Hm...

Jag vet att jag hade någonting väldigt intressant att diskutera här men jag kommer inte ihåg vad just nu. Snabb uppdatering av min dag blir väl jobb och engelska på förmiddagen. Sedan blev det en lång och rolig lunch med Joanna och Ken. Litteratur och Historia och slutligen gymet. Nu ska vi till någon fest i The Village. Blir nog inte så länge ska ju upp imorgon och jobba igen ;)

Snowday

Idag var den en sådan där snowday så jag hade inget jobb eftersom ingen var där. Det var nästan så att lektionen blev inställd sen på kvällen också men som tur var blev den inte det. För ifall den hade blivit det så hade jag varit tvungen att gå imorgon vid 10.30 vilket skulle betyda att jag skulle bli tvungen att missa en del jobb samt lektion. Men som tur var så blev det inte så nu. Rätt så innehållslös dag annars...

Kom på att jag glömde säga att sjukhusen här är lite annorlunda mot i Sverige. I Sverige så möts du inte av heltäckningsmatta och pianist i lobbyn haha...

Krockade nästan

Denna dag har varit lite behagligare än gårdagen, åtminstone stressmässigt. Jag jobbade igen vilket var roligt och sedan hade jag lite extra tid att göra diverse ärenden, som att gå till the writing center. Dock när jag skulle åka till sjukhuset så hände en inte allt för trevlig sak. Det var lite trafik på 17 men jag åkte efter en långtradare. Helt plöstligt, jag har ingen aning om vad som hände, så börjar den flyga runt och ryka och det åker över hela motorvägen och slutar med att stanna i motsattriktning. Det var nära att den välte och jag trodde ett tag att jag inte skulle hinna undan men det gjorde jag. Men det var obehagligt.
Jag hälsade på Michael på sjukhuset idag, han tycker att alla som kommer pratar för mycket så tror att han uppskattade mitt någorlunda tysta sällskap. Sedan hämtade jag Carolann coh tog henne till hennes religion, gjorde ett stopp hos kusinerna och sedan åkte jag och handlade diverse mat/dryck inför helgen. Det är Joanna och Kaitlins födelsedagar så det blir fest här... lycka till till oss haha nej men det ska bli riktigt roligt faktiskt.


Stress

Den här nya terminen börjar med väldigt mycket stress. Efter att ha tagit det lite lugnt med lite fest och umgås med alla i helgen så började läxläsningen på söndagen. 150 sidor varav delar var gammal och knölig engelska. Underbart glad blev man samt att jag hade en uppsatts men den sköt jag på lite och skrev idag istället.
Idag var dock värre. Dagen började med att jag gick upp vid kvart över åtta och gjorde mig iordning. Gick till min första dag på jobbet mellan 9-11. Det jag gör är i i princip att kopiera papper, sortera posten och springa runt campus med diverse papper till olika folk. Enkelt och bekvämt som ger lite extra pengar :) Efteråt gick jag tillbaka till rummet för att gå tillsammans med de andra tjejerna till engelska. Jag, Joanna, Kaitlin coh Jess har samma lektion så det är roligt. Efter engelska så sprang jag runt skolan med Joanna och uträttade lite ärenden, mötte upp Caitlin och Kelly för lunch. Sedan sprang jag till bilen och körde till Glen Rock som ligger ungefär en halvtimme härifrån för att fixa mitt social security number. Det är i alla fall i process nu men det kommer ta fyra(!) veckor innan jag får det. Jag kom tillbaka till skolan tio över tre, gick upp till rummet för att hämta mina böcker och sprang sedan till Cahill Center för att prata med dem om att jag inte kan få mitt social på så länge. 15:44 sprang jag därifrån till min lektion som började 15:45. Jag hann! Efter lektionen sprang jag bort till Berrie-center på 15 minuters rasten för att köpa kaffe eftersom jag höll på att somna under Litteraturlektionen. Sedan var det bara att sätta sig för en och en halv timme historia som kändes som totalt slöseri, han är extremt tråkig. Efter lektionen blev det direkt tillbaka till rummet och skriva min uppsatts till på onsdag så att jag kan ta den till the writing center imorgon. När den nästan var klar så var det dags att gå till dansen som tyvärr bara var möte idag för att planera. Efter det gick vi till latenight, träffade Steph efteråt och skulle tagit en promenad men det var hon för lat för så vi satt i the Fishbowl och pratade. Gick tillbaka till rummet och jag, Joanna och Jess följde Glen tillbaka till maple och nu 00:42 så sitter jag här efter vår lillla promenad och skriver.

Jag är utmattad. Ska bara skriva klart uppsattsen och sedan ska jag sova. God natt.

Jobb

Jag är extremt stressad just nu och jag kan egentligen inte göra någonting just nu men jag stressar över allting iaf. Imorse, innan jag åkte för att sitta barnvakt, så gick jag till Contemporary Arts office som är stället jag ska jobba på. Hon blev jätteglad att jag kom eftersom hon hade tappat bort mitt nummer och nu inte trodde att jag skulle komma tillbaka. Iaf så gick det väldigt bra och hon var glad när jag sa att jag ville jobba på morgonen (eftersom det är enda gången som jag hat tid). Så vi bestämde att jag ska jobba måndag till fredag mellan 9-11. Jag kommer alltså att jobba tio timmar i veckan vilket var ungefär vad jag hade hoppats på. Det som är stressigt nu är att vi sa att jag skulle börja på måndag och komma med papprena. Men när jag tittade närmare på det så fungerar det helt enkelt inte eftersom jag måste lämna in papper för att få ett social security number och det kontoret har inte öppet igen förrän på måndag. Ännu värre är att jag har lektioner hela måndag så jag vet inte när jag ska hinna åka dit heller men det får väl bli mellan klasserna eller något.
Vidare så var barnen jobbiga idag. Michael hade jätteont i magen men det gick slutligen över efter att han fått medicin men sedan så började de bråka så jag fick nog och sa att de fick leka själva medan jag gjorde mina läxor. Så jag satte mig i köket och ignorerade dem. De började smyga omkring och gömma sig för mig och slänga saker på köksgolvet osv. Så började de skicka lappar till mig och det var bara väldigt frustrerande alltihop men de sa slutligen förlåt, städade upp och vi lekte och hade roligt.
Sedan åkte jag till kusinerna och John hjälpte mig med mina papper om skatt osv. Jag hämtade christina och vi åt pizza och sedan åkte jag tillbaka till skolan. De andra tjejerna var och tittade på när kill-laget för volleyball spelade och eftersom de blev sura när jag inte kom på basketmatchen förra gången så tänkte jag att jag skulle gå. Men det var bara ytterligare ett stressmoment eftersom jag inte kände någon i laget så kändes det totalt meningslöst att sitta och titta när jag hade viktigare saker som att fixa mina ansökningspapper för ett social security number. Så jag lämnade dem och gick tillbaka till rummet för att fixa med allting. Mötte dem för latenight (och för de som kanske har missat vad det är så är det att vi äter) och nu så sitter jag här igen.


Nya lektioner

Nu har jag haft två av mina lektioner än så länge och de verkar båda väldigt krävande men mycket mer intressanta än de jag hade förra terminen. De jag har haft hittills är Diversity Perspectives som kommer att förkortas DP samt College English som jag antagligen kommer skriva CS eller English. Speciellt läraren i engelska är vädigt krävande men det känns mest utmanande, inte omöjligt.
Igår kväll så gick jag och tjejerna med Jordan och Brian till the CPAs (lägenheter på andra sidan av campus) för att festa. Jag stannade till halv två då det är Christinas födelsedag idag så jag var tvungen att åka till Ridgewood och sova så jag kunde fira henne på morgonen. A-B väckte mig vid sex-tiden så jag var aningen trött när vi gick in till Christina. Hon blev väldigt glad att jag var där iaf. Men jag var trött så jag åt halva min tårtbit, såg när hon öppnade presenter och somnade i hennes säng till halv nio. Jag gjorde mig iordning och åkte tillbaka till skolan. Det är väldigt roligt att vara tillbaka.

Inflyttning

Igår flyttade jag tillbaka in på skolan. Det blev lite senare än jag hade planerat, runt ett tiden istället. Vår nya rumskompis Jess är jättetrevlig och det känns verkligen jättekul att hon är där och ska bo med oss. Hon passar in jättebra och jag tror att hon kände sig väldigt välkommen. Det blev väldigt många nya ansikten för henne och hon var lite nervös men hellre att träffa många nya än inga tror jag väl. Hon kommer att känna igen alla efter ett tag så. Sitter barnvakt idag. Angela ringde och väckte mig och undrade om jag kunde komma tidigare eftersom Michael är sjuk så han är hemma från skolan. Så nu sitter jag här och ska plugga för körkortet några timmar.

Tillbaka i Staterna och vilse som vanligt

Jag har varit tillbaka i USA i snart fyra dagar och har lyckats köra vilse två gånger... man tycker ju att jag borde lära mig någon gång. Första gången vi var i fredags då Christina skulle dricka te med sitt skiteam hos deras coach som bor ungefär en halv timme härifrån. Vican följde med och vägen dit gick jättebra, jag och Vican tillbringade en timme på Target medan Christina hade te och sedan så hämtade vi upp henne. Det var på hemvägen som det blev lite galet och vi åkte i fel riktning i en halvtimme så när vi väl kom på det så ja, totalt tog det oss en och en halv timme istället för en halv timme att komma hem.

Lördagen började med att jag satt barnvakt några timmar. Jag skulle ha suttit barnvakt till klockan tolv men Steve dök inte upp förrän ett men det gick bra, väldigt mycket in och ut i bilen eftersom först så skulle jag följa med Michael till hans tennisträning. Sedan fick vi åka och hämta Vican och släppa av henne på dansen samtidigt som vi hämtade Carolann. Eftersom Steve var sen var jag också tvungen att ta med mig barnen när Vican skulle hämtas. I alla fall fortsättningen på dagen blev kaffe på Starbucks med Vickey vilket var väldigt trevligt. På kvällen skulle jag åka till Brian som bor ungefär 50 minuter härifrån... men det tog mig lite längre. Jag följde vägbeskrivningarna till fullo enligt mig men de tog mig till Elisabeth, vilket är en av de fattigare städerna häromkring. Var kanske inte så trevligt att köra där på kvällen men jag vände runt snabbt när jag insåg det. Som tur var hade jag även skrivit ut en karta med vägbeskrivningen så jag kunde lista ut vilken riktning jag skulle åt. På något sätt så lyckades jag faktiskt komma rätt :D Men ja det som är skönt är att jag aldrig blir nervös när jag är vilse längre... men ja det kanske säger någonting också haha.
Nu så är hela familjen Paulsen uppe i Windham över långhelgen men jag är kvar i Ridgewood själv. Har mest tagit det lugnt idag, ska packa alla saker så jag kan flytta in på skolan imorgon!