igår fick jag sitta med henne och försöka att lista ut varför vissa folk som inte hade tagit de kurser som krävdes hade kommit in på andra kurser. Har fått göra en hel del annat också. Det känns som att jag får lite roligare arbetsuppgifter nu än förra terminen vilket är roligt. Jag hade räknat med att åka ner till Summit och ta Christina till en golftävling igår efter jobbet men A-B bestämde sig för att hon skulle göra det istället så jag fick ledigt. Jag tog tillfället i akt att åka till Clifton för att göra chek-uppen på min bil som skulle ha gjort 10 dagar efter att vi hämtade den. Gick snabbt och smidigt men tanten bakom disken trodde jag var 17 och blev väldigt förvånad när jag sa att jag skulle fylla 21 i oktober. Hm... vet inte vad jag ska säga mer om det.

Har köpt ramar från IKEA idag som jag ska måla och fixa till så att det blir fint på väggen i mitt och Joannas nya rum. Vi flyttar in på måndag så bara en vecka kvar nu!

Skridsko åkning i Augusti

Det var meningen att vi skulle åka till stranden idag men vädret var inte tillräckligt bra så Jess kom på idén om att åka skridskor istället. Kan man komma mer åt motsatt håll? Men varför inte. Så vi åkte till Pallisades Mall, som är det näst största köpcentrum i USA fördelat på fyra eller fem våningar. På fjärde våningen så har jag nu lärt mig att det finns en ishockeyrink som är öppen för allmänheten under speciella tider. Jag trodde att jag skulle vara sämt men det visade sig att de aldrig riktigt har åkt skridskor så mycket. Vickey höll sig mest till kanten men det blev bättre ju mer vi åkte. Ken försökte sig på trick eller något och Jess och jag åkte mest runt och tog lite kort osv. Det var lite skillnad från förra gången jag skulle åka skridskor vilket var i vintras. Det var en decimeter snö på isen som vi försökte skrapa bort men orkade inte så mycket. Vi åkte väl då i kanske fem minuter, fikade och sedan åkte vi hem haha. Idag åkte vi i över en timme . Sedan avslutade vi dagen med lite affish-shopping till Kens rum och sedan middag. Har nu avslutat ett spel alfapet med A-B och Christina.

Tro det eller ej men jag har till och med lite bilder jag tänkte lägga upp!



Vickey, jag och Jess



Vet inte hur många bilder vi tog på Ken innan vi slutligen lyckades få en under själva hoppet

Summit

A-B väckte mig klockan åtta idag för att fråga om jag ville åka ner till Summit med Carol så att hon kunde gå igenom alla lakan med mig. Det var faktiskt en väldigt rolig dag. Hjälpte Carol lite med datorn och sedan försökte vi gå igenom laknen men det kom in sängkunder varje gång vi försökte så vi hann bara en del av dem. Men jag hade roligt och det var definitivt roligare än att titta på golf hela dagen med Christina och A-B haha.

Julie och Julia

Det blev en tjejkväll idag eftersom det var ett år sedan Joey gjorde slut med Vickey så hon var lite nere. Jag och Jess muntrade upp henne med middag på Johnny Rockers och sedan bio då vi såg Julie och Julia. Det var en gullig film men det hade räckt om den varit två timmar istället för två och en halv för det blev lite segt. Handlade om två kvinnor, en från 1950-talet som skrev en kokbok och hade en stor passion för mat och sedan en annan i nutid som startade en blogg om hur hon lagade alla recept ur den där kokboken under ett år. Helt ok film med Amy Adams och Meryl Streep i huvudrollerna.

Lite bilder eftersom jag är dålig på det



Middag med vänner. Jinal och jag



På stranden på lbi (Mike's sommarstuga) Mike, Pat och JonBon på bilden



Vi hittade en massa båtar haha. Cupo, Steph och jag

Min bil är röd igen

Det var definitivt myggbett jag hade på benen för jag fick dem när vi satt framför brasan hos Britney, det var innan Laiken kommit hem.
Dagen har varit rätt så innehålls lös. Blev inget jobb idag så jag roade mig med att tvätta min bil. Blev väldigt förvånad över hur röd den faktiskt kan vara. Eller nej det var väl en lögn den såg inte så illa ut innan tyckte jag, men när jag var klar så var vattnet alldeles svart. Fin blev bilen iaf och nu luktar den gott också.

Vi beställde taimat till middag vilket nog är första gången jag ätit i USA. Väldigt gott och sedan så tittade vi på Slumdog Millionair. Jag har redan sett den och tycker den är väldigt bra. Christina uppskattade den dock inte utan skippade halva filmen för hon tyckte det var för otäckt och A-B tror jag inte heller uppskattade den helt men åtminstone mer än Christina. IJag kanske är konstig men i brist på ett bättre ord så tycker jag att det är intressant att se sådana saker som filmen visar. Som fattigdom i Indien och vad en del människor måste gå igenom. Det känns så långt borta när man sitter i den här verkligheten i överflöd. På något sätt så tror jag ändå att det kan vara nyttigt att öppna ögonen och lära sig om sådana saker. Jag skyller på spint :)

En annan film jag har sett som jag tyckte var jättebra var Taken. Jag kanske har skrivit om den tidigare men den kan jag verkligen rekommendera. Handlar om två amerikanska ungdomar som ska åka till Europa för att följa U2 på deras turné men blir kidnappade i frankrike. Självfallet så är den enas pappa föredetta agent av något slag och han beger sig iväg för att hitta sin dotter och upptäcker en hel härva av trafficking osv. Iaf väldigt bra film.

Lopporna attackerar!

Till allas glädje så kom Laiken hem igår. Dock så upptäckte A-B idag att han hade loppor på baken, var ju mindre roligt. Så iväg till veterinären osv med honom. Sedan fick vi spreja alla mattor och byta lakarn osv. Men nu bör de vara borta åtminstone.

Sedan senaste, och innan loppattacken, så har jag jobbat på skolan. Hon hade till och med en riktig uppgift åt mig idag! Blev väldigt förvånad haha. Fick skriva en lista på alla som skulle ha tillgång till olika datasalar (ja jag sa inte att det var en jättespännande uppgift men det var roligare än att sitta och göra ingenting). Annat som har hänt är att mina 49 myggbett som klär mina ben kliar som jag vet inte vad.


Joannas hus och Britneys poolparty

Efter att ha suttit barnvakt hela fredagen så körde jag ner till Joanna i Toms River. Var så otroligt roligt att träffa henne igen! Har inte träffat henne på över en månad och då sågs vi bara några timmar. Vi hade mycket att prata om så vi dissade att gå ut med hennes kompis Viana, skippade att bowla med hennes jobbkompisar utan bjöd över hennes kompis John och umgicks med honom och hennes syster istället. Det var meningen att vi skulle ta nattdopp i deras pool med det var väldigt kallt så blev inte så länge.

Nästa dag så åkte jag och Joanna hem till Britney i Millville eftersom hon hade hennes födelsedagsfest. Det var ett poolparty typ men det roligaste med det var att det blev en mini återträff för 209 (de jag bodde med på skolan) minus Jess som låg hemma och var magsjuk. Så det var orginalgänget. Även Brian och Matt Lee från Ramapo kom, det skulle ha kommit en del fler personer men de fick förhinder tyvärr. Men vi som kom hade roligt tillsammans med Britneys alla andra kompisar från hemma. Vi spenderade natten där vi 209-tjejer och vid tio imorse så åkte jag och Joanna hemåt eftersom jag skulle hämta A-B, Vican och Christina på flygplatsen på vägen hem. De var rätt så trötta och möra när de kom, och de klagade på värmen eftersom de hade långbyxor och långärmat på sig och det var 34 grader och strålande solsken haha. A-B gick och lade sig en timme efter att vi kom hem ungefär och har sovit sedan dess. Gissar att hon kommer att sova gott hela natten.

Imorgon blir det jobb. Aldrig någon ro här inte :)

Kanada på 20 timmar och körkort

Vistelsen hos Steph var väldigt lyckad. Men min planerade resa till Niagara fallen blev aldrig av. eftersom när jag skulle beställa biljetterna så stod det att det inte fanns några tillgängliga. Mitt nya alternativ blev då istället att ta bussen upp till Montreal och två och en halv timme ta nästa buss tillbaka. Dock så var bussen en och en halv timme försent och eftersom man ska vara vid bussen 45 minuter innan den avgår så blev det att komma dit och vända igen. Inte för att jag klagade direkt för bussterminalen var inte direkt något uppmuntrande ställe att vara på ändå. Jag kom hem vid halv sex imorse, sov fem timmar och sedan var det dags att åka för att fixa körkortet.

Jag tog mig förbi första steget med att bevisa att jag var jag genom 6 point ID. Jag tog mig förbi steg två då de tittade på alla dokument igen. Fick sitta i kö för att betala och ta mitt kort. Dags för att göra det skriftliga provet som jag klarade dock så var jag tvungen att åka till ett annat ställe för att översätta mitt körkort eftersom mitt gamla hade gått ut. Så iväg till Hackensack och lyckas hitta översättningsstället. Hon är snäll och gör det på plats och jag åker tillbaka för att hämta ut mitt körkort. Jag går igenom första kontrollen för 6 point ID men på steh två så stoppar hon mig!! Flera av de anställda känner igen mig men den här tanten (som jag gärna skulle kalla många andra namn men ska försöka att hålla bloggen civiliserad tänkte jag) säger att hon inte kan godkänna mig eftersom brevet med mitt social scurity number, som jag hade med för att bevisa min adress, var skickat för sex månader och tolv dagar sedan, gränsen är sex månader. Så jag får ställa mig och vänta på att en av deras övervakare ska komma ut från mötet. När de väl kommer ut så tar det fem minuter innan jag får mitt kort. Så tack vare den där tanten så var jag tvungen att vänta ungefär 45 minuter extra. Men men nu har jag äntligen mitt New Jersey körkort.

12 timmar i Ridgewood så bär det av igen

Har precis kommit hem från Connecticut där jag har tillbringat två dagar med Angela, hennes familj samt systers familj. Det är alltså barnen jag brukar sitta barnvakt för med föräldrar osv. Det var väldigt trevlig och de har ett litet men mysigt hus inte långt ifrån en sjö. Lördagen så var det bra väder men idag så var det rätt så kallt och mulet. Vi åkte trots det en runda i deras motorbåt. Sedan så lekte jag lite med Michael och vi avlsutade kvällen på samma sätt som föregånende med knytkalas med alla deras vänner och släktingar som också har hus där uppe. Jättetrevliga människor men herregud så mycket mat! Igår så var folk rätt så onyktra också och en hade stora problem med att uttala mitt namn så han kallade mig Osach eller något liknande. Efter en god middag så åkte jag och Steve (Angelas man) hem till Ridgewood medan de andra stannar kvar till tisdag.

Nu borde jag egentligen packa om eftersom jag kommer att bli upphämtade om 11,5 timmar för att åka ner till Steph i södra Jersey. Jag tillbringar två dagar där innan min tåg resa mot Niagarafallen börjar. Anledniningen till att jag åker dit istället för till Montreal som geografiskt sätt ligger närmare är för att det är billigare. Konstigt jag vet men det är så det är och det är väl kanske roligare att se det själv än att spatsera omkring i Montreal eller något.

Planer för den närmaste tiden... och jag andas när?

Idag var det gatuförsäljning i Ridgewood. Det var itne så jättemycket folk ute men det var roligt att jobba eftersom det var med Nara, Kim och Angela. Jag satt ocxh klippte kort i över sex timmar så det höll mig sysselsatt också. Imorgon blir det barnpassning och lite jobb i butiken och sedan filmkväll eller något med north Jersey gänget (Vickey, JonBon, Ken och Jess). Lördag blir lite jobb i butiken innan Donna hämtar mig och kör upp till Conneticut där Angela och barnen har deras sommarstuga. Jag stannar där till söndag kväll och åker hem med Steve. Måndag morgon hämtar Vinny upp mig, Greg och Sam och vi åker ner till Steph och tillbringar dagen på stranden. Måndag natt sover jag över hos Steph sedan är det inte helt klart vad jag ska göra eftersom jag inte kan bestämma mig. Antingen så stannar jag där till onsdag morgon och tar tåget till Niagara fallen, eller så stannar jag till tisdag kväll åker hem och onsdag morgon kör jag upp till Kanada. Jag kan bara inte bestämma mig för vilket alternativ jag vill göra. Men oavsett vad jag bestämmer mig för så åker jag ner till Summit på fredag över dagen och sedan vidare till Toms River för att träffa Joanna och Caitlin på kvällen. Sover över natt där och sedan på lördagen så åker vi tre vidare neråt i Jersey till Millville för Britneys födelsedagsfest. Efter det så är det bara att åka tillbaka uppåt på söndag för att hämta Vican, Christina och A-B på flygplatsen... helt makalöst hur jag har lyckats pussla ihop allting :)

Tillbaka i Ridgewood

Kul att höra att A-B och Christina kom fram och att ni har det bra. Synd bara att vädret är kallt för er. Själv så hade jag två underbara varma soldagar nere i Long Beach Island. Mikes beach house var alldeles perfect. Kort gångavstånd till stranden som var en oändlg vit sandstrand. Nu blir det att jobba i Ridgewood några dagar innan jag åker iväg igen.

Drar iväg på äventyr

Nu är jag helt ensam... Skjutsade A-B och Christina till flygplatsen igår och John skjutsade jag dit imorse. Inte för att det betyder att jag inte har någonting att göra. Än så länge så ser det ut som att jag har två dagar ledigt undertiden som de är borta, jag trodde först det skulle bli tre men kom på att jag hade glömt bort Britneys födelsedag. Dagens planerade strandutflykt gick i stöpet dock eftersom vädret bestämde sig för att ösa ner regn blandat med lite blixtrar och dunder. Detta ersattes då med middag och bio istället. Hm, blir som att upprepa gårdagen men på ett annat köpcentrum. Igår träffade jag nämligen Jinal, Sam och Greg för mexikansk middag på On the Border och sedan gick vi och såg Funny People. Det är den nya filmen med Adam Sandler och Seth Rogen. Den var helt okej, många skratt och fullsatt biosalong. Vi får se vad det blir för film ikväll, jag misstänker att folk kommer att vilja se den filmen men känns ju lite trist att se samma film två dagar i rad.

Efter filmen iaf så blir det iväg på äventyr. Eller ja, jag och JonBon åker ner till Mikes sommarstuga i Long Beach och sover över två nätter. Om Joanna svarar någon gång så kanske jag åker direkt till henne därifrån men vi får se hur det blir. Jag kommer inte att ta med datorn iaf men kanske kan låna någon för att uppdatera lite. Torsdag är jag definitivt tillbaka i Ridgewood igen för att jobba tre dagar. Hoppas alla har det bra där hemma.