Nu är det snart Halloween på riktigt!

Så vi hade en riktigt bra fest kväll igår. Idag hade jag lektion kvart i tio och så har jag suttit barnvakt mellan 6-halv ett så jag kände inte direkt att jag behövde festa ikväll, speciellt eftersom det är Halloween imorgon och vi ska åka till Rutgers. Men när jag kom tillbaka klockan ett på natten så var de helt inne på att vi ska gå ut. Jag var klar på tio minuter och Jess var fortfarande inte färdig då! De hade inte ens ett ställe att gå till visade det sig när vi väl kom ner till the Village så vi gick bara tillbaka. Ugh jag förstår inte! Nu har vi beställt mat iaf... någonting som är bra med USA du kan få mat hemskickat dygnet runt nästan.

Imorgon blir det RUTGERS! Ska bli så extremt roligt! Och innan det jobbar jag i Ridgewood, ska ha på mig mina orangea skor eftersom det är Halloween vilket jag också är väldigt lycklig över! Hade på mig hela outfiten igår kväll I like it :)

Första Halloweenfesten

Vi var på vår första Halloween fest igår. Dock så var det så mycket folk att det blev så varmt att brandlarmet gick. Det var extremt! Så fort man gick in där så började svetten rinna.

På väg till festen


Såhär blev det när man försökte ta kort på festen



Vickey var också med


Plocka pumpor

Ledsen men det är alltid bloggen som blir lidande när jag har mycket att göra. Jag är lite extra stressad den här veckan också eftersom det är Halloween och jag därför inte kommer ha lika mycket tid på söndag för att hinna ikapp.
Över till roligare saker så var vi och plockade pumpor i söndags. Det var intressant eftersom, fortfarande lite naiv som jag är från Sverige där saker och ting faktiskt man vara litet, så kom vi till farmen... kort sagt det så inte ut som en vanlig bondgård utan det var en stor parkeringsplats, en stor affär med matvaror och utanför fanns det djur, labyrinter och hopptorn för barnen. Bondgården fanns tydligen någonstans om man tog hölasskjutsen men den kön var så lång att jag vägrade. Roligt var det iaf!

Medeltidsspelen, eller ja Vicans födelsedagsfest, var över förväntan. Det var en stor arena i mitten där skådespelet pågick med prins, prinsessa, kung och en massa riddare. Man fick hur mycket mat som helst som självfallet var tvunget att äta med händerna... Joanna var mycket upprörd vilket jag tyckte var extremt roligt.

Bilder kommer senare.

Nästa termin

Precis när alla midterms kommer då tycker de att det är dags för oss att välja kurser inför nästa termin. Extra stress tack så mycket... Men jag vet i stort vad jag ska ta iaf. Pratade med min nya adviser igår och tänkte att nu vet jag vad jag ta nästa termin. Sedan så gick jag och pratade med hon som håller i mattekursen jag måste ta och nu känns det som att jag skulle vilja ta den nästa termin om jag klarar provet. Problemet är bara att då har jag inte plats för några communications kurser eftersom jag vill få bort resterande Gen eds... Som sagt mycket att tänka på...

Imorgon är Vicans födelsedags fest. Vi kommer att gå på sådant där medeltidsspel som man ser på TV då de sitter och äter och ser på något skådespel med riddare. Ska bli spännande.
Nej som sagt så jag är mitt uppe i midterms och har tusen uppgifter, projekt och uppsattser att skriva så hejdå så länge.

Vicans födelsedag

Henes födelsedag var visserligen igår men blev inte att jag skrev då. Hon verkade nöjd även om jag bara träffade henne på morgonen. Skola och jobb kallade som vanligt och de hade också skola så. Francis födelsedag var igår också så vi gick på hans fest på kvällen men återvände rätt snart... jag och Joanna behövde tvätta så. Är lite trött på att festa på Ramapo så vi väntar spänt på Halloween då vi åker till Rutgers istället. Ska försöka ta oss till en klubb snart också :)

Bilder från hinduiskt nyår

Vi hade alla indiska kläder :)


Alla som var där


Jen, Jasmine, Lisa, Jinal, Joshina, Jag, Foram, Steph, Vinny, Steve och Greg... Sam och Ryan kom senare

Sen skulle vi dansa... jag försökte hänga med.



Joshina visade hur det skulle gå till



och så lite att äta också såklart


Hinduiskt nyår!

Gott nytt år allesammans! Kem precis tillbaka från att ha firat ett hinduiskt bröllop... på college vis antar jag men det var kul. Vi klädde upp oss i indiska kläder och åt indisk curry med bröd samt dansade indiska danser. Jag och Steph gick när de började spela något indiskt spel. Lägger upp bilder från det när de har lagt upp dem på facebook.

Under tiden så hjälpte de mig att hitta filmen som Natta och Catrine var med i när de var i Indien! Man ser dem inte så mycket men de dansar i bakgrunden i slutet av filmklippet.

http://www.youtube.com/watch?v=V61OtQHO2Uo


Här kommer en bild från min födelsedag


Och Jess tillsammans med Zac som ju är min favorit person... eh... host?
JonBon smög sig in där i bakgrunden




Svenska hela dagen

Jag tänkte på någonting jättebra idag som jag skulle skriva om. Självklart så har jag glömt bort det nu. Jag jobbade tillsammans med Ann idag. Det var första gången jag ens träffade henne så det var intressant men hon var väldigt trevlig. Väldigt svensk dialekt vilket var konstigt eftersom hon har bott här sedan 60-talet!

Mitt paket från Sverige kom fram och tack så jättemycket för godis och filmen! Nu hoppas jag på att få de två nästkommande i julklapp :)
Nej ska vara lite social nu. Joannas John är här och vi har beställt man som borde komma snart.

Snö

hur kan det redan komma snö? Vi är i Oktober, vi har inte ens firat Halloween och det är redan snö? Ok,. det låg visserligen inte kvar som tur var men det snöade verkligen vilket jag nte uppskattade.

Nej jag är för trött för att skriva just nu, håller på att tvätta med kläder med Joanna.

Kramar
Åsa

21

Är det fel att säga att jag känner mig gammal? Kanske är för att jag mest umgås med folk som är yngre än mig här. Jon Hirsh födelsedag är idag och han fyller 19! Men å andra sidan så är han yngre än de andra. Jag blev ordentligt firad igår i alla fall. Det började med tårta på sängen med Vican, Christina, A-B och Laiken. Sedan ett avbrott med prov (som gick väldigt bra tror jag) och lite jobb. Åkte till Garden State Plaza med Joanna som stöd för Joannas jobb intervju (hon fick jobbet!). Sedan blev det ett första besök i affären för att köpa alkohol i det här landet. Jag vet att jag var på det billigaste stället här men Systembolaget ser väldigt mycket bättre ut faktiskt. Bottle King hade ett väldigt stort utbud men jag tyckte inte att deras display var särskilt lockande.

Det blev mer tårta med kompisarna på kvällen och sedan lite fest med de närmaste, inget stort. En väldigt lyckad födelsedag :)


Vi har föresten fått upp gardiner i vårat rum.


En dag i bilen

Spenderade hela dagen i bilen i princip. Först åkte jag och Christina 2½ timme för att komma till golftuneringen, sedan satt jag i bilen och gjorde läxor/sov medan hon spelade och sedan åkte vi till hotellet och åt middag på Applebee's. Det var hela dagen. Men nu är uppsattsen till på måndag typ klar och har läst allt jag behövde till den dagen. Imorgon ska jag skriva min andra uppsatts för den här veckan så att jag kan ha roligt på min födelsedag utan att behöva bry mig om den.

En natt i Ridgewood

Eftersom både Steph och Joanna åkte hem den här helgen så tänkte jag att jag kunde spendera fredag natt i Ridgewood. Det fanns flera anledningar för detta.

  1. Jag har knappt varit i Ridgewood på senare tid
  2. Jag behöver sömn och det händer inte på skolan
  3. Jag behöver ändå vara i Ridgewood kvart i nio lördag morgon

Dock (och jag förmodar till allas förvåning) så ändrades planerna. Nu ska jag inte jobba på lördag utan jag ska skjutsa Christina till hennes golfturnering i Pennsylvania istället. Är iof bra för det är alltid kul att bo på hotell, jag och Christina har roligt tillsammans, och sedan så tvingar det mig att göra en massa läxor medan Christina spelar golf.


Saker som irriterar mig

Händer inte så mycket här just nu. Snart är det min födelsedag så det blir fest hos killarna med en massa människor. Ska bli väldigt kul men vet redan nu att Britney inte kommer att komma eftersom hon har saker med sin sorority. Kul att man sitter i timmar och hör henne klaga över samma sak om och om igen men när jag fyller 21 (vilket är extremt stort här) så kan hon inte ta tid till det. Äsch, spelar ingen roll egentligen. Hellre att hon inte kommer än att hon kommer men skulle hellre vara någon annanstans. 

Jess driver mig till vansinne med sin nya boytoy. Först och främst så driver hon mig till vansinne bara genom att vara den bortskämda unge som hon är. Jag fick tjata på henne i en vecka att städa badrummet till exempel och hennes försvar var att hon hade för mycket läxor men hon skulle göra det någon annan dag, sedan spenderade hon tre timmar med Zac. Zac är då hennes nya kille hon pratar med. Han är trevlig, alldeles för trevlig. Det är liksom krystat, han försöker smöra sig in och jag tycker inte om det. Det är falskt. Han flippar ut på henne över dumma saker lite då och då och han var smittad med något som heter poisoned ivy vilket är typ excsem liknande men sade ingenting till henne så nu har hon fått det över hela kroppen. Han förolämpar oss lite då och då och det är tydligen meningen att vi bara ska godta det för när vi säger någonting tillbaka så springer han till Jess och beklagar sig. Ett exemple är att vi umgicks en kväll och jag försökte verkligen att vara trevlig och prata med honom och Joanna's kille John som också var på besök. Jag tyckte att jag höll rätt hyfsad konversation med dem båda. När de sedan skulle gå så påpekar Zac att jag inte pratar så mycket. Jag tänkte inte så mycket mer på det förrän jag, Joanna och Zac stod i en kö tillsammans. Jag letade verkligen efter samtalsämnen men jag kunde verkligen inte komma på någonting att säga till honom så vi stod där tysta. Jag hamnade i mina egna tankar fram till Zac säger att vi är tråkiga för att vi inte pratar varpå Joanna säger att vi inte tycker om folk som pratar och att man faktiskt inte behöver säga någonting hela tiden. Efter det så fortsätter det att vara tyst. Ok, så vilken normal människa som helst förstår att Joanna var sarkastisk för först och främst så är det alldeles för absurt att säga någonting sådant på allvar och för det andra så är Joanna den mest sarkastiska människan på den här jorden. Zac valde att att börja hata oss och gå och beklaga sig hos Jess. Ingen gillar honom. Jag bryr mig inte om ifall han gillar mig eller inte, han är åtminstone inte lika låtsas trevlig mot oss längre.

Roligare är att jag åkte till Ridgewood idag. Tog med Vican till Forever 21 och lät henne välja två tröjor som hon nu får i födelsedagspresent. Så nu vet hon redan vad hon ska få men jag vet åtminstone att de passar och att hon vill ha dem.


Det flyter på

Det rullar på som vanligt här just nu. Är bara väldigt trött och måste ta tag i lite läxor så jag inte har så mycket imorgon. Har två 5-6 sidors uppsattser till nästa vecka så ska börja på dem och några hundra sidor att läsa... kort sagt allt är som vanligt. Lustigt hur man vänjer sig vid sådana saker, jag är inte ens stressad den här terminen. Jag tror att ja faktiskt föredrar att bara ha lektion en gång i veckan i tre timmar än två en och en halv timmes långa. Visst att det blir mer läxor till den dagen men man får mer fritid känns det som.

Steph berättade igår kväll för mig att Jess är rädd för mig när jag blir arg. Men jag har en bra lösning på det. Gör inte så att jag blir arg. Jag blir irriterad när badrummet måste städas och hon inte lyfter ett finger utan på torsdagen säger jag har inte tid jag gör det på tisdag men sedan så har hon tid att gå iväg och göra saker med Zac hela tiden. Det tar vadå, 10 minuter att rengöra badrummet? Egentligen borde jag inte ens behöva be henne om att göra det till att börja med men hon klarar ju inte ens av att ta ut sina egna sopor så borde väl inte förvänta mig så mycket antar jag. Uj vad elak jag lät där... Det går mig bara på nerverna efter ett tag. Men nu är badrummet rent åtminstone.

Wing night

Denna kväll så åkte jag och Joanna till Mahwah bar and grill tillsammans med några människor från kören för wing night. För att förtydliga så är det är friterade kycklingvingar med stark sås. Mumsigt värre faktiskt. Människorna i kören är lite lustiga men vi hade faktiskt väldigt roligt. Och gratis mat tackar man som student aldrig nej till.

För att berätta vad som har hänt så hade vi October fest där jag och Joanna gjorde karikatyr bild av oss. Fint?

 

Vårat rum är också väldigt fint nu. Se alla stjärnor i tacket som jag klippte ut och alla löv runt fönstret.


Hitta.se

Det är helt sinnesjukt är ju som att jag vore där. Blev väldigt glad av det iaf och har tvingat Joanna att titta på mitt hus och Ågatan med mera :)

Ska försöka uppdatera med allt som har hänt ikväll. Måste iväg till kören nu.

Skräckfilm

Igår på lektionen tittade vi på Terror on Elmstreet. Jag har sett den förut men kom inte ihåg särskilt mycket av den. Vet inte riktigt om den skrämde mig, lite gjorde den ju, men det kändes som att musiken var för mycket på något sätt. Den skulle göra filmen läskigare och visst man fick upp stämningen men det var inte så man satt på nålar på grund av den.

Min lektion i Computer Science blev inställd idag eftersom min lärare, som har haft sin lektion över datorn nu tre lektioner i rad, inte kunde få igång tekniken ordentligt. Det var alldeles för lång fördröjning. Jag tycker i vanliga fall om den lektionen men det här skulle bli tredje gången som han skulle gå igenom if-else sats så har börjat tröttna lite tyvärr. Det roliga är egentligen inte själva lektionerna utan projekten.

Denna helg är det October fest! Yay!

Handfatet är fixat igen :)

När jag vaknade imorse så var vattnet i handfatet borta! Mindre roligt var att det nu låg en tjock grå sörja i halv handfatet. Riktigt snuskigt faktiskt och jag ville inte att han som skulle komma och fixa handfatet skulle se det så jag torkade upp allting. Usch! Iaf så kom han idag och fixade det så nu fungerar det igen.

Såg på en dokumentär igår som hetter "My Neighbor, my killer". Handlade om efter folkmordet i Rwanda och hur de nu försöker sig på vad de kallar Gacaca. Det är alltså att de som mördade alla människor får stå till svars inför deras familjemedlemmar så visade filmen hur det gick osv. Väldigt intressant faktiskt.

Idag var min nästan lediga dag. Jobbade tre timmar på förmiddagen och sedan hade jag resten av dagen ledig. Var egentligen meningen att jag skulle gå till dansen idag men alla andra hade lektion eller möten och det är kallt ute nu så jag valde att gå till late night med Sam, Steph och en massa andra människor istället. Innan så hjälpte jag Kaitlin att dekorera Birch för late night. Denna helg är October fest så det var mest för att få folk att inse att det händer saker. Ska bli kul med October fest faktiskt, synd bara att jag inte kommer vara här på dagen men det är rätt så lugnt ändå. Veckorna går så snabbt nu, fattar inte att halva terminen snart har gått! Känns som att vi precis började...