Stopp i handfatet

Vi var tvungna att skriva en dikt som rimmade om någonting vi störde oss på under lektionen idag. Så jag skrev om hur Joanna gjorde så att vi fått stopp i handfatet...





My beloved roommate

Water, soda, juice and your stupid drink,

they should all go down in the sink.

I ask you to think but that’s not your type,

cause now the noodles are stick in our pipe.

The water doesn’t go down anymore,

and the dishes are building up more and more.

The mess in our room might partly be mine,

but the garbage and sink has gotten out of line.

I’ll do my part if you do yours,

not that’s a lie but please do some chores.


Seeeeeg söndag

Lördag blev en bra dag. Jobbade på Duxiana i Ridgewood med Nara och Angela på morgonen. Carolann kom förbi en stund och sedan lämnade hon och Angela oss med Vican kom istället. Efteråt blev det middag på Ruby Tuesdays med hela(!) familjen Paulsen. Efteråt mötte vi Nara och hon, jag, Vican och Christina gick på bio och såg nya Fame filmen.

Idag så har jag och Joanna har sovit större delen av dagen känns det som. Vi gick upp vid halv ett, började göra läxor men vid tre så somnade vi igen och vaknade vid fyra. Halv åtta åkte vi hem till Jess föräldrar och åt middag. Väldigt gott vi åt först sallad och vitlöksbröd och sedan pasta med räkor och pilgrimsmusslor. Avslutningsvis så blev det cheescake och tårta med melon, jordgubbar, bjrönbär och blåbär. Himmelskt gott och det bästa var att vi fick med oss cheescake och frukt hem så nu sitter vi och äter på det.

Halloween klädnader

Jag vet att halloween inte är förrän om över en månad men Jess och Joanna ville börja titta på uklädnader redan nu eftersom det tog så lång tid för alla att hitta förra året. Tro det eller ej men alla tre hittade på första försöket. Jag kommer att vara pirat, är väldigt nöjd över mitt val.



Komisk bild men det är vad vi har köpt.


...

Jag har jätteroligt här och har fullt upp hela tiden... men jag har ingenting att berätta. Jag förstår inte, förra året hände det saker hela tiden. Eller iof det senaste som har hänt vat att Joannas kompis John kom upp. Jess bestämde sig för att ha Zac över samtidigt så jag och Steph blev utslängda. Sov över hos Britney och Vickey istället vilket var roligt. Onsdag så jobbade jag och sedan satt barnvakt. Lekte med play doh i en evighet och sedan såg vi på 17 Again. Jag vet inte varför men jag älskar den filmen.
Idag var det mera jobb och sedan tre timmars lektion där vi endast tittade på Disneyklipp och diskuterade hur korrupt, rasistiskt osv det var. Vi har en konstig typ i klassen som säger de lustigaste sakerna och aldrig håller tyst. Nu har det till och med gått så långt att lärarna nästan gör narr av honom. Idag så avbröt han henne flera gånger med att han ville berätta om någon knäpp artikel om jag kommer inte ens ihåg vad. Sedan insåg han väl kanske vad han höll på med och sa något i stil med att han skulle vänta på sin tur eftersom hon var den med makten i klassrummet. Hon muttrade någonting om att det var väl lika bra att han pratade på eftersom hon inte visste hur hon skulle få tyst på honom annars. Det var väldigt roligt och overkligt hehe.

Seg dag

Vet inte varför men denna dag var inte så rolig. Solen sken och det var varmt ute men allt kändes bara tråkigt. Jag hade en av mina favoritlektioner men vi håller på med dikter just nu. Jag önskar att jag kunde skriva och uppskatta dikter men jag förstår mig bara helt enkelt inte på dem. Kören blev vändpunkten dock och sedan gick vi till gymmet. Med maten i magen så känns allting bättre nu. Dag för läxor, har massor att göra inför imorgon. Imorgon kommer också Joannas John upp hit så ska bli kul.

En lång men rolig helg

Jag vet inte varför helgen kändes så lång. Kanske för att vi hann göra så mycket? Steph åkte hem för att fira sin systers födelsedag och Jess var hemma fredag kväll eftersom det var Rosh Hashanah. Så jag och Joanna tänkte vara jättecoola och tillbringa vår fredags kväll med... wait for it... LÄXOR! Otroligt nog så var det faktiskt också det vi gjorde. Dock så hade vi ombytta roller. Jag brukar vara den som sittar och gör läxor flitigt och Joanna försöker att göra så mycket hon kan förutom läxor. Denna fredag så satt hon och pluggade flitigt medan jag satt och klippte up löv i färgglatt papper. De blev jättefina faktiskt och vi skrev olika citat på dem och satte upp dem på rummet. Vi fick också lite besök för folk ville tydligen inte vara lika coola som vi och plugga en fredagkväll utan de tyckte att det var roligare att vara ute och festa. Kaitlin kom förbi och pratade en stund. Matt ringde vid halv tre och tyckte att det var ju en bra tid för oss att pallra oss hela vägen till the Overlook. Det tyckte inte vi. Vid tre, efter att vi hade släkt och skulle sova, så ringde Glenn och tyckte att det var dags för honom att komma upp och umgås med oss. Det tyckte inte vi heller var någon bra idé så vi somnade istället.
Kvart i åtta morgonen därpå var det dags att gå upp och pallra sig iväg till jobbet. Jag och Carol räknade timmarna hela dagen. Det var inte en människa i butiken. Eller ok det var en lögn, vi hade två kunder... på hela dagen! Randall ringde iof och han kom in med sin kompisar och umgicks en halv timme, men bortsett från det så hände det inte så mycket.

På kvällen så tog jag Vican och Christina ut och åt middag. Sedan tittade jag och Vican på Titanic. Joanna åkte hem under dagen och jag räknade med att hon och Jess skulle vara tillbaka runt nio.¨Titanic var slut vid tio i elva för min del. Jess smsade och undrade om jag kunde hämta henne hemma hos henne för hon hade inte sin bil och hennes föräldrar sov så jag tog den vägen tillbaka till skolan. När jag lämnade Ridgewood ringde Joanna dock och jag trodde att hon hade gått över till killarnas rum men det visade sig att hon precis hade kommit tillbaka och trodde att vi var där. Dert var lite virrigt med vid midnatt så var vi alla tillbaka och redo att gå över till killarna och festa :)

Söndag var en seg dag... Jag och Joanna pallrade iaf iväg till Ridgewood för mat och fick även med oss tyg så nu ska vi försöka komma på ett sätt att sätta upp gardiner :D

Citizenship cermoni

Igår hade vi vår första konsert med kören. Det var komiskt nog på en ceremoni för de som har blivit godkända medborgare av USA. Det var väldigt amerikanskt. Komiskt var när de sa att vi skulle sjunga nationalsången nu, introt spelas och sedan så avbryter de oss för att de glömde en liten sak... en hälsning från president Barack Obama. Ja, sådana små saker kan man ju faktiskt glömma haha. Men ja, det var ju bara en video iof så inte så farligt.

Snor mina timmar

Jag kanske överdriver men det känns lite som att den andra tjejen som jobbar på CA-office försöker sno mina tider. Jag bytte från onsdag eftermiddag till morgon med henne. Genom att göra detta så förlorade jag en halv timme men jag tyckte inte att det gjorde så mycket eftersom hon faktiskt gjort mig en tjänst. Förra veckan dock så tittade jag på schemat och istället för att säga att jag slutar klockan ett så står det halv ett. När jag frågar Carole så säger hon att hon fått för sig att jag inte kunde jobba längre än så eller något sådant och jag vet verkligen inte var hon har fått det ifrån men det spelade inte så stor roll antar jag. Dock så blev jag inte så glad när Melissa kommer in klockan TOLV idag och säger att det är dags för henne att jobba. Som sagt jag överreagerar säkert och det var säkert bara ett misstag men det känns som att jag bara förlorar fler och fler timmar vilket i slutändan inte är så bra.


Läx-söndag är tillbaka

Brist på sömn kom ikapp mig och jag sov genom hela filmen under vår filmkväll igår. Vi gick och lade oss redan vid två och jag vaknade vid 12 nästa dag av att Christina ringde och tyckte att jag skulle åka hela vägen till Ridgewood för att släppa ut Laiken fem minuter eftersom de hade varit borta i tre timmar och inte skulle komma förrän tre timmar senare.  

(10 minuter göra mig iordning och ta mig upp från min otroligt sköna säng + 5 minuter att gå till bilen + 15 minuter körtid + 5 minuter släppa ut Laiken (som ändå inte kommer vilja gå ut) + 15 minuter tillbaka + 5 minuter gå tillbaka till rummet) * onödig bensin kostnad = jag vägrar.

Stephs pojkvän var här den här helgen så Jess sov i vårat rum. Efter att vi vaknat så invigde vi kaffemaskinen och brödrosten. Det blev frukost med kaffe, rostat bröd och havegryndgröt (bara för mig, de andra tycker inte om det). Väldigt tillfredsställande faktiskt. Resten av dagen spenderades med läxor och att städa rummet fram till klockan sex då vi gick och åt middag. Ikväll blir det tvätt och dammsugning. Läx-söndagen är här med återinvigd.

Lite tid över

Tro det eller ej men det är sant ;)

Mycket har hänt den här veckan. Kan ju berätta att i tisdags kväll så bestämde sig jag och Jess för att göra cupcakes. Först var vi tvungna att hitta en ugn dock så vi ringde runt till de vi känner som bor i CPAs. Brian hade slutligen en ugn som vi kunde använda. På vägen så stannar vi för late night och träffar våra nu nya vänner Zac och Eric. De följde med oss för att baka cupcakes. Brian och Eric var de enda som var där tillsammans med några av Brians frat kompisar. De lämnade oss dock ensamma ganska snart för att gå till teh Village. De kom dock ganska snabbt tillbaka eftersom polisen var där och det var lite av ett kaos.
Detta kaos har fått plats i tidningen och väldigt stor uppståndelse på skolan. Historien var att fotbollskillarna började slåss med baseball killarna. En av fraternities som inte tycker om baseball laget lade sig i och jag vet inte hur stort det hela egentligen var men polisen ringdes in... och mer poliser från jag vet inte hur många district. Det var åtminstone tio bilar på campus. Av vad jag har hört från alla studenter jag har pratat med så överreagerade polisen. Det är jättebra att de kommer och gör sitt jobb med att lösa upp bråket men tydligen så svor och hotade de folk som inte hade någonting med det hela att göra utan bara råkade vara där. När jag och Jess gick tillbaka till vårat rum så var det också tre polisbilar utanför Linden, varför vet jag inte exakt.

Om någon vill läsa artikeln så finns den här men den är på engelska.
http://www.northjersey.com/news/6_arrested_at_Ramapo_College_mob_scene.html

Var också lite kritiska för det låter som att Ramapo skulle vara en farlig skola och så är verkligen inte fallet. Ramapo är ett väldigt säkert campus om man jämför med många andra skolor. Jag har aldrig känt mig hotad och människorna är hur snälla som helst. Det enda folk brukar vara rädda för är björnar eftersom de kommer fram lite då och då.

Men till roligare saker. Lektionerna går rätt hyfsat än så länge. Computer Science går rätt så bra eftersom jag redan kan en del. Om jag inte hade kunnat en del av det innan så hade jag nog varit rätt så borta. Idea Development har jag en rätt så bra lärare i som är lite flum (han är konstnär så vad förväntar man sig?) men ändå vettig. Media Literacy var jag väldigt skeptisk till första lektionen, och nu efter andra så är jag väl fortfarande lite skeptisk men jag ska ge henne en chans. Boken vi har till den kursen är totalt värdelös dock. 40 sidor av upprepning om saker som en normal människa redan vet - vi tar inte in all information eftersom det är för mycket att beabeta så vi sorterar ut det mesta automatiskt. Det värsta var att han inte bara upprepade sig i varje kapitel utan flera gånger i varje stycke.
Jag har inte haft Creative Writing än eftersom vi var lediga i måndags men den ser jag fram emot. Jag har haft kör två gånger och första gången var jag lite misstänksam mot det men det är rätt så roligt faktiskt. Och det låter extremt bra eftersom alla andra där är typ underbart bra på att sjunga. Eller så väljer läraren bara bra låtar hehe.

Igår kväll var vi på vårt första frat-party. Brian bjöd in oss flera gånger förra terminen men eftersom stället ligger en kvart härifrån med bil så har aldrig åkt dit. Igår bestämde vi oss dock för att det var dags så vi åkte dit... och åkte hem efter kanske en timme. Först och främst så var det bara frats och soroities. Jag klarar inte av soroity tjejer eftersom de tror att de är så speciella för att de betalar för att få vänner eller något. Jag har aldrig riktigt förstått varför men om du inte är med i deras sorority så är de inte speciellt trevliga mot dig, med vissa undantag såklart. Iaf så kände vi inte så många förutom Britney, Vickey, Francis, James, Matt och Rick. Brian känner vi ju också såklart men hans flickvän var där så han fick inte prata med oss... Iaf det var fullt med otrevliga människor, det var hål i taket överallt, vi gick in genom källaren men det värsta var nog ändå att Steph såg en kackerlacka. Lite mer klass än så har vi så vi åkte tillbaka till skolan.

Ju mer man har att göra desto mer får man gjort

Det stämmer verkligen. Måndagar, tisdagar och torsdagar är då jag har som mest att göra. Jag lämnar rummet mellan 9 - 9.45 och har lektioner och jobb fram till 5.15 eller 7.30. Ändå lyckas jag klämma in bloggandet här nu medan igår (onsdag) då jag bara hade jobb mellan 9-12.30 så blev det inget med det. Det blev en del läxor iof men ändå inte lika produktivt som idag.

Nej har redan avslutat min havegrynsgröt och måste gå om 20 minuter så bäst att jag gör mig iordning.

Trött

Ja är trött, det är läggdags nu. Väldigt tidigt om man jämför med de andra dagarna men ändå. Jag är glad för att få sova. Måste bara läsa lite innan dock.

Men men, det var meningen att jag skulle åka ner till Summit och koppla in datorn men jag försov mig och vaknade vid nio, vilket är när jag skulle ha varit hos Carol så det blev inte av. Carol sa att det inte gjorde någonting. Eftersom A-B och Christina fortfarande var borta så var jag tvungen att åka till Ridgewood för att umgås lite med Vican. Jag har inget emot att umgås med Vican men jag har åkt till Ridgewood nu i princip varenda dag och jag vill bara ha lite tid att få vara här på skolan. Men det blir några sådana dagar nu fram till fredag så det är bra :) När jag kom tillbaka så gick jag, Jess och Kaitlin till the reservation. Det är alltså en stor skog här bredvid. Var väldigt fint att gå där faktiskt och skönt att röra på sig och få lite luft.

Nej nu blir det sängen, har två lektioner och jobb imorgon och sedan gymmet på kvällen. Och eftersom det är tisdag så betyder det party kväll så det blir en lång dag imorgon :)

Twitchy är död

Han klarade inte ens en vecka... och jag som inte ens var i närheten av honom mer än när jag satt på toa. Man ser honom tyvärr inte så bra på bilden.

Här är vår nya fisk Sparkles



Och så lite bilder på vårat rum. Det är lite svårt att ta bilder men jag har försökt åtminstone.





Och här är vi so bor här jag, Steph, Jess och Joanna


Inflyttad

Nu har jag flyttat in. Jag skulle ha skrivit tidigare men wireless internet fungerar inte av nagon anledning sa jag var tvungen att aka till Ridgewood och hamta en internet kabel igar. Dock sa ar det sa mycket som hander har att jag knappt har rort datorn anda. Det ar otroligt roligt att vara tillbaka maste jag saga. Nastan alla vara vanner bor i en annan byggnad men det gor faktiskt inte sa mycket. Pa det har sattet sa finns chansen att vi lar kanna fler manniskor plus att de vi redan kanner som man kanske vill undvika lite ar lattare att inte springa in i.

Det jobbigaste med att bo i Linden ar istallet att alla man trffar som bor i Overlook tycker synd om en. Jag tycker valdigt mycket om varat rum faktiskt. Overlook ar storre och har ett vardagsrum men de har cement vaggar av nagon anledning som ger det en valdigt kall kansla. Vara rum ar storra an Pine fran forra aret men definitivt mindre an Overlook. Dock sa behover man inte sa mycket. Med mitt schema sa ar jag inte i rummet nagon storre del av dygnet anda.

Igar sa akte vi till djuraffaren eftersom Jess och Steph ville ha en hamster eller nagot liknande. Jag och Joanna var emot den iden sa det slutligen sa nojde vi oss med en fisk. Vi hittade en guldfisk som ar lite svart av sig och som hade lite ryckningar vilket vi tyckte var valdigt roligt. Han fick namnet Twitchy och star nu i en fin runt plastskal pa toaletten. Sjalvfallet har alla varit over for att titta pa honom.

Jag ar pa jobbet nu och har i uppgift att "se upptagen ut" eftersom de inte har nagonting at mig att gora men bade Carole och Janet ar ivag sa jag maste vakta telefonen. Jag ska egentligen bara jobba till klockan ett pa onsdagar men eftersom Melissa inte borjar jobba forran imorgon och de har Unit Council idag (vilket ar vad Janet ar ivag pa) sa fragade de om jag kunde jobba langre. Sa har sitter jag nu. Tror jag ska ta och gora rent Janets tangentbord at henne for det ser valdigt snuskigt ut. Ska lagga upp bilder pa mitt nya rum och Twitchy nar jag kommer hem.