Sverige imorgon

Eller för er där hemma blir det övermorgon. Flyttade ut från skolan idag och åkte in till New York med A-B, Vican och Christina för att gå på Radio Citys julshow. Första gången jag sett rocketts men det var riktigt häftigt.
Ska egentligen packa och slå in paket nu men måste samla lite energi först. Jag kommer att ha två stora resväskor, helt sinnessjukt. Nej måste packa nu, ska åka extra tidigt till flygplatsen eftersom planen blev inställda föra några dagar sedan och jag vill inte att någon ska sno min plats ifall jag är sen. Måste packa nu.

Snart hemma!

Imorgon flyttar jag ut från skolan och dagen därpå åker jag hem! Vaknade precis, mina utslag är fortfarande hemska på ben och armar och de kliar. Hoppas att de går bort snart, jag tror att det är bättre men är inte säker... kanske ringer läkarn imorgon bara för att kolla.

Tydligen inget jobb

Jag vet helt säkert att jag och Carol bestämde att jag skulle jobba idag, men när jag hade gjort mig iordning och var färdig för att åka vid åtta så ringde jag för att prata med Carol ifall hon kunde hämta mig hos A-B. Då sa hon att jag inte alls skulle jobba. Inte för att jag klagar, jag var dödstrött efter 3½ timmars sömn så jag gick bara tillbaka och lade mig och sov fyra timmar till. När jag vaknade ringde jag upp Anette för ett kort samtal som varade i drygt 55 minuter... Haha, lite längre än planerat men det var trevligt. Fick tvätten gjord under tiden. Vid fyra så bestämde sig jag, Joanna och John att vi skulle åka till Paramus Park istället för att göra det på kvällen eftersom vi visste att det skulle börja snöa. Vilken tur att vi åkte när vi åkte. Shoppingen tog oss fyra timmar och när det var dags att åka tillbaka så hade snön börjat komma ner på riktigt. Vi stannade på Chilis för att äta men insåg att vi inte var hungriga så vi tog allting med oss. Dock under de tio minuter eller så som vi var där inne så kom det nog åtminstone en halv decimeter snö, så ni kan ju tänka er. Lyckligtvis kom vi tillbaka till skolan men det blir nog inget av att åka in till nyc imorgon :(


Färdig med finals

Så var termin tre avslutad. Sinnesjukt vad tiden går snabbt. Känns verkligen som att terminen nys började. Men det var en bra termin betygsmässigt tror jag. Avslutade mitt sista final nu på morgonen vilket var dataprogramering. Fick panik ett tag när jag såg att tiden höll på att rinna ut men jag inte var färdig, brukar alltid annars gå en halv timme innan tiden är över. Men han lät oss sitta längre så jag hann göra allting, sedan får vi ifall han tyckte att jag gjorde rätt eller inte.

Jag tror att de här äckliga utslagen håller på att gå bort nu. Gick till en riktig läkare igår som faktiskt tittade på dem. De hade spritt sig ändå ner på fotsulorna, De är alltså bokstavligen överallt på kroppen! Helt sinnessjukt. Men hon fastställde att det måste vara penicillinet så hon gav mig någonting som jag tror är steroider som jag ska äta i sex dagar. Nej ska nog ta och göra mig redo för Ridgewood, blir barnpassning hela kvällen idag istället för eftermiddagen. Men ska försöka få lite juklappar fixade på vägen tänkte jag.

Det ar darfor ingen tycker om skolskoterskan

Nu vet jag varfor ingen tycker om skolskoterskan, hon gor ju ingenting. Varje person som gar dit ger hon amoxicillin och sager att de antagligen har en sinusinfection (later det bekant?). Nu nar jag reagerade mot det sa gav hon mig fyra tabletter benedril som ar en receptfri allergi medicin och sa att om det inte ar battre imorgon sa skulle jag komma tillbaka och jag skulle borja anvanda kortison istallet. Det blev samre forutom i ansiktet som blev battre men inte helt bra sa jag ringde idag for att boka en tid. De hade inte tid nar jag hade tid sa hon sa att jag borde aka till akuten for jag maste fa steroider for att det ska ga bort! Forst och framst sa tittade hon inte ens pa utslagen igar sa hon vet inte hur illa eller icke illa det ar mer an vad jag sager. For det andra hur gar man fran kortison en dag till steroider den andra?! Om hon inte hade namnt steroider pa telefon sa hade jag bara kunnat aka till apoteket och kopt nagon dum kortisonsalva men nu vet jag inte vad jag ska gora. Tur att A-B finns iaf sa vi ska aka till vardcentralen efter min redovisning idag. Grejen ar nu ocksa att jag inte vet om det ar samre eller battre for de ser inte lika roda ut som igar men det har ju spridit sig ut pa handerna nu ocksa. Det gor inte ont, kliar lite men det ser ju hemskt ut. Har googlat och jag ar definitivt inte den enda som har rakat ut for det men det enda folk sager ar att ga till lakaren i princip men att den medicin de har fatt inte hjalper och att de gar over av sig sjalv mer eller mindre. Suck! Alla sager emot varandra...

Allergisk mot pencillin

Kan det gå mer fel med mig eller? Det här kom igår kväll



Det är över HELA kroppen! Igårkväll var det bara på bröstet och ryggen, nu har det spridit sig till ansiktet, ner på magen och benen och fötterna kliar som jag vet inte vad! Blev till att pallra sig tillbaka till doktorn som sa att jag antagligen är allergisk mot pencillin som jag har ätit nu i en vecka. Underbart, så nu blir det en dagskur med benedril som gör dig väldigt sömnig. Blir alltså inget pluggande idag då antar jag. Men så länge det är borta imorgon eftersom jag har en redovisning.

Ensam pa jobbet... igen

Carole ar ute pa lunch och jag sitter har och ser upptagen ut. Jag maste egentligen kopiera papper men kan inte gora det eftersom jag maste vakta telefonen och jag hor den inte om jag ar i kopieringsrummet.

Jag har verkligen inte sa mycket kvar att gora nu. Istallet for en affish sa gjorde jag en broshyr till grupprojektet och ska traffa dem nu om 50 minuter for att se vad de tycker om det. Ifall de gillar den sa betyder det i princip att jag ar klar med den kursen bortsett fran att vi maste presentera det pa torsdag men det ar ju inget speciellt, inte i den klassen atminstone. Tva kurser ar redan avklarade nu sa efter det har ar det bara slutprovet pa fredag.
Kanns som att jag bara upprepar mitt schema har men har inte hant sa mycket sen senast.

Imorgon ska jag forhoppningsvis traffa Casey och kanske gora lite mer julklappsshopping. Torsdag sa ska ganget fran forra aret traffas, hoppas att alla kan men verkade tyvarr inte sa. Jaja far bli sa manga som mojligt, tre stycken kommer ju inte att vara har nasta termin sa maste passa pa. Fredag sitter jag barnvakt hela kvallen, lordag jobbar jag och sedan julklappsshopping med Joanna och John. Slutligen sondag sa far jag antligen aka in till nyc igen!

Pepparkakshuset

Det blev ju inget kråkbo men gulligt är det iaf.


Lucia

Jag antar att ingen där hemma missade att det var lucia även om det inte var så många i det här landet som hade någon aning. Men lite lucia firande fick jag ändå. Åkte till Ridgewood och bakade lussekatter och sedan gick vi till deras kyrka och såg på lucia tåg. Man uppskattar sådana traditioner mer när man inte är hemma tror jag, eller så är det åldern... möjligtvis en blandning tror jag faktiskt. Sedan väl tillbaka på Ramapo så hade vi planerat att baka pepparkakor, enda problemet var att vi inte kunde låna köket i vår byggnad. Så vi pallrade oss över till overlook och lånade det köket. Dock så lämnade Steph och Joanna mig och Foram till att göra själva bakandet. Vi gjorde alla delar till ett pepparkakshus som vi ska sätta ihop idag. Jag hoppas verkligen att vi lyckas för vi har bara glasyr att göra det med så det här blir nog intressant... hoppas att det inte är för tungt. Jag ska försöka komma ihåg att ta lite bilder så att ni får se.

Konserter

I fredags var Z100s stora Jingle Ball i Madison Square Garden. Z100 är en av de mest populära radiokanalerna häromkring och de har en konsert varje år som heter Jingle Ball där flera av deras mest spelade och populära artister framträder. I år var bland annat Boys like Girls, Ke$ha, Justin Bieber, Taylor Swift och en rad andra personer där. Var riktigt roligt och Christina och Vican upskattade det mycket också.

Sedan igår så var det slutligen dags för vår konsert med kören. Det gick bra, och folk sa att de gillade det även om de alla var föräldrar såklart. Ikväll blir det Lucia!!

På språng igen... nästan

Jag försökte att hålla igång idag. Gick och jobbade, mådde extremt dåligt så var skönt att hon skickade hem mig en halv timme tidigare. Under den 1½ timme jag hade ledigt var jag tvungen att jobba på mitt computer science projekt. Gick till min nästa sista Media Literacy lektion. Trots att jag bara satt där så mådde jag bara sämre och sämre. Jag gick lite tidigare eftersom vi var tvungna att åka till Nyack för genrep inför den dumma konserten vi ska göra på lördag. Min musiklärare är ju helt galen. Hon sa att vi skulle vara i en stor kyrka så jag föreställde mig domkyrkan typ... det är mer i storlek av Ansgarskyrkan typ, kanske lite större och mer traditionellt kyrklik men den är verkligen inte stor. Allting är helt konstigt också. Efter pausen så ska vi sjunga vår 50 minuter långa låt sedan så ska alla av scenen för att sjunga en låt, sedan går killarna upp på scenen igen och sjunger introt innan vi tjejer ska springa upp på scenen också. Dummast av allt är att vi som står på främre raderna kommer först upp så sedan så måste bakre leden tränga sig förbi oss.

Biverkningarna från antibiotikan är hemska just nu dock. Jag har ingen ork för någonting, och jag mår ständigt illa samt att min mage är alldeles konstig. Jag gissar på att den har tagit död på alla goda bakterier i min mage också. Försökte att äta yoghurt idag men känner inte för det plus att jag läste att en del av bakterierna inte klara sig igenom matsmältningen iaf så ska gå till CVS imorgon och köpa tabletter för jag klarar inte av att vara såhär en hel vecka till.

Amerikaner ska alltid vara värst

Så antibiotikan jag fick tog död på febern på en dag och huvudvärken är också borta nu. Dock så är jag fortfarande extremt trött och jag har börjat må illa. Detta är alltså på grund av antibiotikan för självfallet så gav hon mig dosering för "severe infection" alltså allvarlig infection. Ugh, amerikaner. Först tjatar de efter en dags feber att jag måste till doktorn och sedan när jag väl går så ger de mig så hög dosering att jag blir trött och mår illa. Bara en vecka kvar...

Jag och Joanna var på Target idag och gissa vad vi hittade. De säljer pepparkakshus! Roligt tycker jag tills jag ser att det redan är byggt! Det är inte ens i bitar utan allting utom dekoration är redan gjort! Bara i Amerika alltså...

eh va?

Jag är så trött men kan inte sova. Usch känner att jag inte gör någon nytta men orkar ju inte göra någonting heller. Var tvungen att säga nej till Angela idag när hon frågade om jag kunde sitta barnvakt några timmar.
Förstår inte termometern heller, den säger att jag har 95,5 vilket i celsius då skulle vara 35,28 men det låter ju lite galet tycker jag... Jaja, vi hade snöstorm här i natt så nu ligger det mycket snö ute, och skolan väntade två timmar med att öppna. Nej ska göra mig iordning nu för Carole ringde att hon verkligen behövde mig på jobbet så ska gå och hjälpa henne någon timme eller så.

det blev ett litet hopp

Jag sov i princip hela dagen och febern var nästan nere tills jag var tvungen att pallra mig iväg till kör genrep. Usch och den galna tanten höll oss kvar i kyrkan till kvart över tio eller något! Var inget roligt och när jag vaknade imorse så hade febern gått upp igen så jag blev amerikan och ringde slutligen läkaren. Fick en tid två timmar senare så nu har jag kommit tillbaka därifrån. Sköterskan jag träffade trodde att det nog var en sinusinfektion eftersom jag har haft ständig huvudvärk. Jag fick sudafed och antibiotica så förhoppningsvis så blir jag frisk snart. Har inte tid att vara sjuk ju!

6:e december

Jag är sjuk idag också. Mår inte lika dåligt som igårkväll dock. Hade 39 någonting då och när jag vaknade hade det gått ner till 38. Har stannat inne på rummet hela dagen, får se om jag kanske skippar lektion och jobb imorgon eftersom jag måste gå på genrepet för kören på kvällen. Måste ju bli av med det här någon gång.

Vi har snö här nu, snöade igår kväll. Var ju inte roligt att gå mellan bilen och rummet i det eftersom det var som en halv decimeter slask på backen men lade sig slutligen så nu har vi snö, vill inte ens veta hur halt det antagligen är...

5:e december

Jag är sjuk igen :( Förstår inte varför men jag har haft ont i kroppen i några dagar nu och när jag vaknade idag så hade jag feber. Går på tabletter för annars så fungerar jag inte över huvudtaget. Var tvungen att gå på Vicans dansuppvisning också men nu är jag tillbaka på rummet, vi har beställt kinesmat som vi ska äta. Joanna är också sjuk så vi får ha en sjuk kväll tillsammans på rummet.

4:e december

Kvällen med Casey och hennes kompis Diana blev väldigt lyckad, dock så var det inte lika lyckat att vakna imorse. Jag vaknade vid halv tio och konstaterade att jag hade lektion om en kvart... oops. på kvällen så var det tree lighting cermoni i Ridgewood så vi stod och delade ut pepparkakor utanför affären. Jag tog med kameran men självfallet så var batteriet slut, jaja det blir väl fler tillfällen.

3:e december

Ska ut med Casey ikväll. Ja, det är midnatt reda visserligen men hon jobbade så kunde inte bli mycket tidigare, men nu är de på väg iaf :)


2:a december

Det blir nästan som en julkalender det här, men för er där hemma blir det en dag försent. Jag skriver det den andre dock så det får räknas.

Idag har jag gjort julkort med Filippa, dock framför skype såklart. Mitt skrivbord är alldeles glittrigt nu. Tror att jag ska göra lite fler julkort senare ikväll också med Joanna för hon ville också göra julkort. Det är lustigt för jag har som sagt inte så många saker kvar att göra för skolan så jag är rätt så rastlös. Igår kväll var jag hur uttråkad somhelst! Men tittade på män som hatar kvinnor så det var inte allt för hemskt :)

IKEA

Lite spontant sådär så kände jag för att åka till Ikea efter kören. Jag köpte juleskum, cider, glögg och pepparkaksdeg! Blev väldigt glad haha. Vi har föresten vår konsert nästa vecka med kören vilket ska bli väldigt roligt. Även att vi sjunger på latin så är det roligt tycker jag för det låter så bra! Inte att jag försöker skryta eller något men det låter verkligen bra, speciellt eftersom hälften av kören är nya och endast tio procent är musik majors.