Städdag

Alla har varit sjuka till och från i två veckor nu, när en väl blir frisk så blev nästa sjuk osv. Ingen har direkt orkat städa så idag när jag kom hem från gymet och möttes återigen av vårat stinkande vardagsrum så fick jag nog. Tre timmar städade jag vardagsrummet samt mitt och Joannas rum. Men nu är det rent, luktar inte och ärligt talat så är det lättare att andas luften också... så illa var det.
Joanna åker hem idag, hennes mamma kommer snart, eftersom hon är sjuk. Jess åkte hem igår och Vickey i torsdags. Alla tre är sjuka. Kaitlin och Britney var iväg igår över natten så det var bara jag och Joanna här. Idag blir det bara jag, Britney och Kaitlin. Jag vet inte om vi kanske åker till Ridgewood och lagar lasange. Det var tänkt att alla i rummet skulle ha åkt men nu är ju folk sjuka så vi får se hur det blir. Man kommer alltid på någonting att göra.


Jag har smittat alla

Det verkar som att jag smittade alla när jag var sjuk. I tisdags var A-B sjuk så jag åkte runt mellan barnvaktning och släppte av lunch till Vican, hämtade henne sedan från skolan för att åka och hämta upp Christina en timme bort från skidåkning. Jag försökte hjälpa Vican skriva sin uppsatts också samt göra mina egna läxor. Nu skrev Christina till mig och sa att hon är sjuk nu så jag antar att alla får känna på hur jag hade det förra veckan ;)
Onsdag var en rätt så tråkig dag. Började med jobb som vanligt, gick tillbaka och duschade och gjorde lite läxor. Mötte upp Steph med Kaitlin och Caitlin för lunch och sedan gick jag och Steph på en föreläsning om Babelonisk konst. Nej det är inte min favoritsysselsättning direkt och jag höll på att somna. Tror att jag gjorde det några gånger till och med, inte att föreläsaren var tråkig men jag hade inte sovit så mycket den natten så jag var lite trött. Iaf så gick vi dit eftersom vi fick 15 extra poäng i min historia klass ifall vi gick. 15 poäng motsvarar ett take home quiz så det är bra att ha. Efter det blev det tillbaka till rummet för mer läxor och en kort tupplur. Sedan hade jag lektion till kvart i tio och avslutade sedan kvällen med lite mer läxor. Och onsdagar brukar jag nästan tänka som min lediga dag... haha.

Det har gått rätt så bra på jobbet. Janet var inte där igår så jag fick massor gjort :) Idasg så gick det väldigt segt eftersom hon ville göra en sak tillsammans som hade gått mycket snabbare om jag gjort den själv. Jag tror att hon insåg att det hade gått snabbare om jag gjort det själv för hon nämnde något om det. Nu börjar dock min historia lektion så ska stänga av.

återgå till vardagen

Så Anette har åkt hem. Var kul att ha henne här lite och få en paus i vardagen. Blev ju sjuk tyvärr men jag försökte att underhålla henne så gott jag kunde ändå. Vi kom in till nyc två gånger åtminstone och hon fick se lite av mitt liv här på skolan. Men framförallt så hjälpte hon A-B med dator och mig med mitt ljud till datorn <3

Men nu har det återgått till vardagen. Hela söndagen tillbringades med läxor, ja det var väl planerat så egentligen för jag hade MYCKET läxor! Och idag var det lektioner hela dagen i princip. Hann med mitt första telefonsamtal sedan jag kom hit också mellan lektionerna. Var skönt att prata lite :)
Annars så har absolut ingenting intressant hänt här. Kanske åker till Rider som är ett college när Princeton i helgen tillsammans med Steph. Vi får se vad som händer.

Sjuk

Så jag är fortfarande sjuk, vilket inte är roligt. Dagarna är inte så illa, jag får lite hostattacker ibland och jag är trött hela tiden men jag har tagit lite tupplurer och gått och lagt mig lite tidigare än vanligt. Jag gick till läkaren idag och fick medicin som ska få mig att må bättre till efter helgen. Just nu har den bara fått mig att må sämre men det vänder nog. Ska åka till Ridgewood efter min historia lektion som slutar klockan sju och umgås med dem lite idag också.

I tisdags så åkte jag, Anette, Vican och Christina in till nyc. Det var ett väldigt lyckats besök. Vi gick Broadway från 41st gatan upp till Central Park som ligger på 59:e. Sedan gick vi runt lite i Central Park och hittade fontänen och båthuset som är med i 27 dresses och Förtrollad. Vi hade inte tid att gå tillbaka, plus att några var trötta och hade skoskav, så vi tog tunnelbanan tillbaka till 42:e gatan eftersom vi skulle äta på 43:e. vi åt på ett ställe som hette Tony's som hade italiensk mat. Det var extremt gott och sedan traskade vi upp till 51:a gatan för att se Wicked som var en av de bästa Broadway shower jag sett! Fast det tycker jag om alla iof haha.

Två dasgar senare nu, så det är lördag. Jag fick lite förhinder så jag kände astt jag inte hann skriva klart inlägget men var tvungen att stänga av så jag sprade det men eftersom jag åkte till Rdigewood efter min lektion och vi åkte till New Rochelle för att hämta Anette hos Sara.
Jag och Anette var inne och shoppade i nyc igen. Vi skulle ha sovit över på skolan men vi var där några timmar och sedan åkte vi tillbaka till Ridgewood. Vi hittade dock inte tillräckligt många sängar att sov i! Vican hade två kompisar som sov över men hon hade lämnat dem i sin säng och tagit min vanliga säng. Så jag tänkte att jag skulle gå ner tilld et rosa sovrummet men där hittade jag A-B som hade somnat när hon läste. Så Anette tog iaf sin säng och jag gick upp och lade mig hos Christina. Vid två tiden kom A-B och väckte mig så jag kunde lägga mig i det rosa rummet.
Idag åker Anette hem.

Anette

Anette kom hit i fredags. Jag skulle åka och hämta henne med Vican och Michael. Vican slutade skolan vid kvart över ett så egentligen var vi redan lite halv sena eftersom Anettes flyg kom in vid halv två. Men det hela blev ännu värre eftersom den dumma gps:en tog mig genom Paterson! Paterson är en av de fattigaste städerna häromkring och jag har nu lärt mig att det finns många bilister där som inte vet hur man kör bil samt en väldans många rödljus! Jag var på extremt dåligt humör och arg på dagens teknik eftersom det tog oss ungefär 1½ timme att komma till flygplatsen. Slutligen kom vi dock fram och Anette stod redan ute och väntade på oss och det blev ju lite bättre iaf när jag inte körde vilse på hemvägen.
Eftersom jag gissade att Anette ändå skulle vara trött när hon kom så hade jag lovat Jess and följa med henne och hennes pojkvän samt hans kompisar till Garden State för lite shopping och bio. Dock så var vi så trötta så vi skippade bion och hyrde en film som jag, Jess och Luke kollade på på rummet och sedan gick jag och alde mig tidigt vid ett.
Alla de adnra tjejerna hade blivit antagna till sororities så de var på sina fester med dem och var väldigt högljudda när de kom tillbaka, ja de väckte mig.
Lördag morgon åkte jag tillbaka till Ridgewood och vi gjorde en shopping dag som började på Foxs i Ridgewood och tog oss vidare till Garden State Plaza. Vi hittade någonting allihopa och jag har äntligen lite nya kläder vilket fick mig på bättre humör. Senare på kvällen blev det tillbaka till Garden State för mig och Anette tillsammans med mina rumskompisar. Tanken var att vi skulle äta på Chili's men det var det fler som hade tänkt så vi åt vid the food court på köpcentrumet och sedan gick vi på bio och såg He's Just Not That Into You. Extremt bra film som jag starkt kan rekomendera! Höjdpunkten var dock när någonting gulligt hände och ALLA mina rumskompisar säger högt rakt ut i den tysta biosalongen: "AWWWWWWW". Jag och Anette vek oss av skratt men ja det var väl ett AWWWWWW ögonblick iof. Men filmen började vid 10 så stackars Anette var extremt trött när vi väl kom tillbaka till Ridgewood.

Inte blev det ju bättre av att vi nästa morgon blev väckta kvart i sju för att vi skulle åka upp till Windham. Dock så hade jag dragit på mig någon sorts sjukdom. Tanken var att jag skulle sitta och göra alla mina läxor medan de andra åkte skidor, inte att jag skulle vara sjuk och sova två timmar också. Men så blev det och jag mådde allmänt kasst vilket känns lite träligt att det är ju när Anette kommer. Hoppas att jag inte har fått samma sak som Britney hade för hon äter antibiotika nu. Iaf så var alla väldigt trötta och vi gick och lade oss vid nio. Jag hostade en hel del i natt men sov till klockan åtta då Christina väckte mig. 45 minuter senare så åkte jag och A-B tillbaka till NJ eftersom jag har skola. Jag hade sjukskrivit mig från jobbet dock vilket inte var någon lögn eftersom jag är sjuk. Jag sov den två timmar långa bilresan tillbaka. Jag hade ett möte på 20 minuter med min engelsklärare och sedan gick jag tillbaka till rummet och tog en tupplur på tre timmar. Varför är jag fortfarande trött?! Jaja just nu har jag haft två lektioner så jag är rätt stolt över att jag kom igenom allting. Imorgon åker vi in till nyc och ska se Wicked på Broadway. Ska bli kul och sedan ska Anette troligtvis sova här på skolan om allting sker som planerat.


Dagarna går snabbt!

Kan inte förstå att det redan är onsdag kväll. Känns som att veckan precis började. På fredag kommer Anette hit yay! Ska bli jätteroligt. Jag ska åka och hämta henne men eftersom jag sitter barnvakt den tiden så får jag ta med mig Michael, både han och Carolann vill träffa min syster.
Iaf vad som har hänt. Jag kom precis ut från min lektion Diversity Perspectives. Tyckte väldigt mycket om den idag fasktiskt. Jag fick tillbaka min upsatts som jag hade fått ett A- på. Sedan så var vår gästföreläsare helt underbar. Alla satt som trollbundna av honom. Han är huvudrollen i en dokumentär som jag ska gå och se imorgon som heter Zoned In. Den handlar om hur han väger upp i the Bronx (förtydligande: inte det trevligaste området utan ett getto) och hur han sedan kommer till Brown University. Nu så har han återvänt till Bronx och är lärare i high school och han är bara en helt fantastisk människa. Det var verkligen riktigt bra.

Filippa en sorority är som en klubb för bara tjejer. Samma sak för killar heter Fraternity. Sedan finns det sådana som är för båda men inte på min skola. För att bättre förklara tänk på Legally Blonde och hur hon bor med alla perfekta tjejer. Det är en sorority. De kallar varandra systrar, allt handlar om smink coh kläder och att se perfekt ut samt de utför en massa välgörenhetsprojekt osv. Kort sagt inte min grej. Plus att det kostar pengar så det du gör är att köpa dig dina vänner. Jättebra om du har den personligheten men jag kände inte för att köpa till mig ytliga vänner. Jag säger inte att de är dumma för de är mycket för skolarbete och de flesta höjde sina gpa efter att de hade gått med. Men ja eftersom jag ändå inte skulle gå med så har det kännts onödigt att gå på dessa möten så jag har inte gjort det den här veckan. Dock så har alla jag bor med gjort det. Måndag kväll tillbringade jag med killarna i 212. Igår så var det James födelsedag så jag gick på hans fest ett tag men kände inte direkt någon så stannade 45 minuter och gick sedan till några kompisar i the CPAs och sedan med dem till the Village. Det var en intressant kväll men jag hade extremt kul. Imorgon får tjejerna reda på om de gick vidare till "andra" uttagningen och på fredag kommer slutgilitga beskeded om de får gå med eller inte.

Nej jag måste börja jobba på min uppsatts till engelskan nu så jag inte behöver jobba på den i helgen när Anette är här. Ska göra klart historian också. Ha det bra alla där hemma.

Dagens höjdpunkt

Under engelskan mellan två tjejer varav en av dem (Britney) tror sig vara lite mer än hon är...
Britney: "Så han tyckte in om något utav mina förslag men folk har verkligen de mest spridda ämnena."
Tjej: "Som vadå?"
Britney: "Som en tjej ville skriva om Geishor."
Tjej: "Vad är det?"
Britney: "Det är... eh jag vet inte. Men jag läste boken."

Jag höll på att dö av skratt. Bästa var också att det är klart att han inte tycker om hennes ämnen när hon väljer ämnen som texterna vi har läst redan har behandlat fullt ut. Jaja jag var bara tvungen att berätta om det för det var extremt roligt.

Igår var en sönderstressande dag men på något sätt fick jag ordning på nästan allt. Har fortfarande lite läxor eftersom jag inte hann med allt igår då diverse saker dök upp som inte var räknat med. Som att sorority mötet var redan klockan sex och höll på i tre och en halv timme istället för klockan åtta och en timme. Men men sådant som händer antar jag. Sororitylivet verkar väl roligt men jag vet inte om jag vill vara med. De flesta tjejer jag har sätt är inte min stil plus att jag har inte råd och egentligen inte tid, oavsett om de säger att det är väldigt flexibelt. Jaja vi får se vad som händer :)

Slutligen ett inlägg

Jag springer över allt och ingenstans nu för tiden... Men vad har då hänt...

I torsdags kväll var jag lite sjuk. Jag hade haft snuva i en eller två dagar men på torsdagskvällen bestämde det sig för att slå till ordentligt för mig och allting rann samtidigt. Samma kväll var det också "Meet the greeks" vilket alltså var att alla sororities och fraternities presenterade sig och man kunde prata med dem. Eller det var meningen att man skulle kunna prata med dem iaf. De hade en DJ och musiken var så hög och det var så mycket människor runtomkring att det var nästintill omöjligt att höra vad de sa. Dessutom så kände jag mig inte så fräsch men men. Det blev en tidig kväll för mig och Joanna, gick och lade oss redan vid halv ett faktiskt. Men det var extremt skönt eftersom jag då fick åtta timmars sömn. Nästa dag så ¨mådde jag mycket bättre än kvällen innan men jag var trött.

Janet som jag jobbar för är en sådan där person som passar perfekt för det jobb hon har. Hon utsättning för ingen egentlig stress och allting sker i hyperslowmotion. I tisdags hade hon bett mig fylla i papper för ändring av lite saker. Till histoiren hör att hon hjälpte mig med den första och den blev lite utmärkande eftersom jag skrev Lab med små bokstäver och hon ville ha stora så hon fyllde i det över. Iaf när jag kom till jobbet fredag morgon så tar hon fram den och säger:
"Ja Steve (det är han som är dean över hela contemporary art, det är honom hon är typ sekreterare för osv) såg den här och det stämde inte riktigt för du måste fylla i dagen här också eftersom det finns två."
Hon drar fram den första lappen som hon visade mig vad det var jag skulle fylla i på... Roligt hur den enda som var felaktig var den som hon faktiskt hade gjort. Jaja jag sa inget för det skulle inte ha gjort någon skillnad och hon var inte irriterad hon är mer bekymrad över att allting ska vara korrekt och att jag ska lära mig. Men för att fortsätta hon är en total katastrof när det kommer till datorer och hon har frågat mig om jag kan något om excel och jag sa att ja jag kan lite. Problemet blir att när jag vet hur man ska göra och hon vet halvt hur man ska göra och hon sitter vid datorn och bara lyssnar halvt på mig... det blir fel. Så att lösa ett fem-minuters problem satt vi med i kanske en halv timme eller mer bara för att vi var tvungna att göra om allt eftersom hon lyckades deletea lite saker... herregud. Jag var lite irriterad på jobbet i fredags...

Inte blev det bättre med att vara barnvakt. Jag har Michael själv i fyra timmar och det funkar bra, tills man ber honom att göra någonting han inte vill göra. Han var inte så illa innan han var inne på sjukhuset men nu är han väldigt grining tycker jag. Jag förstår att det fortfarande kanske gör ont osv men konversationen var såhär:
"Okej vi ska åka och hämta Carolann nu så ta på dig ytterkläderna."
"Min mage gör ont."
"Men gå på toa innan vi går."
"Nej."
"Varför inte?"
"För den gör inte ont längre."
"Okej men vad bra, men sätt på dig skorna då."
"Men min mage gör ont."
Jag kommer ju ingenstans med ungen! och sedan över hela skolgården så går han bakom mig och tjurar/gråter. Herregud unge du vet att vi måste hämta Carolann från skolan och du ville att hon skulle komma hem. Vad fasen finns det att tjuta om???!!! När vi sedan väl var hemma så gick allting jättebra eftersom Carolann är en liten clown så Michael satt och skrattade åt henne göra knäppa saker. Men sedan när vi skulle åka till Burger King och Michael ville stanna hemma och leka spindelmannen så blev det samma tjurighet igen. Han driver mig till vansinne!

Det kändes som att alla åkte hem den här helgen. I verkligheten var det bara Joanna, Kaitlin och Jess. Men ja, Jess kommer ju från Mahwah så det är inte så långt. Iaf så trodde jag, Britney och Vickey att vi skulle sitta ensamma på vårat rum hela kvällen fram till att Jess messade och frågade om vi ville komma och spela poker hos hennes pojkvän men honom, henne och hans kompisar. Det låt ju väldigt rolig så det erbjudandet mottog vi. När vi snart skulle gå så tycktes det som att hela vår bekantskrapskrets (nej rättning: Det VAR hela vår bekantskapskrets) kom över eller smsade och frågade vad vi hade för oss den kvällen. Men vi åkte och spelade poker, fast det blev bara två spel och sedan gav vi upp och spelade spoons istället. Var extremt roligt!
Tillbaka på skolan så satt alla i first floor lounge och spelade tv-spel. Jag tröttnade snabbt på sällskapet och gick upp på rummet och snart kom även Britney. Sedan Francis, Glen och Kelly kom också upp sedan Alfie och slutligen Vickey. Det blev en sen kväll men trevlig :)

Nu slutligen lördag så vaknade jag runt ett tiden och gorde mig iordning. Gick och åt lunch med Mike och sedan vid fyra så åkte jag och Vickey till Ridgewood för att hämta Vican. Britney skulle vara med i en fashion show som biljetten sa att den skulle börja vid sex. Så vi var där vid sex, och åt gratis pizza kvar över... Den dumma showen startade först vid halv åtta ungefär och det enda värt att se var Britney. Kläderna var gräsliga och amatörmodellerna studsade runt där på the runway. Jag vet inte de var väl duktiga men fashion shows är väl kanske inte min grej då. Eller det hade nog varit bättre om de hade sagt att dörrarna öppnas sex och showen börjar senare, inte att den börjar sex och sedan låta oss vänta en och en halv timme. Jag och Vican lämnade i pausen iaf och jag skjutsade hem henne. Tur var nog det iaf för det slutade inte förrän kvart i tio och det hade blivit lite sent för Vican då plus att jag hade varit tillbaka väldigt sent.
Jag, Vickey, Kellt, Francis, Jordan och Brian gick till en fest i the Village senare på kvällen. Britney följde inte med eftersom hon hade feber :( Men vi lämnade festen och tittade lite på film med killarna i 212 plus Trish och gick sedan ner till kellys rum en kort stund men gick snart och lade oss.

Okej det blev ett rätt skapligt inlägg nu för en gångs skull. Jag önskar att jag kunde ringa folk! Ska försöka hitta en dator men jasg är ju upptagen på mornarna med jobb varje dag mellan 9-11 och sedan lektioner eller barnvaktssittning och jag skulle ju kunna ringa nu men båda två sover så kan inte låna någons dator :'(
Jaja ska gå till gymet nu och se om jag kan få av mig lite stress. Har en hög med läxor jag måste få avklarade idag eftersom imorgon är det måndag och då börjar stressen igen... Hoppas alla där hemma har det bra, det var kul att höra lite från er :) Jag tänker mycket på er!

Tillbaka till vardagen

Jag somnade under lektionen i Litteratur. Inte att det var tråkigt eller något men jag var helt slut efter att inte ha sovit så mycket under hela helgen och sedan behöva gå upp vid halv nio.

Jag är ledsen att jag inte uppdaterar så mycket men jag har ingen lust eller tid för datorn just nu helt enkelt. Och jag kan inte ringa någon heller för mitt mick-intag har slutat fungera av någon anledningen :(

Efter stormen

Så vi firade Joannas och Kaitlins födelsedagar under helgen. Det var väldigt innehållsrikt och roligt. Kaitlins mamma kom och tog med alla tjejer ut på middagen på fredagen och på lördagen så hade vi en massa människor här. Har haft jobb och lektioner hela dagen så skriver mer någon annan dag. Den här helgen var slitsam och jag har inte sovit så mycket.