Adventsljusstake

Konstigt hur bara en adventsljusstake kan skapa julstämning. Ler varje gång jag ser den lysa :)

Julstämning?

Det här ser jag när jag åker tillbaka till skolan från Ridgewood.

http://www.youtube.com/watch?v=u7Iso5SpJBc


Broadway

Jag hade tänkt att gå ut med Joanna och hennes rumskompisar igår kväll men efter allt som  har hänt och en förövrigt stressig tillvaro så åkte jag till Ridgewood efter min sista lektion. Idag har jag faktiskt tränat  på eliptical en halv timme och gått ut och gått i regnet men Laiken.

Ikväll blir det dock Broadway med Vican, Christina och A-B. Livet går vidare trots allt.

Skola

Adam sa att jag var tvungen att ga till mina lektioner idag. Jag mailade praktiken och forklarade situationen sa jag akte inte in dit igar.

Dock sa ar en av mina lektioner installda eftersom sa manga mailade professorn och sa att de inte kunde komma for att de aker hem over Thanksgiving. Jag forstar inte riktigt varfor folk gor sa for de har hela dagen imorgon att aka hem pa. Men ja, alla fungerar ju annorlunda.


Alldeles för fort

Adams pappa har kämpat med cancer i flera månader nu. För cirka en månad sedan fick vi reda på att det inte hade gått bra... att han nog hade cirka ett år kvar eller så. Sedan dess har han legat på sjukhuset större delen av tiden och försökt att få ur vätska ur lungorna så han skulle kunna andas lättare. Han fick komma hem för några dagar sedan.

Igår började som vad jag trodde skulle bli en seg dag på mitt rum med läxor men på eftermiddagen ringde Adam och sa att hans pappa hade blivit sämre och att det nu handlade om timmar, i bästa fall några dagar.

Jag åkte ner så fort jag kunde men kom fram några minuter efter att han gick bort.


Ridgewood

Blev som så att jag spenderade fredag och lördag i Ridgewood. Igår så kom två av Christinas kompisar över för att baka pajer. Jag satt i köket och jobbade på datorn/övervakade katastrofen.

Det började med att Christina fyllde pajen så mycket så att den svämmade över och det var pumpapaj fyllning över hela bänken. Sedan så skulle de baka en prinsesstårta också. De följde ett svenskt recept så jag översatte ingredienserna åt dem men jag trodde de visste hur man gör en sockerkaka. Det gjorde de tydligen inte för de hällde i alla ingredienser utan att vispa ägg och socker först. Vi försökte fixa det och hällde i det i formen. Jag vet inte varför men av någon anledning så tyckte Christina att det var en bra idé att öppna kanterna på formen när smeten var i den så helt plötsligt hade vi sockerkakssmet överallt.

Undertiden så hade Vican en fyllning till en pumpa paj kvar så hon bestämde sig för att göra bröd av detta så hon hällde i mer mjöl och bakpulver. Hon hade också gjort deg till sin paj men de tyckte att den var för tjock så hon och Alex bestämde sig för att göra pretzels istället. I slutändan så hade de en pumpapaj och två picanpajer som de kunde använda. Utöver detta hade de två pumpajer med vita prickar överallt och en någorlunda grön nyans till dem, "pumpabröd" som hade en plastig konsistens samt en massa oätliga kringlor som tydligen smakade som saltat bröd.

Det var en intressant dag i köket. På kvällen så såg vi nya Twilight filmen. Jag vet inte riktigt varför jag envisas med att se alla för jag tycker verkligen inte att de är bra. Det är mest en massa klichéer ihop tryckta till en historia.

Otursdag med kommunaltrafiken

Först så försov jag mig så jag var tvungen att ta bussen som går en halvtimme senare. Ett tag trodde jag att jag skulle kunna komma i tid iaf men sedan så stannade chauffören på påfartsträckan på motorvägen och gick ut. Sedan kom han tillbaka och fortsatte att köra tills han upprepade proceduren. Tredjegången var vi alla tvungna att gå ut och byta buss för tydligen så var det något fel på bussen.

Jag var endast tjugo minuter försenad och dagen på praktiken kändes bra och var rolig. Vid fem tiden så åkte de flesta av oss till Joe Torres galan för att ta hand om VIP gästerna som skulle gå på röda mattan. Det var väldigt roligt att få vara med på ett event och jag fick även träffa den andra praktikanten. Väldigt trevlig tjej.

Dock så kom jag till bussen tio minuter efter att den hade gått så jag var tvungen att vänta i en och en halv timme. När jag väl är på bussen och nästan är framme så är vägen avstängd så chauffören var tvungen att ta en lång omväg för att släppa av några. Sedan när han skulle åka tillbaka så åkte han fel... Det var helt enkelt en lång dag.

Chill pill

Det blir ingen resa in till New York idag. Jag avbokade det eftersom det blev for stressigt och jag skulle vara tvungen att missa tva av mina lektioner. Allt kanns lite battre nu efter det. Jag behover bara fa vila lite och inte behova gora nagonting ett tag, det ar lite for mycket just nu.
Onskelistan ar pa vag. Jag skickar den till alla ikvall.

Man lär sig någonting nytt varje dag

Idag har jag suttit med Facebook i fyra timmar och försökt att lista ut bästa sättet att överföra Duxianas sida till en företagssida. Slutligen kom jag underfund med det bästa sättet, dock så fungerar det på grund av vad jag måste anta är en bugg hos Facebook. Den säger att jag måste vara på en dator som har browsat Facebook förut... lösningar till problemet är välkomna :)

Jag åker ner till Adam ikväll och stannar en natt. Nästa vecka kommer att bli hektisk. Jag måste åka in till New York tisdag kväll för någonting antagligen som jag fortfarande inte vet vad det är och sedan på torsdag kväll så ska jag hjälpa till på Joe Torres Gala. Jag ska hjälpa till med någonting runtomkring röda mattan när alla sportkändisar kommer. Borde nog läsa in mig mer på vad det handlar om, hehe.

Och till alla som väntar på önskelista till julafton: Hur har ni redan hunnit tänka på jul?? Jag jobbar på en lista men det är inte så mycket på den just nu men jag ska försöka att tänka på det.

New Hampshire och snostorm i oktober!

I helgen akte jag till New Hampshire for att delta i en konferens for studenter. Det var vladigt roligt faktiskt, dock en del dotid att bara vanta. De andra eleverna fran skolan som foljde med var vladigt trevliga sa det blev en mycket lyckad resa. Folk verkade gilla min uppsatts och jag fick mycket berom och manga som holl med vad jag sa. Den enda som hade nagonting att invanda var en professor, dock sa invande hon med nagonting som inte riktigt hade att gora med det jag forsokte saga sa jag blev lite forvirrad ett tag.

Dock nar vi skulle aka hem sa akte vi rakt in i en snostorm. Sedan nar snoar det i oktober? Det var riktigt illa faktiskt, vissa delar har fortfarande ingen strom. Vi var dock fast pa motorvagen. Resan upp tog fyra timmar men att aka hem tog nio! Vi stod i princip still pa motorvagen och langsamt sa passerade vi olycka efter olycka och flera langtradare som inte kunde starta pa isen och slasken som hade bildats pa vagen. Slutligen tog det stopp totalt. Framfor oss hade en bil pa nagon vanster lyckats fastna under en lastbil. Det tog dem sakerligen en halv timme men de lyckades fa loss bilen och farden fortsatte sakta frammat. Plotsligt horde vi ett brak och i nasta stund sa foll ett trad rakt over lastbilen till hoger om oss. Tradet var sa stort att det strackte sig over hela vagen och kronan landade pa andra sidan av motorvagen. Om det inte hade varit for lastbilen hade vi antagligen varit valdigt nara att bli minibuss-mos. Vi korde under tradet, precis i tid innan lastbilen hade bestamt sig att han inte tankte stanna dar hela natten utan korde han ocksa. Tradet foll bakom oss och blockerade hela motorvagen for alla bakom oss.

Eftersom loven fortfarande var kvar pa de flesta traden sa blev det for tungt med all sno ovanpa och det ligger nu trad och grenar overallt. Elledningar har gatt sonder och det ar allmant kaos. Dock sa firade vi fortfarande Halloween i mandags med att se pa paraden i New York. Adam kom in och traffade mig efter att jag var klar pa jobbet men de sju andra personer vi skulle ga med kom in senare. Enda problemet var att de hamnade pa ena sidan av paraden och vi pa den andra. Vi traffades dock emot slutet uppe vid Times Square och tog bussen tillbaka tillsammans.