Rutgers

Så vi kom faktiskt iväg till Rutgers igår och det blev en väldigt lyckad kväll. Första två festerna vi gick på dog men tredje gjorde hela kvällen. Var dock lite halv jobbigt att komma upp imorse. Jo orkade inte så det blev att jag tog hennes bil och körde själv till Summit för att jobba istället för att hon körde mig dit påvägen hem. Hon stannade hos John som sedan fick köra tillbaka henne till Ramapo.

Idag är det Kaitlins födelsedag så självfallet så ska hon ha fest. Lär bli intressant. Imorgon är det Joannas födelsedag så ska ta ut henne på middag och sedan firar vi med att gå ut nästa vecka. Ska äta nu innan det är dags att gå till Kaitlins fest.

Det blev en hemmakväll

Det var egentligen meningen att vi skulle ha åkt till Rutgers University ikväll och hälsat på John men när jag kom tillbaka från min lektion vid halv åtta så orkade jag inte så vi bestämde att vi åker imorgon istället. Passar bättre och då kan jag åka direkt till Summit vilket betyder att jag inte behöver gå upp lika tidigt så det blev bättre helt enkelt. Det var meningen att vi skulle göra läxor nu ikväll men blev inte så mycket med det. Vi beställde mat och satt och pratade mest men jag fick lite saker gjorda iaf. Fattar inte att vi bara är inne på andra veckan. Det känns som att jag har saker nog att göra som om vi vore åtminstone halvvägs in i terminen. Kul har vi iaf och nu i helgen är det Kaitlins och Joannas födelsedagar det borde bli intressant haha.

Förtydligande

Eftersom det tydligen var oklarheter om vilka Casey och Deana var så tänkte jag förtydliga detta. Casey är tjejen som A-B introducerade mig för förra terminen. Hon är deras grannes styvbarnbarn och har tagit en paus från college. Eftersom hon aldrig tidigare har bott i NJ så känner hon inte så många vilket var en anledning till att de tyckte att vi skulle träffas. Jättecool tjej verkligen som jag kommer jättebra överens med. Deana är en tjej som Casey jobbar med på Nordstrom som också är helt underbar.


Första gången ute

Igår var jag ute tillsammans med Casey och Deana. Första gången jag gick till en klubb i USA och kvällen var absolut lyckad. Extremt roligt och Casey och Deana är helt underbara.

Seeeeegt

Idag ar en extremt seg dag pa Duxiana. Nastan inga kunder och inte mycket att gora for tillfallet. Hade varit perfekt om jag kommit ihag att ta med lite laxbocker men sjalvfallet sa var jag trott imorse och glomde dem. Christina hade en bra fodesedag iaf. Vi firade henne pa morgonen och pa kvallen sa hade hon sina kompisar fran skid-teamet over och at mat och middag. Jag motte upp Joanna, Steph, Caitlin och John for bio. Vi sag Sherlock Holmes, den var bra men jag var egentligen for trott for att ga pa bio for jag holl pa att somna. Hm...

Ikvall blir det antagligen att ga ut med Casey. Woho! Forsta gangen som jag gar ut i det har landet, ska bli spannande faktiskt. Skont med omvaxling fran Ramapo... far se om jag sager samma sak efterat.

Första lektionen

Nu har jag haft alla lektioner en gång, förutom kör som jag har om en och en halv timme men den hade jag förra året så räknas inte lika mycket. Iaf så verkar det väl inte helt hopplöst faktikst. Newwriting kommer det att bli mycket jobb med för hon verkar gilla att ge en massa småuppgifter. Computer Science 2 kommer det också bli en del arbete med eftersom det kommer att vara inlämningsuppgifter som förra året plus prov osv. Environmental Science var på dagisnivå idag då han förklarade att vi alla är beroende av det ekosystem vi bor i men han verkar rätt så vettig. Är rädd dock att det kommer att bli svårare för han pratade om att det var en del kemi med i det hela och då ligger jag väl lite sådär till. Jag var iof bra på kemi när jag tog det men det var ju ungefär fem år sedan...
Readings in Humanities kommer att handla om skräck. Vi har fått en lista på fem böcker som vi kommer att läsa under terminen och sedan varannan gång så kommer vi att titta på någon sorts skräckfilm. Allting har alltså tema skräck och horror men vi slipper Shakespear så jag klagar verkligen inte.

Casey kom till Ramapo med Diana och vi tre plus Joanna och Steph var nere i the Village hos deras kompisar i tisdags. Blev en riktigt lyckad kväll faktiskt, en bra start på den nya terminen. Denna kväll ska dock spenderas i Ridgewood eftersom det är Christinas födelsedag imorgon. Appropå det så måste jag fixa hennes present nu.

Ugh

Helt plötsligt så har jag en miljon skattepapper som måste fyllas i. Förstår ingenting men har bokat en tid med Nancy Boone nu imorgon. Tydligen så måste jag gå till international office också varje gång jag ska lämna samt har kommit tillbaka till USA. Alltså de gör ju verkligen allt för att man inte ska vilja studera här. Puckon.

Mina böcker till Readings in Humanities verkar bra åtminstone. Är bara så trött på allt admenistrativt arbete. På tal om det, dags att gå och jobba snart.

Tillbaka på Ramapo

Det blev en rätt så produktiv dag idag. Vaknade vid sex! Denna tidsomställning är ju helt galen men men. Jag och Vican tog Laiken på en promenad i den nyfallna snön och sedan så byggde vi en snöhund. Vi städade huset och sedan bar det av hemåt till Ridgewood. Därifrån åkte jag och Vican till Ramapo och jag packade upp mina saker. Tillbaka i Ridgewood lagade jag mat och tittade på TV med A-B och Christina. Jag skulle ha fått tillbaka min bil men det var något galet med de nya däcken så Steve ville titta lite mer på det.

Nu så har alla kommit tillbaka och Joanna har lite problem med att få plats med alla sina kläder i garderoben. Det är fysisk omöjlig om jag ska vara ärlig men hon vägrar medge att hon tog med sig mer kläder tillbaka än vad hon hade innan lovet... jaja.

Igår testade jag att gå med snöskor för första gången. Gick upp till restaurangen halvvägs upp på berget. Fy tusan vad jobbigt det var, mycket mer ansträngande än jag trodde att det skuille vara. Imorgon börjar lektionerna, kan ju inte säga att jag längtar för tillfället men ja lite roligt blir det väl.

Alla hade tydligen varit i Linköping

Flyget hit gick bra. Jag hade två säten för mig själv så jag sov gott. Dock så lyckades de hitta en ny ursäkt till att inte släppa in mig i landdet först. På mitt I-20 så hade skolan skrivit under och då fyllt i datum där det står "date issued" under. Alltså på svenska datum som det är gjort, inte går ut. Tydligen så ska det där pappret skrivas under varje år, vilket ingen har sagt till mig så de var tvungna att kolla upp att jag verkligen hade god academisk standard... men det var ju lugnt tog dem ju bara 45 minuter eller så! Usch, jag var så irriterad när jag satt där och väntade. Det var ungefär 15 personer som var klädda för att arbeta där och åtminstone 25 som satt och väntade som jag gjorde. 1-2 av de 15 personer i uniform såg ut som att de jobbade medan resten gick fram och tillbaka eller bara stod och pratade. Dessa är alltså ansiktet utåt för USA, bra intryck... ehm...

Idag, lördag, så åkte Vican, John och Christina upp till Windham tidigt på morgonen medan jag och A-B fick rycka in och jobba för Duxiana i Ridgewood. Det var extremt mycket folk idag! Vi hade två till tre par åt gången men det var roligt att vara riktigt upptagen. Jag sålde en säng till ett par som faktiskt hade varit i Sverige under sin smekmånad för 20 år sedan. De hade åkt runt till alla städer som hette någonting med Köping så de hade alltså varit i Linköping! Ännu mer otroligt blev det när vi upptäckte att en annan kund också hade varit i Linköping men för jobbets räkning när han hade jobbat för Flextronics 2004! Vad är oddsen liksom? Ännu roligare var att han hade köpt en skinnjacka som han älskade och nu sitter vi här uppe i Windham och tittar på "You've got mail" och en av karaktärerna säger: "Det folk gör utomlands är att köpa dyra skinnjackor." Ja, det var många sammanträffanden idag.