Lugnet efter stormen

Så efter en extremt hektisk start på terminen så känns det som jag nästan kan andas nu. Man märker att kurserna börjar bli lite svårare, men också mycket roligare och intressantare. Speciellt min kurs som handlar om kampanjer tycker jag om (vi får väl se om jag fortfarande gör det när vi får tillbaka våra uppsattser nästa vecka).

Måndag var väl ingen höjdar dag. Jag åkte som sagt ner till Adam på söndagen och stannade över till måndag. Måndag morgon när det regnar är ingen bra dag att åka på Parkway. Det tog mig tre gånger så lång tid mot vad det brukar göra att komma tillbaka så jag var 1½ timme sen till jobbet. Men jag hade mailat dem innan och sagt att jag kanske skulle bli sen så det var ok. Graphic Design var bra men sedan Writing for Publication... Vad kan jag säga. Jag tycker inte om läraren helt enkelt. Hon lär oss ingenting utan det enda hon gör är att låta oss läsa varandras artiklar och sedan kritiserar hon sönder dem. Hon har glömt sina böcker två gånger i rad nu och hon är ingen sympatisk människa över huvudtaget. Det lilla hon har att säga upprepar hon åtminstone fem gånger och ja, det är väl ungefär så våra lektioner ser ut med henne. Som sagt, inte min favorit.

Mycket

Det är lite mycket just nu vilket är anledningen till att bloggen blir lidande. Alla mina kurser tycker att ett projekt var i veckan ska man väl klara av plus några kapitel läsning. Ja men för oss som jobbar också då? Och som försöker ha ett socialt liv? Men ja, jag tror jag har lyckats pussla ihop tiden.

Idag träffade jag den svenska professorn. Det blev en halv timmes lunch eftersom han inte var där vi skulle träffas, vilket jag fortfarande inte vet varför men men. Lite lustig med trevlig.
Sedan satt jag barnvakt och Carolann gnällde igen om att hon inte ville gå på dansen. Usch, vill inte hålla på med det där den här terminen också. Efter barnpassning blev det en snabb shopping runda med Joanna och Caitlin.

På söndag åker jag ner till Adam, första gången jag är där sedan jag kom tillbaka. Hans mormor ville tydligen fira att han hade lämnat in ansökan till examen slutligen. Så imorgon ska jag försöka få iordning på åtminstone måndagens läxor och förhoppningsvis större delen av tisdagens. Får se hur det går för vi måste vecko handla och sedan så sitter jag barnvakt i sju timmar. Förhoppningsvis kan jag få Carolann i säng tidigt så jag kan sitta och göra läxor ett tag. Michael ska sova hos en kompis så det blir ju iaf ett problem mindre.

Grafisk Design projekt 1



Övre raden skulle visa: 1. Ordning 2. öka 3. bold, djärv fast inte riktigt går inte riktigt att översätta.
Undre raden: 1. Congested, typ packad eller ihop pressad, stopp... 2. spänning 3. Roligt

Aterigen mandag

Sitter pa Publication lektionen som snart ska borja. Tva tre timmars lektioner pa en dag ar ratt sa mycket faktiskt, blir trott i huvudet, speciellt efter 4 timmar pa kontoret. Men ikvall blir det Wing night med koren.

Jag lamnade in mitt forsta projekt for grafisk design idag och vi fick kritisera varandra. Jag fick faktiskt valdigt bra kommentarer, battre an de flesta andra. Sedan sa gick vi till datasalen och tydligen sa ska vi jobba i adobe photoshop pa mac. Jaa... jag ligger ju lite i underlage dar kanner jag men jag har en vecka pa mig att lista ut det och fa ihop projekt nummer tva.
Nu ska vi lamna in var forsta artikel. Jag ar val sadar halv nojd med den, amnet var trakigt men finns inte sa mycket intressant att skriva om har kanns det som. Iof sa kom jag pa ett mer intressant amne idag men var ju lite sent.

Avenue Q

Så i torsdags så hade jag och Adam varit ihop i 6 månader så vi tänkte att vi skulle göra någonting speciellt. Dock så var Vicans första fotbollsmatch som hon skulle dansa på den dagen så vi bestämde oss för att åka in till New York på onsdagen istället för att äta middag och se Avenue Q.
Avenue Q var riktigt bra och rolig, bättre än jag trodde att den skulle vara. Den var gjord med delvis dockor, tydligen en vuxen parodi av Sesame Street. Men som sagt väldigt underhållande så det var lyckat.

I torsdags så var sedan på Vicans match. Hon var jätteduktig! Häftig dans hade de i halvleken och annars så stod framför planen och gjorde ramsor - precis som på film. Joanna och John skulle ha kommit med men de var sena så vi bestämde att vi skulle träffa dem på Stateline Diner istället och äta.

Jag har också hittat en svensk professor på Ramapo, eller ja han hittade väl mig genom Janet. Iaf så berättade Janet att han ville träffa mig så jag gick till hans kontor och  nu ska vi tydligen äta lunch på tisdag. Var ju lite otippat, hade ingen aning om att han fanns här. Lustigt hur sådant kan komma fram över två år senare.


Nu är det igång på riktigt

Nu har jag haft alla mina lektioner åtminstone en gång. Måndagar blir långa med först fyra timmar jobb och sedan två stycken tre timmars lektioner efter det. Första är grafisk design som verkar väldigt intressant. Första lektionen så skar vi mest i papper och gick igenom grunder dock. Efter den lektionen iaf så har jag Writing for Publication som jag hade hoppats mycket på. Dock så ser det ut just nu som att det kommer att vara precis som News Writing fast med längre artiklar. Första artikeln är till nästa lektion. Jag lade fram min idé om att skriva om public safety och självklart så kom det tre stycken efter det som också tänkte göra det.
Idag kom jag på ett nytt ämne dock, för jag har inte lust att skriva om samma sak som tre stycken andra. I år har de bestämt sig för att förbjuda alkohol inom alla event som pågår på skolan. Detta inkluderar alltså att de inte får servera vin på öppningar av nya utställningar osv. På torsdag så ska rektorn över hela skolan ha sin årliga fest och de jag jobbar för är inbjudna. Tidigare år så har det serverats vin så det ska bli väldigt intressant att se ifall det kommer att serveras vin där nu också eller inte. Ifall de serverar vin så vet jag ju iaf vad min första artikel ska handla om.

Idag hade jag min första lektion i Campaign in Media and Film. Jag blev positivt överraskad för efter att ha läst de två första kapitlena så gillade jag verkligen inte kursen. Vi ska göra våra egna kampanjer och massor vilket verkar extremt roligt och givande faktiskt, speciellt eftersom det är liknande saker jag vill hålla på med efteråt.

På torsdag så har jag och Adam varit tillsammans i 6 månader så vi tänkte göra någonting speciellt. Självfallet så är Vicans första match den dagen så vi ska gå på den tillsammans med Joanna och John. Men för att fira så åker vi in till new York och går på en off-Broadway show imorgon så det ska bli roligt.


Pearls - gå inte dit

Jag kan tyvärr inte säga att jag tycker om affären Pearls. De säljer målar saker så eftersom jag tar en lektion i Grafisk design så behövde jag tydligen målarsaker. Idag gav jag mig äntligen iväg dit för att köpa det nödvändigaste till första lektionen. Jag var helt vilsen där inne och det fanns knappt folk som kunde hjälpa. Slutligen så hittade jag allting jag behövde och jag gick för att betala. Det var dyrt men jag betalade. På vägen ut så tittade jag på kvittot och upptäckte att hon hade slagit in en sak två gånger. Eftersom det handlade om $17,99 så gick jag tillbaka in. Det gick bra hon höll med om att hon hade råkat slå in den två gånger och sa åt mig att gå till customer service så skulle hon fixa det. Damen där sa att jag skulle få tillbaka $17,34. Jag borde ha påpekat att den faktiskt konstade 17,99 plus att jag hade betalat skatt men ja, det fick vara. Jag var så trött på stället vid det tillfället att jag fick väl bjuda på en dollar. Ska leta reda på en annan affär för resten av sakerna som jag behöver.

Andra helgen

Dagarna har gått väldigt snabbt. Vi är klara med andra veckan redan och det känns knappt som att det har börjat än. Adam har varit här två nätter nu och åkte precis hem. Ikväll ska jag sitta barnvakt från klockan sju och framåt och sedan får vi se vad som händer.


Efter en vecka med kök

  • Så den ena vet inte hur man sköljer eller gör en sallad utan står väldigt förivrrad med salladshuvudena i påsen och undrar vad man gör med dem. När jag säger åt henne att hon måste ta ut dem ur påsen, ta av bladen, skölja dem och hacka upp dem för att sedan lägga det i skålarna så är hon precis lika förvirrad...
  • En annan har precis lärt sig att göra mac'n'cheese (koka macaroner och häll på pulvret med lite mjölk och smör) samt steka kyckling (tror dock inte att hon skulle göra det om jag inte var där).
  • En tredje vet inte hur man göra "riktig" vispgrädde och är förvirrad när den inte kommer på sprayburk.
  • En annan har precis lärt sig att vispa grädde.
  • I affären tittar expediten konstigt på mig när jag frågar efter frysta kycklingbröst som inte är panerade.
  • En frågar om vi verkligen behöver vassa knivar i köket?
  • Det tar ca 15 minuter att riva en morot.
  • Tydligen så ska man försöka skära itu vitlöksklyftorna.
  • "Gjorde du dressing SJÄLV?"
  • Någon provade spenat för första gången igår, men vägrade smaka guacamolen för den var för läskig.
  • En annan undrade hur jag kunde göra quesidillas utan ett järn (jag visste inte ens att det fanns järn för det?!)

Jag har haft kök i en vecka. Det är väldigt underhållande.


Här bor jag



När man först kommer upp för trappan så kommer man till vårt vardagsrum/kök.



Här är själva köksdelen. Spisen är väl använd men vi har inte invigt ugnen än. Dock så gjorde vi brownies igår men det var i JonBons kök.



Sedan får man gå upp för en trappa till (tog inte kort på den första trappan eftersom de ser rätt så lika ut)



När man har kommit upp för trappan så kommer man till vår lilla hall där Britneys och Vickeys garderober står. Dörren rakt fram leder in till badrummet som precis får plats med toaletten och duschen/badkaret. Vi har två handfat precis utanför.



Om man svänger direkt till vänster så kommer man till mitt och Joannas rum. Som vanligt så är jag på vänster sida och Joanna på höger sida. Märk vår fina, nya byrå från IKEA som vi satte mellan sängarna.



Såhär ser det ut från andra hållet. Som sagt, mycket mer plats än förra året.

Första lektionen

Jag känner att köket är en hög prioritet för mig just nu. Jag gör till och med frukost till mig själv innan jag går iväg. Igår blev det scrambled eggs men vi hade inget salt så det köpte vi igår. Sedan på kvällen gjorde jag kyckling quesidillas åt Joanna och Steph efter kören. Jag träffade föresten Annie på kören och hon berättade att hon som jag skulle ha gjort mitt internship som jag tackade nej till för har blivit uppsagd så antagligen hade det i slutändan inte blivit någonting iaf.

Jag hade min första lektion idag. Storystructure så vi ska skriva filmmanus vilket låter roligt. sedan så trodde jag att jag skulle sitta barnvakt men upptäckte två timmar innan det var dags att det började nästa vecka. Så jag åkte och köpte en gardinstång och fixade lite andra saker.

Det var sagt att stormen Earl skulle komma men han har inte kommit än. Får se hur det blir ikväll, om det inte är allt för dåligt väder så skulle vi nog träffa Caitlin. Ja, det var väl uppdateringen jag hade för tillfället.

Overkligt

Det känns lite overkligt att vara tillbaka. Det känns nästan inte som att det är Ramapo. Jag vet inte men det kanske är för att vi har så otroligt mycket yta att bo på nu? Bara sovrummet är större än vad vi hade förra året.
Jag jobbade 5,5 timmar idag, de hade faktiskt en del där att göra och jag sköt till och med upp en del arbete för imorgon. Efteråt så åkte jag och Joanna till Target och Ikea. Vi var borta i flera timmar och var helt slut när vi kom tillbaka. Vi hade köpt stekpannor och lite andra saker till köket och på Ikea så köpte vi en byrå som vi tillbringade en timme med att bygga ihop. Jösses vad mycket skruvar, pluggar och spikar det tar att få ihop en byrå. Men fint blev det, jag lägger upp en bild när vi har fått upp gardinerna som vi köpte också.

Britney lagade middag till oss fyra och Kaitlin så det blev en 209 reunion. Killarna kom över efteråt en stund.
Nej det börjar bli sent och Joanna har lektion klockan åtta. Själv har jag jobb vid tio igen men tänkte gå upp och göra scrambled eggs. Tyvärr så har ingen kommit ihåg att köpa salt eller peppar så vi får se hur bra de smakar. Blir till att ta till ost tror jag för att få någon smak på det iaf.

Junior year

Nu har vi flyttat in i vår nya lägenhet eller vad man ska kalla det. Den är lite sliten, men vad hade man förväntat sig. Det funkar, är bara lite tråkigt att spisen är gammal och skröplig. Vi har en riktig ugn men den är också rätt så gammal och av någon anledning så har vi inte fått någon micro. Måste se om det är något som är fel eller om det ska vara så. Sedan så var badkaret smutsigt och det går inte riktigt att få rent med det vi har så vi ska köpa något medel imorgon så att vi kan få det rent.
Det är väldigt mycket rymligare iaf mot vad vi har haft tidigare. Dock så finns det inte tillräckligt med utrymme för alla våra saker så vi ska åka och köpa en hylla eller byrå eller liknande imorgon.

Känns inte riktigt som att jag har hunnit ikapp med verkligheten. Kom på igår att jag inte hade beställt mitt parkeringstillstånd och jag beställde mina böcker idag. Jag har visserligen inte min första lektion förrän på fredag men jag brukar ha det här fixat långt i förväg.

Jag och Adam var på drive-in movie igår. Det var lite roligt faktiskt, ungefär som man har sett på TV att det ska vara. Nej, nu är jag trött. Dags att sova för jag ska upp och jobba imorgon, verkar som att Janet har saknat mig på kontoret.