Stephs födelsedag samt mentalsjukhus

Jag glömde berätta att vi åkte till ett gammal mental sjukhus. Det finns någonting som heter Weird New Jersey vilket är läskiga och udda ställen runtom hela New Jersey. Så vi bestämde oss för att åka till ett av dem, dock så var det i New York State så jag vet inte om det räknas till Weird New Jersey men det är åtminstone i samma anda. Så i fredags vid elva på kvällen åkte vi iväg. När vi kom till stället där vi tänkte parkera så var det en vakt där så vi fick vända eftersom man egentligen inte får vara där. Vi körde runt lite och sedaan hittade vi ett gäng ungdomar som gick sista året på gymnasiet som satt på en parkeringsplats. Ja det såg ju lite skumt ut men Luke är som han är och pratar med alla så han gick framt till dem. Det visade sig att de hade spelat fribee(?!) och nu var uttråkade och mer än gärna ville visa oss området. Så de hoppade in i sina bilar och vi hängde på. Först tog de oss till jag vet inte vad det hade använts till men det var mest en massa bråte. Sedan fick vi gå en lång omväg för att komma till själva sjukhuset. Vi klättrade in till källaren, det var vatten och någon sorts lera överallt men ju högre upp vi kom dest torrare blev det. Lite obehagligt var det men spännande. Om vi inte hade hittat våra "guider" så hade vi antagligen inte hittat sjukhuset.

Idag fyller Steph år så ska springa i förväg efter vår lektion så har vi tårta och presenter till henne :)

Sommarväder

Det är 34 grader varmt och strålande solsken! Andra dagen i rad som det är såhär underbart och det blir 28 imorgon coh 34 igen på tisdag. Det enda dåliga med det hela är att man vill vara utomhus, inte göra en massa läxor. Så vi försökte med att gå ut och sola och göra läxor samtidigt. Jag fick lite gjort men det är för varmt egentligen. Jag vill inte bränna mig heller så jag gick in efter två timmar, men jag har fått en hel del färg iaf :D

Jag hade tänkt att göra läxor hela helgen men åkte till Ridgewood igår för jag skulle skjutsa Vican till lite saker. Blev så att jag var där hela dagen, fick ingenting gjort, och följde med dem på middag på klubben. Jag kom tillbaka till skolan vid halv nio men gjorde en väldigt duktig insats och avslutade en tio sidors uppsatts samt skrev sammanfattningen på två sidor. Så jag var rätt så nöjd. Vid halv tolv så knackade Willard på dörren. Detta var lite konstigt eftersom varken jag eller Joanna någonsin har umgåtts med honom utan bara säger hej när vi ser honom i korridoren eftersom vi är grannar. Iaf så var han uttråkad så vi drog med honom till en fest i 101. Det blev faktiskt en väldigt rolig kväll bara att umgås med alla våra vänner :)

Redovisning

Jag tänkte bara underätta alla om att vi har gjort vår redovisning för engelskan. Den gick bra, jag gjorde bättre ifrån mig än förväntat och eftersom vi var sista med för lite tid så fanns det inga rum för frågor, vilket jag och Joanna tyckte var väldigt bra.

Jobbet känns bättre nu eftersom Janet är på bättre humör och jag har börjat komma in i allt och kan arbeta mer självständigt. Dock så är jag fortfarande beroende av att Janet ger mig uppgifter hela tiden. Det händer inte mycket intressant här för tillfället. Är bara en och en halv vecka kvar med lektioner nu och sedan är det en vecka med finals. Snart är första året avklarat vet inte om jag ska skratta eller gråta. Kommer att bli extremt tråkigt att pcka ihop alla saker och lämna rummet eftersom vi inte kommer bo allihopa tillsammans nästa år. Visst jag, Joanna, Jess och Steph kommer att ha jätteroligt men det kommer inte bli lika mycket dramatik och även om det har varit väldigt tröttsamt vissa perioder så kommer jag att sakna det.

Jag bor i en myrstack

Det är extremt snuskigt för vi har en massa myror i vårat rum nu! Usch det är verkligen jätteäckligt och anticimex-gubben som inte är från anticimex var där och lade ut något pulver men vi har ännu fler myror nu än innan!Vi var tvungna att slänga all vår mat och snacks och det är bara äckligt helt enkelt.

Helgen med Cupo och de andra var jättelyckat! De älskade verkligen Ramapo jämfört med Rider och Pual funderar till och med på att flytta över hit. Lite korkat på sätt och vis eftersom han bara har ett år kvar nu men vi får se hur det går. Vi hade vattenballongskrig när de var här vilket var väldigt uppskattat, dock så var inte de med men vi var runt 15 personer, jag blev dyngsur! Innan det så grillade vi vilket var underbart för vädret var så varmt, dock blåste det lite men det var fortfarande varmt nog för kjol och linne. Sedan hade vi fest hos oss på kvällen.

Det har varit så lugnt i mitt rum den här terminen jämfört med förra om man tittar på hur dramatiska alla är och hur mycket de bråkar. Dock så börjar det byggas upp nu igen när vi umgås mer då nollningen för sororities är över nu. Vi får se hur det går...

Cupo kommer!

Jag blir så ledsen när helgen äntligen kommer och jag tänker att nu ska jag äntligen få sova ut på morgonen. Och så vaknar man av sig själv vid nio! Somnade halvt om till tio. Sedan var jag pig att gå upp och städa vardagsrummet och våra rum. För idag så kommer Cupo hit med Jon. Paul och Shelby. Ska bli jätteroligt och vi börjar med en bbq (grillning) utanför maple och sedan ikväll blir det fest i Pine. Imorgon tror jag att vi ska ta dem upp till reservatet, jag har itne varit där än så det ska bli kul kul kul.

Gjort bort mig... illa!

Så jag har ett grupparbete som antagligen ska redovisas imorgon. Jag är i en grupp med Joanna och en annan tjej som är rätt så blåst (Geisha-kommentaren ifall någon kommer ihåg?). Iaf så hade jag tagit på mig att jag kan sätta ihop allas powerpoint sidor ifall de gav dem till mig. Den andra tjejen skickade dem till mig i tisdags men när jag såg dem blev jag inte så glad eftersom hon hade skrivit hela uppsattser i princip på varenda sida. Det var kort sagt alldeles för mycket text. Så jag skickade en kommentar till henne om det, väldigt snällt formulerat tyckte jag då jag sa att hon kanske skulle fundera över att ta bort lite eftersom det var för mycket för folk att läsa. Jag hör ingenting från henne förrän imorse då jag får svar om att hon tänkte att hon sammanfattar allting och så kan folk få läsa om de vill. Jag tyckte inte om det svaret eftersom det här är ett grupprojekt som vi kommer att få ett gruppbetyg på. Det betyder alltså om hennes sidor är dåliga så får jag ett dåligt betyg. Så jag satte mig och fixade alla hennes 15 sidor. Sedan var jag också tvungen att fixa Joannas sidor för hon hade också rätt så mycket onödig text. Efter att ha suttit och gjort läxor i fem timmar, varav tre hade gått åt till att fixa till vårat arbete så var jag rätt så trött. Jag åt middag och gick iväg på min lektion. Dock så var det inte helt klart eftersom jag var tvungen att fixa källorna. Så jag hade mailat tjejen tidigare och bett om dem. Hon hade återkommit till mig med tre länkar men sa att hon skulle skicka dem i MLA format till mig. Nu så hade hon skickade tillbaka ett mail, det var inte omgjort till MLA utan det stod bara att jag fick ju hennes länkar förut och det var det enda hon använde. Jag blev lite sur eftersom det skulle betyda att jag skulle bli tvungen att fixa det till MLA, för jag hade ju inte mina egna att fixa. Dock när jag tittar närmare på hennes källor så får jag nog. Då har människan använt sig av brittanica.com (vilket är värre än wikipedia att använda i ett college arbete) samt .org som han uttryckligen har sagt lektionen innan att vi inte kan använda oss av. För att få ut min ilska skickar jag ett sms till Joanna för att berätta vad hon har gjort där jag inte använder så vackra ord...

Ja ni har väl gissat nu. Smset skickades inte till Joanna. Jag råkade välja Britney istället... FML! SÅ jag får till bara: "Wow, jag tror att du skickade det till fel person." Innan jag hinner skicka iväg mitt långa ursäkt sms så skickar hon ett till. "Jag tycker att ag förtjänar ett svar. Är du tolv eller? osv..."
Ja ok det var ju inte bra att använda det språket som jag gjorde men samtidigt så var det väl rätt åt henne att höra för jag har nu i princip gjort hela vårat arbete. Hon klagar på att hon är stressad. Well newsflash ALLA är stressade nu! Och jag kan med ganska stor säkerhet säga att jag har mer än henne att göra. Jaja det är väl sådant som händer och jag tyckte inte direkt om henne innan ändå. Efter den här presentationen behöver jag ändå inte prata med henne mer haha. Blir lite pinsamt imorgon.

En bra påsk

Så påsken blev riktigt lyckad. Jag och Jess var de enda som stannade kvar på skolan som sagt och jag jobbade både fredag och lördag. Men på söndagen så följde jag med Angela och hennes familj till hennes syster och firade påsk. Jag åt extremt mycket mat och godis och de skickade med mig en massa till skolan. Jag lekte lite med ungarna också och Michael och Carolanns kusin Emily tyckte att det var väldigt roligt att jag var med verkade det som.

Så det är en månad kvar på terminen och det verkar som att varenda lärare tyckte att det skulle vara roligt att lägga allting de sista veckorna. Så vad jag ahr kvar att göra under fyra veckors tid är:

Engelska: researchpaper (5 sidor), två vanliga uppsattser (2-3 sidor) samt ett muntligt framförande på minst 20 minuter.
Historia: researchpaper (8-12 sidor), åtminstone 2 quizzes att ta hem, slutgiltigt prov
Litteratur: muntligt framförande, uppsatts (3 sidor) samt slutgiltigt prov.
Diversity Perspectives: reseachpaper (8-10 sidor), sammafattning av researchpaper (2 sidor), muntligt framförande, slutligt prov.

Så min plan är väl att stänga in mig på mitt rum all min lediga tid och bara plugga och skriva... You gotta love college.

Påskhelgen

A-B frågade mig ifall jag ville följa med dem till Christinas golftunering eftersom hela familjen skulle åka. Dock så åkte de redan torsdag morgon vilket skulle ha betytt att jag skulle missa tre lektioner samt två dagars jobb. Så jag tackade nej och tur var väl det lite för trots att det inte är så mycket folk kvar här så har jag haft väldigt roligt.

I fredags så var jag på kontoret (jobbet på skolan) helt själv eftersom alla kontor på skolan egentligen var stängda men de vill alltid att CA-office ska vara öppet utifall en lärare ringer och ställer in lektionen eller liknande. Detta hände inte men var ju roligt att de litar på mig så mycket att de ger mig nyckeln och låter mig ta hand om allting. De hade noga gått igenom med mig hur telefonsvararen fungerade och skrivit en lapp om hur jag skulle göra. Jag behövde inte använda det mn det var roligt när Janet ringde och skulle låtsas vara en virrig mamma eller en professor. Men ja, man var nog tvungen att vara där för att förstå.

Sedan så jobbade jag i Duxiana affären efteråt på fredagen samt idag. Vi vek brev och stoppade dem i kuvert... inte roligaste sysslan men det ger lite pengar och jag tycker om att jobba med Nara och Angela, vi hade roligt och vi blev typ klara så det var bra.

Jag funderar på att ha ett minor nu också i computer science (datorer). Måste dock bestämma tid med min adviser för att se om det över huvutaget är möjligt. Jag hoppas att det är det... det borde vara det. Eller alltså det är klart att det är möjligt men jag måste se om det går att få in under fyra år eller hur det nu blir.

Alla i mitt rum har åkt hem förutom jag och Jess så igår hade Jess fyra av sina kompisar här och vi gick ner till 101 som fortfarande var kvar med lite tillskott av kompisar från hemma. Var riktigt roligt faktiskt. Nej nu ska jag sluta att skjuta upp läxorna. Jag är inne i en period då jag har extremt mycket att göra så jag tillbringar all min tid med att stressa över det och får då istället ingenting gjort. Inte bra.


Halvvägs

Det är lustigt för även att vi inte har ledigt så känns det som att det är ett lov som kommer nu. Många kommer att åka hem över helgen för att fira påsk hemma, men hela familjen Paulsen är iväg från torsdag morgon till söndag natt så jag har huset för mig själv. Kommer nog att bo på skolan dock för jag tror att vissa människor stannar, eller så har jag folk över i ridgewood. De sa att det gick bra så. Ska jobba i affären och göra läxor fredag och lördag tänkte jag och läxor hela söndagen. Haha vilket roligt liv jag har. Men bättre att göra det då när alla är borta än att jag sitter inspärrad på rummet medan alla är här. Men men ska sova nu, behöver sömn.

Ny vecka startar bra

Eller den startade väldigt trött. Det var svårt att komma ur sängen idag. Men det var en väldigt bra helg. I fredasgs så kom Jess pojkvän Luke med två av sina vänner Brian och Pat. I lördags så jobbade jag i affären hela dagen och sedan på kvällen så åkte jag, Jess, Joanna och Luke och bowlade. Jag kom tvåa så det var roligt. I söndags var det jättefint väder så att försöka göra läxor var ju lite halvt lönlöst, även att jag fick lite gjort. Men vi spelade volleyboll vilket var väldigt roligt.

Idag så var det trööööööögt att ta sig upp ur sängen. Men jag kom upp och jobbade och sedan så var min lektion inställd så jag och Joanna blev glada. Mer sovtid mellan lektioerna och lite läxor. Yes!

Linden 209

Så det blev inte som vi hade hoppats utan vi hamnade trots allt i Linden. men vi fick rum 209 igen så får väl vara glada för det lilla. Jag fick alla mina lektioner jag hade önskat vilket var bra. Vädret var extremt fint också, jättesoligt och varmt.

Städa, städa, städa

Usch vad jag har städat nu. Hela badrummet, vardagsrummet samt mitt och Joanna's rum. Alla andra är upptagna med leadership conference (=en massa sista års elever från gymnasiet som kommer och leker lekar osv... de försöker få dem till att välja att gå på ramapo nästa termin) så jag tänkte att jag passar på när alla är borta, jag har lite tid över samt att det var extremt snuskigt! Men nu är det mycket renare, fräschare och finare.
Igår åkte jag, joanna, jess, Luke och Lukes kompis André och åt Buffalowings. De andra tyckte att det var jättegott, jag tyckte det var helt ok men inget märkvärdigt. Men för totalt tre dollar så var det ju värt det!

Imorgon är det dags för att välja boende samt kurser för min del. Vi hade hoppats att vi skulle kunna få bo i The Overlook men det verkar populärt. Hörde att det fanns många CPAs kvar så det kanske blir där nästa år. Skulle vara skönt för då har vi kök och vardagsrum. I Overlook har vi bara vardagsrum.
Schemat för nästa termin blir inte så illa som jag hade trott. Kommer i stort sett att ha onsdagar ledigt, förutom vissa veckor. Slutar ett på måndagar och tjugo över tolv på fredagar. Så det kunde varit värre, men tycker fortfarane inte om att jag kommer att ha tre stycken tre timmars lektioner.